2010-10-31
 23:16:46

Presenter

Jag kom för en liten stund sen tillbaka från min underbara vän Linnea. Vi hade inte setts på typ jättejättelänge! Supermys var det!

Hon hade två väldigt fina presenter till mig. Jag har bara bild på en av dem än så länge. Men det jag fick var ett par urgulliga rosa tumvantar, och sen den här underbara halsduksmössan!





Jag är typ lite förälskad i den.

Puss!

2010-10-31
 19:42:05

What it is about




























Det handlar om att acceptera sina svagheter. Och inse sina styrkor.

Man kan inte vara bäst på allt. Man kan heller inte vara sämst på allt. Mänskligheten är byggd som ett pussel. Alla behövs vi på olika platser. Alla har vi olika uppgifter, på skiljda områden. Vi gör det vi ska, för att sedan skapa. Skapa allt.

2010-10-31
 19:30:36

19 höstar

Jag hade ju nästan totalt glömt bort att jag inte lagt upp några bilder typ, från mitt släktfirande av min födelsedag.

Här kommer därför lite bilder. N'joy!


Min fina tårta, min pappa varit så snäll och beställt och köpt till mig.


Jag tror bestämt att Schwarzwaldtårta är min nya favorit!


Ja det var sannerligen min tårta :)
2010-10-29
 23:11:45

Fredagstrött

Heeeej! Vilken härlig dag!

Den har spenderats med jobb, fika, vänner, och en massa annat.

Vaknar upp till ett smärre kaos på röda linjen. Tur att mitt tåg kom i hyfsad tid. Dock blev det rätt fullsmockat efter ett tag, och till råga stannade det mitt i tunneln. Grejt. Men jag kom i tid. Möttes på jobbet av ett smärre kaos med det jag håller på att arbeta med. Det blev att rapportera till utvecklarna. Gick från jobbet med mycket fixat och jag kände mig rätt bra.

Jag e så trött nu att jag knappt vet vad jag heter. Det är helt galet. Måste.sova.nu!

Imorgon väntar spännande äventyr!
Jag hoppas kunna fota lite.

Puss puss


Yoo!
2010-10-28
 21:57:47

Imorn är det freedag!!

Ja, det känns som om att torsdagen alltid drunknar lite grann i det faktum att nästa dag på veckan är underbara fredag, eller vad säger ni?

Idag var en speciell torsdag. Jag vaknade upp på partyhumör klockan 04:58. Hur ofta händer det liksom??
Jag var på riktigt piggt humör ändå tills en timme in på jobbet. Då blev jag trött. Men jag har lärt mig att inte dricka så mycket kaffe för att hålla mig pigg. Nu dricker jag en stor mängd varm choklad istället. Den blir sjukt god på jobbet. Laddad med en massa energi!
Jag piggade på mig när jag slutade jobba. Typiskt, och väldigt konstigt eller hur? ;)

Har varit i kontakt med både bostadsförmedling och Svenska bostäder idag. Trevligt folk det där.

Imorn är det freeedag!!
2010-10-27
 21:58:32

Obligatorisk fika

Heej i stugan!

Min väckarklockan brukar ringa 04:58 på morgonen. Låter skoj eller hur? Idag var inget undantag. men jag kom iväg och var på jobbet vid 09, like usual.

Jag hade så fruktansvärt ont i magen på förmiddagen. Det var verkligen länge sen det var så illa. Men en Alvedon hjälpte efter ett tag. Ytterligare ett jobbmöte på min meritlista. Dessutom inbokad pp hela två stycken nästa vecka redan!! :)

Varannan onsdag har vi något som typ är obligatorisk fika, på jobbet. idag var det en sådan dag. Låter rätt trevligt eller hur? ;)

Efter det mötte jag upp Vida på torget och vi tog en mysig fika och en rundvandring i centrum. Jättemysigt. Du är fin min vän <3

Jag kom hem med ett nytaget hål i örat!! Alltså har jag nu tre hål i mitt vänstra öra. Trevligt trevligt :)

Åkte och mötte upp mamma för vi skulle på lägenhetsvisning. Jag ska tacka ja till den. 
Nu är jag hemma och ska strax förbereda mig på att gå och sova.

Peace!

 
2010-10-26
 20:53:14

Jomen tjena hej!

2010-10-26
 20:44:12

woke up




Idag vaknade jag upp och insåg något. Något som både får mig mäkta stolt, och något som får mig lite ledsen.
Idag var jag mest ledsen över dét hela. Men imorgon ska jag vara stolt. Det har jag bestämt.
2010-10-26
 20:24:30

Tisdag

Hejhopp tjollahopp!

Hemkommen från ytterligare en dag på jobbet. Det känns som om det är mest det jag gör hela tiden. Måste hinna plugga också!!

Idag har jag i alla fall utvecklats myycket på jobbet tycker jag. Mitt första interna jobbmöte ägde rum idag. Späääännande, vi skrattade rätt mycket, hihi ;)
Dessutom: Har jag fått mitt livs första egna POSTFACK!!! Med namnlapp å allt! Grymt mycket vuxenpoäng, eller vad säger ni?? ;)

Jobbmötet idag handlade i alla fall om mina nya arbtesuppgifter på jobbet, som kommer att träda i kraft om lite drygt en vecka. Det ska bli skoj!

Asså jag vet inte ritkigt vad jag ska skriva, för det enda jag gör är att jobba, shoppa lite, å sen är jag helt slut. Intressant liv va? Jag ska verkligen försöka uppdatera mer flitigt, men just nu kommer arbetet före. I am sorry to say. Men så är det nog. Jag är grymt sugen på att fotografera. Kanske ska ta med mig kameran imorn?

Just ja Vida. Tack för den underbara muggtermosen!!! :D
2010-10-25
 17:11:22

Det är gott att pendla! ;)

img_7086 (MMS)

Det är gott att pendla! ;)

2010-10-24
 20:17:05

Jag hade helt glömt!



Idag är det 9 veckors jubileum på mitt nya liv. Grattis Sophia. Tack Sophia. Jag tackar också dig, du vet vem du är.

Dessutom är det idag två månader till julafton.
2010-10-24
 19:08:16

Om att välja sitt liv

Ibland får jag liksom en impuls att skriva ett inlägg, ett inlägg som jag lägger ner lite mer tid på, mot vad jag annars gör med de andra inläggen jag vecka ut och vecka in åstadkommer.
Jag har tänkt på en sak. Jag tror att alla någon gång i sitt liv kommer få genomgå en tyngre svårare period. Kanske är man ledsen över något som hänt. Eller kanske över något som inte hänt. Man klandrar sig själv, man känner sig, dålig, ful värdelös. Ja helt enkelt sämst i världen. Det här är en del av livet, att få ha dåliga perioder. Det är viktigt att komma ihåg.
Men det som nog är än mer viktigt att tänka på och komma ihåg är hur man ska handskas med det. Det finns ingen mer än just DU som kan bestämma om du vill göra någonting åt ditt liv. Eller om du vill gå runt med den där jobbiga känslan. Ibland kan det vara skönt att ha en dålig dag. Få gråta lite, skrika lite, när jag mådde riktigt dåligt gick jag ut på ön, ställde mig mitt i vägen (Näe det finns typ inga bilar här) och bara skrek och grät rätt ut i nattmörkret. Jag behövde det. Då kunde jag gå och lägga mig sedan. Låt det bara komma! Varför dölja sina känslor? det kan nog vara det jag tycker minst om med Sverige. Att det inte är tillåtet att visa känslor offentligt!! Det är så himla värdelöst!
Men åter till ämnet.
Jag har mått så jävla dåligt. Riktigt grämt mig över saker och ting. Mest över mig själv. Jag har käns mig ful, värdelös, äcklig och vidrig. Jag vaknade med den inställningen. Jag var sämst. Den höll i sig hela dagen och jag gick till slut och la mig med tårar i ögonen. Månad ut och månad in.
Det kom en dag när jag inte pallade mer. Den dagen var för inte så länge sen. Jag bestämde mig. Jag bestämde mig för att: Hej jag heter Sophia, och jag är bra, jag duger. Sedan den dagen mår jag bra. Visst kan jag känna den där läskiga känslan komma krypande vissa dagar. Det är just då den viktigaste stunden i hela processen kommer. Det är där du väljer ditt liv. Du kan välja att hala fram den där känslan mer och mer genom att lyssna på den, tills att den är framme ur sin vrå helt och fullt igen. ELLER så kan du kämpa emot! Ibland får jag göra det varje dag. Ibland bara ibland. Skit i rösten, skit i vad än den säger. Du är du, och du är bra.
Samtidigt är det viktigt att förstå att det verkligen är upp til en själv. Någon dag kanske jag vaknar upp och inte hinner duscha. Håret känns fett och blir fetare för varje minut. Framåt eftermiddagen är det nästan så att du inte står ut. Här är det också viktigt att se upp! Förr hade jag, om jag hade en dålig hårdag (eller något annat sådant bagatell-problem) grämt mig över det och sagt att jag mått dåligt på grund av något annat. Det stora problemet i mitt liv, som har och kanske till viss del fortfarande är sjukdomen. Men det är så viktigt att inse att inte lägga all skuld på det, och tro att allting är kopplat till det, för då blir man galen till slut. Hänger ni med?
Vem fan har inte en dålig dag när håret känns piss?
Och vet ni vad? Vad spelar det för roll, egentligen?  Håret är väl inte allt? Vaknar du upp och känenr dig som piss, så har du en gyllene chans att arbeta på att må bra. Så har det varit för mig. Det är de dåliga dagarna som fått mig att kämpa. Det är när jag är mitt uppe i en sådan, som jag inser hur ogärna jag vill leva så. Först gråta sen tagga, brukade jag säga.

Tänk på det. Det är du, och återigen bara du som kan välja ditt liv. Slösa inte bort den chansen!

Peace.
2010-10-24
 18:31:16

Söndag






Lite söndagsångest. Men så får det väl vara när man ska till jobbet imorn. Jag e ju faktiskt riktigt glad att jag har ett jobb. Och jag gillar min arbetsplats, definitivt!

Idag har jag väl inte åstadkommit någe vidare värst häpnadsväckande. En seg morgon, resulterade i en seg dag, som resulterade i en seg kväll. Men jag har i alla fall:

1. Städat
2. Handlat
3. Solat
4. Ja det var nog det.

Nu väntar en hel vecka, med arbete, visningar, telefonsamtal osv osv. Men jags er fram emot den här veckan ändå. For numerous of reasons.

Jag satt och funderade på när jag ska gå upp imorgon. Det blir nog 20 över 5. Det låter väl bra eller hur?
Imorn tror jag att jag ska inviga den fina muggtermosen jag fick av Vida i födelsedagspresent! Jag undrar om jag ska ha te eller kaffe? Eftersom jag dricker såna kopiösa mängder kaffe på jobbet vore det nog bra med lite te i muggen på morgonen. Så att magen inte blir alldeles för upprörd.

Jag funderar även på att försöka gå och lägga mig i tid idag. Först plocka upp, sen plugga, sen jobba med ett projekt jag har, sen äta godis och titta på Pretty Woman. Låter som om att jag kommer lägga mig i otid, i alla fall. Men men äre söndag så äre söndag!

2010-10-24
 07:32:44

Låter lite vara osagt

Godmorgon Sunshines. Egentligen borde inte jag kunna blogga nu. För egentligen borde inte jag vara uppe nu. Egentligen absolut inte. Jag tänker låta en del vara osagt, men jag kan säga så mycket som att, ja det blev lite mycket.

Idag väntar en fixar-söndag. Solning, pluggning, städning och förberedning.

Puss

2010-10-23
 17:17:51

Lördag 23/10-10

Heej mina kära vänner.

Nu har vi avverkat traditionerna, nämligen ätit fisksoppa, och käkat tårta. Ikväll ska jag träffa mina tjejer. Det blir utgång och mys. Kanske inte så länge för mig eftersom min hals och röst är som den är, men en liten sväng blir det i alla fall.

Ikväll åker dunjackan fram, det är ett som är säkert! Fy tusan vad det börjar bli kallt! Jag tror att jag kör på samma outfit som nu på dagen. Lite mindre att byta, lite mindre att släpa, enkelt helt enkelt.

Jag tänkte ta ett inlägg kanske imorn och visa alla presenter jag har fått, för jag börjar få lite brått just nu.

Men jag försöker mobilblogga lite, annars hörs vi imorn.

Pussen

2010-10-23
 14:32:52

Vi har släktkalas för mig :) Jag har på mi...

img_8570 (MMS)

Vi har släktkalas för mig :) Jag har på mig min nya kofta. Rätt sweet :)

2010-10-23
 02:04:53

Min tid

Hej mina vänner. Länge sedan det blev ett ritkigt update-inlägg. Igår hade jag gjort ett sådant. Ett långt sådant dessutom. Vad händer då när jag ska klicka på publicera? Jo nästan hela alltet försvinner, utom några enstaka rader. Då blev jag lite sur och sket i resten.

Men i alla fall. Den 21 oktober fyllde jag 19 år. Det var nog den bästa födelsedagen jag någonsin haft. Kanske inte egentligen så mycket på grund av sakerna jag gjorde, utan sättet jag kände mig på. Det var min dag, jag mådde bra. Jag hade bestämt mig för det.  Det är rätt mäktigt det där med hur man faktiskt kan påverka hur man känner sig. Det är så lätt att bara gräva ner sig. Jag gör inte så längre. Jag tror jag har funnit nyckeln till själslig ro ibland.
När jag kom till jobbet på födelsedagen såg ni ju vad som stod på skrivbordet. Å va gott det var med muffin halv 11 på förmiddagen. Jag klarade det! Jag är bra.

Åkte sedan vidare till Mando på möte. När vi kom ut från mötet hade vi båda mungiporna vid ögonen :D Det var nära att jag började gråta flera gånger under mötet. Av glädje och av lättnad.

Efter det åkte jag och försökt uppmuntra min fina vän M, med besök och liten present. Träffade senare Lillnoddan, Video, och Empan för en långfödelsedagsfika. Mysigt var det.

Jag åkte hem, och var uppe alldeles för länge, men jag ville det. Det var min födelsedag. Jag kände mig inte så trött när jag vaknade imorse. men när jag satte mig på bussen. Hjälp hjälp hjälp. Jag vet inte hur många kaffekoppar och latte jag druckit idag ;)

Nu ska jag i alla fall sova. Imorn blir det lite kalas. För mig. Mitt liv, min tid, min dag.

Peace

2010-10-22
 17:47:34

Varm choklad ombord på båten hem!

img_1496 (MMS)

Varm choklad ombord på båten hem!

2010-10-21
 10:40:08

Latte och muffin vid halv elva är INTE fel...

img_0121 (MMS)

Latte och muffin vid halv elva är INTE fel! ;)

2010-10-21
 09:14:44

Titta vad jag möttes av på jobbet nu på mo...

img_2994 (MMS)

Titta vad jag möttes av på jobbet nu på morgonen!! :D

2010-10-20
 22:27:48

Last day as 18


Japp. Precis som rubriken lyder, är det idag min sista dag som 18 idag. Känns helt sjukt. Att jag INTE fyllt 19 än alltså! Jag fyller ju så sent, så närstan alla redan hunnit fylla 19, och nästan fyller 20 precis efter att jag fyllt 19. Men imorgon är det alltså dags! Dagen.

Den börjar regelrätt med arbete till 13:30 ca, sen ska jag vidare på möte på Mando, och efter det en stor långfika med mina tjejer :) Blir en rätt tidig kväll eftersom jag jobbar tidigt på fredagen igen. Men som jag skrivit på Facebook tidigare. Att den här födelsedagen kommer förmodligen bli den bästa någonsin.

Jag är så jävla hes just nu, låter som en man i 14 års åldern. Ska vila upp mig nu.

Sov gott!

 

2010-10-20
 14:23:56

Eftermiddagskaffe i kåsa. Scoutigt! ;)

img_8704 (MMS)

Eftermiddagskaffe i kåsa. Scoutigt! ;)

2010-10-19
 20:50:44

Tänkvärt Värt-tänk

Någonstans i oss svenskar (och kanske över hela världen) står det inrotat att det skulle vara fel att må dåligt. Det är helt enkelt inte okej. Man ska vara glad. Man ska springa runt och le hela tiden, inte vara ledsen eller ha ångest över saker. Har mån någon i ens omgivning som mår dåligt är det tyvärr inte alls ovanligt att folk drar sig undan. Man är fel om man inte garvar ihjäl sig hela tiden.

Jag undrar, hur har det kunnat bli så? För ingen vill väl må dåligt heller, det fattar väl jag me, men bara för att det är något som man inte vill betyder det inte att det är någonting konstigt. Att må dåligt är lika normalt som att må bra. Säkerligen inte lika roligt, men ack så normalt. Jag har själ, och mår själv som piss ibland, och jag är nog inte ensam om att ha fått skuldkänslor över det. Man känner sig fel, opassande och besvärlig, bara för att man inte springer runt på rosa moln hela dagarna. Korkat va? det måste finnas få saker som faktiskt är så normalt som att må dåligt. Och jag tror att om vi kan vända det här tillsammans, få en mer normal stämpel på dåliga dagar och perioder, så tror jag att vi kan få en hel bunt att genast må lite bättre. Men ibland behöver man få må lite dåligt. Det är inget farligt. Du behöver bara ta dig igenom det, för när du kommer ut på andra sidan, kommer du vara starkare än någonsin.

Ha aldrig dåligt samvete över att du mår dåligt. Tänk aldrig att det är fel.
2010-10-19
 18:49:26

11 timmar senare



Ja shit!
Min granne sa något nyss. Jag och min granne åker samtidigt på mornarna vid 07 och kommer hem samtidigt vid 18. När vi möttes nu på kvällen sa han: Ja 11 timmar senare är vi här igen. Jag tänkte va? Vad menar han nu? Sen slog det mig! Det ÄR 11 timmar sedan jag åkte hemifrån!! Helt sjukt långa dagar blir det!

Jag är dessutom helt sjukt trött. Vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Ska upp tidigt imorgon också. Ska på visning av lägenhet. Står på plats 2 (!) så det är banne mig ganska lovande!

Jag har upptäckt något. Varm choklad är nog bland det godaste man kan dricka! Å vi har ju det i vår kaffemaskin på jobbet! Mumma! Jag var väldigt trött på jobbet idag, men då kommer sannerligen varm choklad på sin rätta plats.

Nu tänkte jag gå och äta lite middag.

Smell ya later!

 

2010-10-19
 15:21:04

Slutar jobbet om ca 40 minuter :)

img_3491 (MMS)

Slutar jobbet om ca 40 minuter :)

2010-10-18
 20:33:12

Måste visa

2010-10-18
 20:23:16

Hiss

Nej detta är inte bara en vanlig Hiss, detta är en FET HISS!



Take Thats nya låt The Flood

Känns sjukt fjortis-tjejigt. Men vafan! Detta måste ju typ vara en av hästens bästa låtar. Har suttit å dunkat den hela dagen på jobbet. Jag blir så peppad av den helt enkelt! Robbie Williams är tillbaka i bandet. Jag säger bara; VÄLKOMMEN!
Lyssna lyssna lyssna!
2010-10-18
 19:49:04

Går mot strömmen!

Heeeeeej!
Är ni kvaaaar?
Äntligen börjar internet samarbeta med mig igen! Ledsen för den sämsta updaten sedan Turkiet!

Allting och ingenting händer i mitt liv. Känns så sjukt annorlunda måste jag bara säga.
Apropå min rubrik, att gå mot strömmen. jag kom på det imorse. Måndagen (eller söndagskvällen) måste väl vara den typiska "uppfräschningsdagen" Typ duscha å tvätta innan starten på den nya veckan. Jag går mot strömmen, och gör det imorgon istället. Det gör inget att jag måste gå upp ca kvart i 5, för jag älskar känslan av att vara nyduschad och fräsch, å andra sidan, vem gör inte det? Hela dagen känns lite bättre från början då liksom.
Jag har försökt att vara smart nu såhär på kvällen och förberett mig inför morgondagens duschning, med att redan nu fixat iordning matlåda, mellis och bestick till imorn, så slipepr jag stå å greja med det klockan 5 minuter i "dags-att-gå-ut-till-bussen". Känns lite ansvarsfullt till och med.

Vad händer annars då? Jo jag jobbar på på SSF. Fick förlängd timanställning ca 4 eller 6 veckor till. Najs, eller vad? Från nu och två veckor fram ska jag göra mina "vanliga" sysslor på service-avdelningen. Fast sista veckan ska jag börja introduceras i den "riktiga" växeln, shopen och kundtjänst. Där jag ska jobba de resterande veckorna. Ska bli sjukt spännande. Jag blev en aning nervös när chefen kom i fredags eller när det var, när jag trodde att jag inte skulle jobba mer där, och sa: Sophia har du tid i ett par minuter (Jag tänkte; Hjälp vad har jag nu gjort??) Haha men samtalat mynnade ju ut bra!
Känns skönt att ha ett jobb, det är ju inkomst, något att göra, men dessutom också en fördel när man söker lägenhet.

Helgen tillbringade jag med vänner, vänner och vänner. Fikade med väääääärldsgoda cheescakemuffinsar i fredags, luffade i lördags och var på fotoutställning med Vida och fikade med Stina (som jag inte sett på sååååå länge) på söndagen. Det gäller liksom att ta vara på helgerna nu, när man jobbar heltid!

Jag måste bara säga. Jag känner mig helt annorlunda. jag kan komma på mig själv med att bara gå runt och le hela dagarna. Det kan framkalla något roliga situationer ombord på tunnelbanan på morgonen. Jag kan sitta å le, när någon får syn på att jag ler smittar det ofta av sig, vilket gör att jag börjar skratta, och inte ritkigt vet var jag ska ta vägen, blir lite jobbigt, fast jobbigt på ett rätt trevligt sätt om man säger så ;)
Livet känns på gång liksom. Jag vet inte riktigt vad det är, men jag har aldrig käns såhär förr tror jag. Det här kan bli bra. Mitt liv alltså.

2010-10-18
 07:36:25

Mobiblogg: Vet ni vad? Jag är lite sjuk. M...

Mobiblogg: Vet ni vad? Jag är lite sjuk. Men jag är lycklig. Lycklig.

2010-10-17
 08:08:25

Hiss



Helgfrukost

Ni vet de där mornarna när man inte behöver stressa iväg till skola eller jobb. När man kan sitta där vid frukostbordet och bara ta det lungt, äta frukost, och göra som jag alltid gör, löser korsord! Det är de här mornarna man ser fram emot när man sitter där kvart över 6 en tisdagsmorgon.
I like it. Därför hissar jag det!

2010-10-16
 23:17:47

och jag vill ge dig allt

Ibland känns livet fint. Välvårdat och ömmande.
Jag är rädd, men ändå så säker. Jag är så vilsen, men ändå så bestämd. Allt kan inyte vara över på en dag, allt kan inte ändras i ett nafs. men sakta men säkert seglar jag mot mål. Där ska jag fira. Där ska jag ge dig allt.

2010-10-16
 21:12:56

God kväll!

God kväll kära läsare!

Min dag spenderades först hos Linnea på morgonen, tjejen skulle iväg, så jag sprang över i sandaler till henne för att åtminstone hinan träffa tösen i ett par minuter.

Efter det bar det av till Vaxet, och nu är jag hemma igen.

Vill ni veta en sak? Mitt hjärta känns lätt. Som förlöst. Jag gillar den känslan. Den är fin. Framförallt härlig. Jag tror att det här kan bli bra. Mitt liv alltså.

<3
2010-10-16
 11:08:23

Skyller på internet

Jag skulle ju som sagt uppdatera mer nu när det bliv helg. Vad tror ni då hade hänt när jag kom hem igår? Jo internet hade pajat! Grejt..
Nu sitter jag med mammas mobila, och det fungerarar rätt bra nu.

Igår var en lite sjuk dag. I förrgår kväll kändes det som om någon tagit fram en kanonkula och kastat den i magen på mig. Jag hade så fruktansvärt ont på natten, vaknade mitt i natten av feberdrömmar och svettningar. jag pallrade mig till jobbet ändå, men levde på alvedon. Jag fick gå tidigare från jobbet och hade mycket trevlig fika på eftermiddagen. Sen åkte jag hem och sov. Redan vid 22. Men det var rätt så värt det, för idag mår jag mycket bättre. Lite förkyld å så, men magen känns bättre.

Vet ni förresten, jag hade en fästing häromdagen. En riktigt fet en. Kan manf ortfarande få fästingar undrar jag?

Vad har ni för er?

2010-10-15
 17:13:31

hej hopp!

Jag har verkligen uppdaterat väldigt dåligt den senaste tiden. Jobb jobb och åter jobb. Men nu är det helg och jag ska förmodligen bättra mig.

Puss puss
2010-10-13
 21:58:03

Oredigerad

Helt oredigerad bild jag tog härom dagen.



2010-10-13
 17:56:56

Mobilblogg: sitter på bussen hem, har pre...

Mobilblogg: sitter på bussen hem, har precis varit å fikat med mig själv. Dessutom har jag varit och gjort en lite hemlig grej. Å just det, den är hemlig :P jobbade över lite idag, det var lite strul hela dagen fram till eftermiddagen, när det började fungera igen, därför ville jag gärna göra klart så mycket som möjligt. Sånna här dagar gillar jag att ha timlön ;) Ikväll ska jag ta det lite lugnt tänkte jag, orkar nog inte ens hålla mig vaken, till Kungarna av Tylösand, kanske lika bra det. Jag sänder också här en extra tanke till min Jetset-kollega och vän, som imorse behövde utstå sovjetisk stumfilm. Jag är på din sidan min vän ;) Puss

2010-10-12
 21:42:05

Baggy <3

Egentligen är det inte alls min stil. Men på något underligt vänster älskar jag mina baggy-jenas i alla fall. De är sköööna!



2010-10-12
 20:28:16

Sommar sommar sommar!

1. Sätt på en sommarlåt
2. Sätt dej ner på ett skönt ställe
3. Dra långa djupa andetag
4. Titta på bilderna
(Behöver jag säga att jag saknar sommaren?)













2010-10-12
 18:57:24

Heeeeeeej!

Bad bad update jag veeeeet!

Men igår hade jag en så mysig dag tillsammans med min fina Miranda. Vi promenerade runt i en och en halvtimme på Djurgårn och bara pratade. Vi vandrade ner till Waldermarsudde och satte oss vid vattnet och bara njöt. Sedan tog vi bådas våra språvagnsoskulder och åkte in till City och åt lunch. Återigen så satt vi och bara pratade om livet. Jag gillar verkligen den tjejen. Hon är underbar.
Sedan stötte jag på Rebecca på hennes jobb, så jag stannade förbi där ett tag innan jag åkte vidare hem till min tredje kompis, som jag skulle sova hos.

Fattar ni att jag kunde sova hel 2 TIMMAR längre idag mot vad jag brukar göra när jag åker till jobbet hemifrån!

Idag har jag i alla fall jobbat hela dagen. När jag åkte hem lyssnade jag av min telefon, och vad fanns där då för meddelande från min SYV?? ATT JAG KLARAT MATTE C KURSEN!! Jag är så jävla nöjd! Stenen från mina axlar flög iväg. Jag ska fira. Jag har redan firat lite, med en stor EH-latte påvägen hem ;)

Nu ska jag plugga och skriva!

Hörs!

Pussen


Plötsligt händer det!
2010-10-11
 09:14:13

Borsta borsta!

Godmorgon sunshines!

Jag ska precis bege mig iväg å träffa Miranda.
Jag försöker mobilblogga under dagen!

Pussen

2010-10-10
 21:57:32

God Natt!


Jag tänkte ta och slänga iväg ett förhållandevis tidigt god natt. Har blivit rätt sent de senaste dagarna.
Idag har det varit en dålig dag inombords på mig. Första riktigt dåliga dagen på länge. Så jag tänkte ta och försöka sova bort den. Ställa klockan på sju. Och ha god tid på mig innan jag ska åka iväg.
Imorn ska jag träffa fina Miranda.

God natt!
2010-10-10
 20:28:05

Hos Linnea!

Hellu!!
Sitter å snackar skit med Linnea vid hennes matbord och kollar igenom hennes bilder. Hittade en från i somras när vi serverade på 50-årsfest. Vi stod i baren. Vi va grymma.


2010-10-10
 16:31:09

Höstbildstrio



 

2010-10-10
 12:49:25

Pink October

Varje år, i Oktober brukar jag, som många andra köpa ett Rosa-bandet-band. Och genom det då stödja bröstcancerforskningen. I år gjorde jag inte det. Jag köpte istället ett Rosa-Bandet-Armband. Jag är rätt så klantig och slarvig av mig, så de små banden man sätter på jackan brukar efter ett par dagar ha ramlar bort. Så, jag som älskar armband och smycken överhuvudtaget, tyckte att det kanske skulle fungera bättre om jag köpte bandet, som ett armband istället.

Vad tycker ni? Jag gillar det!





2010-10-10
 12:16:25

Mitt liv, min blogg, mej själv



Nu när det är så många nya läsare som tittat in här kanske det är en idé att presentera sig själv lite. Har ni frågor om något som rör mig, bloggen eller nåt annat e det bara att skicka iväg en liten kommentar.

Jag heter Sophia. Jag är 18år (fyller 19 i Oktober) Jag bor på en ö i Stockholms skärgård. Här har jag bott hela livet, jag gillar det, men letar samtidigt boende någonstans närmare stan. Jag bor med mamma, pappa och en lillebror. Och just ja, sen har vi en katt också, hon heter Mimmi.
Jag har fotografering som en hobby, jag fotar mycket med min Nikon D3000 när jag får tid. Men mitt allra största intresse finner vi någon helt annanstans, nämligen i en gymnastikhall. I massvis med år har jag tränat Truppgymnastik. Det har alltid varit det jag älskat. Hallen där jag tränade var som mitt hem. Nu på senaste tiden har jag tyvärr blivit tvungen att ta uppehåll periodvis. På grund av sjukskrivning. Jag tänker inte gå in på det något vidare. Men jag har en sjukdom. Som jag varje dag kämpar för att blif ri ifrån. Vill ni veta mer finns det ett långt inlägg här om just det. Jag svarar gärna på frågor, om det är någonting ni undrar. Jag försöker att inte låta sjukdomen ta så stor plats i bloggen eftersom jag vill bli frisk, men vissa dagar fungerar det sisådär.

Jaja, nog om det. Jag är en glad sprallig och lite tokig tjej, som älskar utmaningar i livet, svenska filmer, bra musik och att jobba. Men framförallt älskar jag det som är mest värdefullt i hela mitt liv. Mina vänner. Jag älskar er.
2010-10-10
 11:37:42

God förmiddag världen!



Tjohejsan på ersan!
Hoppas att ni soviy gott och är riktigt utvilade. Jag vaknade faktiskt för ganska länge sen, men jag blev kvar i sängen tillsammans med datorn och ett avsnitt av Kungarna av Tylösand. Det är ju seriöst det mest underliga programmet som någonsin skådats. Men ändå kan man inte sluta att titta.
Nu har jag i alla fall precis ätit en lite sen frukost och funderar över om jag ska börja plugga och skriva lite. Känns som en rätt bra idé. Å just ja! Fota skulle jag ju göra också, nu när kameran är laddad.
Lite senare ska jag våldgästa min vän Linnea, hon behöver lite paus i allt henens pluggande kände jag.
Annars blir det nog en rätt lugn dag idag. Småfix finns det alltid gott om.

Vad ska ni hitta på?
2010-10-10
 00:35:28

Hejsan mitt i natten!

Hellu!
Sitter å käkar macka såhär mitt i natten. Just hemkommen från en superdupertrevligochmysig middag med fina tjejer. Vi skulle gentligen ha gått till Vapiano men det var så sjukt lång kö så vi gick till ett annat ställe istället. Där tillbringade vi väl ett par timmar med snack,skratt och roliga minnen.
Jag och Vida skulle inte hänga med vidare ut, så vi två hade sällskap en bit hem, och hängde ett tag på 7Eleven. Självklart köpte jag en kaffe. Vad annars liksom ;)

Shit pommes vilken chock jag fick när jag kollade statistiken på bloggen ca 600-700 läsare!! Tack tack tack återigen Isabelle som har gett mig den chansen!
Hoppas att i alla fall några av er stannar. Det vore kul. Jag tänkte kanske köra en sån här liten sum up om mig själv och min blogg under morgondagen, så ni får reda på vem jag är ;) Nu tänkte jag sova strax. Eller ja först skriva lite på en sak, sen sova.

Puss!


(Take me back to summer, please)
2010-10-09
 23:36:32

Mobilblogg: rose med tjejerna :)

img_0215 (MMS)

Mobilblogg: rose med tjejerna :)

2010-10-09
 17:38:33

JAG VANN!

För ett litet tag sedan var jag med i en tävling på Isabelle Strömbergs blogg 
Och vet ni vad?? Jag VANN!
Tack så hemskt mycket Isabelle!

Nu håller jag precis på att göra mig iordning för att åka på middag med mina vackra tjejer!

Pussen


2010-10-09
 15:06:20

Mobilblogg: Ute och promenerar på ön.

img_5169 (MMS)

Mobilblogg: Ute och promenerar på ön.

2010-10-09
 12:59:36

Nu.E.Det.Klart.

Ojojoj vilken storstädning det blev av mitt rum. Och shit va mycket damm jag hittade i alla vrår.
Nu har jag i alla fall plockat upp, dammat och dammsugit allt. Till och med lister och sånt. Känns sjukt fräscht. Nu kan man till och med vistas i mitt rum!

medan jag höll på var det en tanke som slog mig. När någonting är dåligt brukar man ju tala om att den "suger". Men jag undrar hur säger man det om en dammsugare? Jag menar, skulle jag säga; Min dammsugare suger! Då skulle det ju knappast vara någonting dåligt. Det skulle ju till och med vara något fullt normalt. Finns det ett motsvarande ord för att säga att en dammsugare suger, istället för just suger. Är jag helt ute och cyklar? Jag skyller på dammet. Som nu dock är obefintligt ;)

(Kameran är på laddning så jag kan inte fota någonting än)


Min spetsbody, som jag gillar en massa :D
2010-10-09
 10:13:43

I am alive!

Heluuuuu! Länge sen nu!!
Men shit nu e det banne mej dags att ta tag i bloggen igen!
Har ju som sgat jobbat varje dag nu, på svenska scoutförbundet, det blir minsann roligare och roligare för varje dag!

Igår sa min chef: "Sophia du e så jävla snabb! Jag ger dig uppgifter och tänker att det där det sommer att ta flera veckor! Och så helt plötsligt säger du att du är klar! Nu har jag inge fler uppgifter till dig så du kan gå hem. Och du behöver heller inte komma in förrens på tisdag!"
Då var klockan typ 13:30. Kanske inte jättebra när man har timlön, men va tusan, ibland värdesätter man ju ledighet lika mycket som pengar. Det var såå skönt att sluta halv två på en fredag, och dessutom då ha en långhelg framför sig. Sjukt med najs.
Jag spenderade hela eftermiddagen i Liljeholmstorget och inne i stan. Jag shoppade en MASSA, så nu e det lite shoppingstopp för min del. Men jag är såå nöjd med mina inköp, så det är det sannerligen värt! Jag kanske visar lite senare, jag vill fota med min kamera som jag inte använt på så länge. Man hinenr inte med mycket annat när man jobbar heltid vill jag lova.

Ikväll väntar träffar med flera kompisar. Först nu på förmiddagen ska jag smita över till min fina Linnea, som jag inte sett på alltför länge! Vi ska plugga lite tillsammans. För nu ska jag göra skolarbete. Jobba i veckorna, plugga på helgen.

Nu ska jag fortsätta städa upp och röja lite på rummet. Så att jag kan fota lite av mina inköp.

Smell you later!
Pussen
2010-10-08
 06:16:30

Gomorron på er!

Heej hej!
Halvsitter i sängen med datorn i knät och sminkar mig. Fy vad det var tungt att gå upp imorse. Jag säger bara VÄLKOMMEN FREEEEEDAG! Ska bli så ofantligt skönt att kunna sova ut imorgon. Även om jag inte brukar sova längre än 8 på lediga dagar, så är det ändå inte klockan 5! Jag längtar redan till kvällen! Nu är det bara ca 14 timmar kvar!

Nu är det strax dags för frukost!

Tjena hej!

2010-10-07
 23:10:43

God kväll!

Så har det blivit torsdagkväll.
Idag gick jag ju som jag skrev tidigare imorse upp kvart i fem!
Mamma stack in huvudet i morgonfrilla och alldeles nyvaken; Sophia är det morgon, eller har du sovit med lampan tänd hela natten?? Lilla mamma, ja det är morgon ;)

Jag duschade och gjord eiordning mig och sprang iväg till bussen. Det var lite sisådär minikaos i tunnelbanan, inte stort kaos när allt står still, utan lite sådär mini liksom. Försenade tåg, fullproppade tåg osv. Jag kom dock fram i tid och satte igång att arbeta. Det går verkligen i ett hela dagen. Det bästa med att jobba är dock två saker: 1: Man har EN HEL TIMMES LUNCH! Och 2: Vi har världens bästa kaffemaskin! Den heter Kaffe på jobbet och man kan välja mellan kaffe, caffe latte, cappuccino, vispad choklad, cafe mocca, macchiato och mjölkskum, å så te då ;) Häääääär ska jag jobba ;)

Efter jobbet stack jag på en liten shoppingrunda innan jag träffade på Vida för en lååång middagsfika på Waynes. Superdupermysigt hade vi det :D

I regnrusk tog jag mig hem och fixade iordning matlåda tills imorn.

Imorn behöver jag inte gå upp kvart i fem, men likväl kvart ÖVER fem. Dags att sova med andra ord.

Puss och kyss!

2010-10-07
 19:38:06

Mobilblogg: morotskaka och cappuccino :)

img_8473 (MMS)

Mobilblogg: morotskaka och cappuccino :)

2010-10-07
 18:44:46

Mobilblogg: Vida och jag sitter på waynes ...

img_5145 (MMS)

Mobilblogg: Vida och jag sitter på waynes å myser!

2010-10-07
 07:56:19

Mobilblogg: Känns schysst att när klockan ...

Mobilblogg: Känns schysst att när klockan slår 8, så har man redan varit vaken i 3 timmar och 15 minuter.

2010-10-06
 21:33:25

Förklaring



Nu när jag jobbar kommer ni få utstå lite kass update. Helgen blir nog bättre. Men det är ju min blogg trots allt ;)

Puss

2010-10-06
 18:33:40

Mobilblogg: låg sadel..

img_0780 (MMS)

Mobilblogg: låg sadel..

2010-10-06
 18:10:50

Mobilblogg: åker båååååt! Ovanligt va? ;)

img_3188 (MMS)

Mobilblogg: åker båååååt! Ovanligt va? ;)

2010-10-06
 17:48:30

Mobilblogg: Ca 290 mejl senare är jag värd...

img_6981 (MMS)

Mobilblogg: Ca 290 mejl senare är jag värd denna tycker jag! Sitter på båten från stan. Köpte med mej middag så nu ska jag hem och äta lite innan alla kvällens sysslor sätts igång. Note to myself: shit pommes vad det är kyligt ute!! Puss

2010-10-05
 22:01:46

Resumé!

God kväll gott folk, kära läsare. Ni som är kvar vill säga, efter den här kassa uppdateringen på sista tiden. Men jag har faktiskt en ganska vettig ursäkt tycker jag. Jag har nämligen blivit anställd. Just nu är jag anställd hos Svenska Scoutförbundet. Jobbar 09-16 eller 17 varje dag. Jag jobbar på deras serviceavdelning och svarar på samtal om fakturor, mejlar och fixar. Kul och lärorikt tycker jag! Det finns verkligen alltid något att göra! Idag till exempel, blev jag kompis med frankeringsmaskinen, sjukt trevlig uppfinning tycker jag :) Jag är tillsatt för att hjälpa till under, en ja, man kan väl kalla det lite kris, eller åtminstone kaos-tid ;) Det kändes allt lite roligt att ringa till Arbetsförmedlingen idag och avboka ett möte med jobbcoach, för att man, just det; ska jobba! ;)

Efter jobbet idag åkte jag in till staden, stressköpte ny mascara, puder och så köpte jag med lite fika till vägen hem. Skyndade mig, lite i onödan, men i alla fall. Men innan dess hade jag tänkt att jag skulle gå förbi SL hittegods eftersom att jag fått vykort hem om att att hittat något som tillhörde mig! Jag gick dit med vykort och leg och får äntligen återse min plånbok! Kontanter och hör och häpna TOMMA Accesskort var borta, den som tagit det hade tydligen missat var det helt nästan fulladdade kortet låg och fått med sig de gamla! Jag gick till SL-center och återköpte det andra kortet jag nyligen köpt och fick i alla fall tillbaka lite under 800 spänn för de 1000 jag fått punga ut. Rätt sweet ändå! På båten hem lånade jag matrosernas sax och klippte sönder det gamla kontokortet. Det är ändå en rätt speciell känsla att klippa sönder sånt måste jag säga :P

Det är strax dags att krypa till kojs, för det är ibland lite kämpigt på morgonen när klockan ringer 05:25. Det är skönt att kunna sova lite ändå.

Pussar

2010-10-05
 17:06:30

Mobilblogg: tadaa! Se vad jag haaaaaar!! :D

Mobilblogg: tadaa! Se vad jag haaaaaar!! :D

2010-10-05
 12:57:28

Mobilblogg: Hur tufft?! ;)

img_8416 (MMS)

Mobilblogg: Hur tufft?! ;)

2010-10-05
 07:39:24

Mobilblogg: förutsättningen är här!

img_5270 (MMS)

Mobilblogg: förutsättningen är här!

2010-10-04
 21:44:35

Imorn blir det frankeringsmaskinen

Heeej allihopa!

sämst uppdatering, jag vet. Jag försökt mobilblogga, men det ville sig inte idag.
Jobbet gick bra
Jag köpte latte
och jag är hemma nu.

Typ min dag i korthet, förhoppningsvis lite bättre update en annan dag ;)

Puss
2010-10-03
 21:50:30

Kvällen intar!




Heej hopp!

Sitter å äter lite mellis framför datorn idag. Tyckte att det var okej med lite bloggande nu, eftersom jag inte suttit lika mycket vid datorn idag, ni vet jag får ju så jäkla ont i huvudet efter ett tag ;)

Jag tog mig så långt som till Vaxholm idag!! Hade fått 5 stämplar på mitt Pressbyrån-kaffe-kort, vilket innebär att jag fick dagens stora latte typ gratis!! Fett med najs tyckte jag ;) Åkte ett par varv med båten, ända bort till exotiska Norra Lagnö!

Imorgon ska jag upp tidigt, därför tänkte jag säga hallå till sängen redan alldeles strax. Jag är väl inte helt 100 än, och just därför tänkte jag sova tidigt och samla energi. Förmodligen kanske jag inte hinner blogga på morgonen, men jag har ju som vanligt med mig mobilen och ska försöka mobilblogga. ska även försöka hinna förbi SL-hittegods och hämta min plånbok. Det ska bli mega-spännande att se vad som finns i den. En Espresso House latte skulle sitta fint också. Vi får helt enkelt se var dagen hamnar. 

Puss och God natt!

2010-10-03
 13:27:08

6-veckorsjubileum!



Idag är det 6-veckorsjubileum på mitt nya liv. Grattis till mig själv!

2010-10-03
 11:30:21

God morgon!

Vet ni vad? Jag drömde att jag vaknade upp, i en byxaffär, mitt i natten, jag var fast!! Shit vilken läskig dröm, hahah!

Efter att ha varit sängliggandes och TV-tittande i ett par dygn nu känner jag mig inte speciellt fräsch vill jag lova! En dusch skulle sitta fint. Jag är så otroligt sugen på en EH latte!!Men jag tror inte att det är värt att utmana ödet så mycket genom att åka till Mörby, som är närmsta EH. Jag får klara mig ett tag till helt enkelt.

Jag tänkte försöka hitta på något idag, jag brukar inte må så bra av att sitta vid datorn så mycket, jag får lite ont i huvudet av bara det liksom. Men jag kan ju numera faktiskt mobilblogga! :D

Vi hörs sedan!
Puss
2010-10-03
 10:30:50

:)



Och jag älskar att jag har världens roligaste vän!

2010-10-02
 18:53:30

Dinner-time!




Eftersom jag inte får någon 3-rätters-bröllopsmiddag ikväll, så får jag väl hitta på något alldeles eget. Vad sägs som blodpudding, potatisbullar, lingonsylt och stekta champinjoner? Det är väl inte mycket som slår det. Säkert mycket bättre än bröllopsmiddagen i alla fall. (det gäller att tänka positivt mina vänner)

Eftersom att jag behöver krya på mig ännu mer blir det förmodligen en rätt tidig kväll. Kanske ser en film eller nåt. Fast kanske ändå inte, jag har ju redan tittat så mycket på film/serier idag. Jag tittade på första avsnittet på Dexter säsong 5, min favvoserie! Sen tittade jag på bröllopsfotografen alldeles nyss. Jag tyckte att den var helt okej. Lite pinsam i början, och sorglig precis innan slutet. Den tog sannerligen lite vänder titt som tätt, och jag tyckte att den var lite grötig, men på det stora hela var den okej.

Vad har ni för er då?

2010-10-02
 14:57:35

No weddingcake for me

Nepp, jag kände mej inte tillräckligt kry idag heller för att gå på ett bröllop. Tråkigt tycker jag. Jag har aldrig varit på ett, men också för att det är mina gudföräldrar som gifter sig. De trycker jag mycket om.
Men inte mycket att göra åt. Tänkte kanske spela lite Sims eller nåt nu.

Peace out!

2010-10-02
 13:00:50

Mobilblogg: Har man skapat sig ett beroend...

img_1895 (MMS)

Mobilblogg: Har man skapat sig ett beroende så har man ;)

2010-10-02
 11:29:33

WTF?!

Jag kan inte öppna min egen blogg!!
2010-10-01
 22:00:03

Att ordna en fredagskväll



En fredagskväll är alltid en fredagskväll, sjuk som frisk. Fredagskvällen är veckans höjdpunkt tycker jag. Film, mys och slapp. Så ser min kväll ut i alla fall. Sitter å tittar på Flickan som lekte med elden. Jag e ju fast i svenska filmer. Påminn mig att jag ska önska mig svenskt för burken när jag fyller år! Idag är det dessutom bara ca 20 dagar kvar till min födelsedag. 19 år.

Ska lägga mig ganska tidigt så att jag kryar på mig ännu mer till imorgon.

Puss

2010-10-01
 15:06:45

Truth



"Truth is, everybody is going to hurt you, you just gotta find the ones worth suffering for."
- Bob Marley

2010-10-01
 13:05:24

Egengjord lunchmacka! :D

img_7005 (MMS)

Egengjord lunchmacka! :D

2010-10-01
 12:18:41

Grattis älskade ♥

Idag fyller min älskade år.

Jag skulle inte klara en dag utan dig. Det är du som gör att jag orkar ta mig fram. Det är du som ger mig den där extra energin. Du som alltid finns där, i vått och torrt i sol som vinter. Dag som natt. Åtminstone helger.

Grattis Stockholms tunnelbana 60 år!♥

2010-10-01
 10:38:02

Jag menar

Vem vill inte ha sommar liksom??

2010-10-01
 10:20:53

Det suger att vara sjuk.

Jag har gått och blivit sjuk. Det suger. Speciellt idag. Jag är inte jättesjuk, men så pass mycket sjuk att jag inte kan kalla mig helt frisk.

Dags att kurera mig. Några snabbverkande tips?