2010-02-28
 18:09:33

Sovdags!

Nu är det dags att hoppa i säng för idag, ja här är klockan ju 6 timmar mer än i Sverige. Imorgon blir det bad och sol vid poolen på förmiddagen och mitt på dagen, senare blir det shopping!


(Äsch, lägger bara in ett random foto jag tog idag, näe inget speciellt alls ;) )
2010-02-28
 15:19:03

Söndag i Thailand

Heej!

Dagen har spenderats på beachen! Härlig med sol och värme är det verkligen! Mina händer har genast blivit så mjuka! Sprickorna läker, vilket är mycket trevligt.

Det var lite disigt på morgonen och mittt på dagen kom det en REJÄL skur, men annars har det var varmt och soligt. Kanske var ganska bra att det inte var gassig (stavning?) sol hela dagen såhär i början när man är så extremt blek.


(Stranden)





(Mina fina armband är givetvis med på resan)



(Ananas får man ofta efter maten)

Efter stranden gick jag och mamma till poolen och badade och duschade innan vi alla skulle äta middag.
Testade på både hotellets vin och Daquiridrink, drinken var mycket god.
2010-02-28
 14:53:23

Rummet

Tänkte att ni kanske är lite intresserade av hur mitt och min brors rum ser ut, här kommer några bilder;











Bilduppladdningen är väl inte direkt på min sida idag, så detta får räcka så länge!
2010-02-27
 16:10:16

Framme!

Hej!

Nu har vi precis kommit fram till hotellet i Thailand. Vi kom alltså iväg trots ett droppande tak. Mamma satt väl i telefon med försäkringsförketag och rörmockare under dagen, men de har nu stängt av vattnet så vi kom iväg i alla fall. Vidare info om det kommer under veckan.

Nu är vi alltså framme och jag sitter i loungen på hotellet och uppdaterar er med det senaste.

Fredageftermiddagen gick jag och mina fina vänner Linda, Hanna och Carro och fikade på EH. Mycket mysigt var det, lite trångt, men sen fick vi allt några platser. I dimman kom sedan mamma och hämtade mig och min bror i centrum och vi åkte och lämnade bilen och sen åkte vi till Arlanda.

Vi började med att flyga till Köpenhamn, och på samma plan som mig satt faktiskt en skådis. Och för en Becknörd som jag var det ju extra trevligt att han just var från en av Beckfilmerna.


(Shanti Roney)

Resan till Köpenhamn gick ganska snabbt och det tog inte så lång tid innan nästa flyg skulle gå.
Vi skulle denna gång åka businessclass och jag kan säga er att det var SKÖNT! Stolarna var så fällbara att man kunde ligga nästan raklång. Mamma och min bror satt bredvid varandra och jag satt på sätet bakom dem. Bredvid mig dök det upp en trevlig kille. När man inte sov så pratade vi om lite allt möjligt, kollektivtrafik, skolan, resor och så vidare. Jag tittade lite på Det regnar köttbullar på flyget, såg dock inte klart den. Besättningen var mycket trevliga, men sitter man i businessclass är det väl något att förvänta sig, eller? Efter denna flygning var vi Bangkok och hade ca 3 timmar på oss innan nästa flyg skulle ta oss till Phuket.
I Bangkok testade jag islatte, det var lite ovant eftersom jag är van vid varm latte, men islatte kommer jag nog att prova ett fölertal gånger till här i Thailand, skulle nog kännas lite konstigt att dricka varmt här.
Det har varit mycket trevlig personal och besättning på resan det gillar vi!

Det alltid lika nervpirrande är att vänta på sitt bagage, men det kom till slut. Pappa var på flygplatsen och mötte upp oss och nu är vi alltså framme.

Här kommer lite bilder:


(Välkända tavlor)


(Islatte i Bangkok)


(Solnedgång i Bangkok)


(Flyget från Bangkok)


(Ingång till hotellet)


(Kolla vilka små bananer!)

Det var allt för tillfället! Hoppas att alla har det så bra det går i kylan. Här var det ca 29 grader tror jag när vi landade nu på kvällen!

2010-02-26
 10:14:45

Panik!

Läckande tak går inte ihop med en resa!

2010-02-25
 23:56:19

Hej

Nu är det mycket som ska fixas inför resan till Thailand. Har väl packat det mesta nu, och städat upp en del på rummet.

Dagen idag har förresten sett ut ungefär så här:
Kom inte sent.
Naturkunskap
Svenska
Religion
Matte B prov
Träning på NJOY body combat

Liten sammanfattning av dagen.

Jag ber återigen om ursäkt för usel uppdatering, men jag hoppas att jag kan keep it up när jag är bortrest.


2010-02-25
 07:39:28

Resumé!

God morgon!

Idag är det torsdag och jag har sovmorgon till klockan 10.
Måste bara ursäkta mig åter igen för min otroligt kassa uppdatering, men det har varit kaos de senaste dagarna.

I måndags förvandlades jag till ett isblock i och med att det tog ca 5 timmar för mig att komma till och komma hem från skolan. När det vanligtvis tar kanske 2-3 timmar. Det var kallt som tusan, eftersom det var ca 22 minusgrader ute, grejt!

I tisdags var det krångel med bussarna fortfarande, och nu tror jag att det är få som bryter mot hastighetsbegränsningar, bussarna kör så långsamt på vissa ställen, men tur är väl det, för det är rena rama isgatorna när man ibland tittar ut. På tisdagen hade jag också matteprov, det gick ine bra tyvärr, men inget att göra åt just nu.
När jag sedan skulle åka hem var Vaxholmsbussen ca 10 minuter sen och FULLSMOCKAD! Alla sittplaster var upptagna och det stod folk från längst bak till nästan tryckta mot fönstret längst fram, och dessutom nästan i två rader! Helt sjukt var det! Fick nog stå till Eriksövägen eller nåt.

Igår var det onsdag, och man märkte att Stockholm så sakteliga börjat återgå till det normala. Jag åkte tunnelbana, och hör och häpna det fungerade! Barra ersättningsbussar från Liljeholmen till Norsborg och Fruängen. Alltså fungerade Mörby-linjen OK. Fast jag blev i och för sig sen till första lektionen idag igen, bussen var sen i Vaxholm och det i kombination med att bussarna kör långsamt, näe det är inte upplagt för att komma i tid, men det är nog bäst med "sakta men säkert" dessa dagar. Gick inte på filosofilektionen på eftermiddagen, eftersom jag skulle till kungliga biblioteket och göra ett skolarbete i mikrofilmsläsesalen, som jag måste göra innan vi åker till Thailand imorgon. Det var riktigt spännande, så mycket gamla tidningar och de de mikrofilmsläsarna, riktigt coola prylar det där.
Sen åkte jag hem och försökt plugga Matte B som jag har prov i idag, känns inte så najs faktiskt, men men, det är bara att göra den.

Så nu sitter jag här och är färdigsminkad, dock en aning fett hår, men ska träna ikväll så jag tyckte att det var onödigt att tvätta det nu innan, dessutom vill jag duscha imorn så att det är rent till att vi ska åka.

Hopaps denna resumé duger för er, sammanfattning på dessa dagar är kaos, svinkallt och prov.

Nu hejjar vi på SL!


2010-02-24
 20:25:51

Ursäkta!

Ursäkta min usla uppdatering, men just nu måste jag plugga Matte B, antagligen prov imorn, om läraren kom ihåg att anmäla mig.

Ni får en update senare, måste bara berätta att Stockholm så sakteliga börjar återgå till det normala.

2010-02-23
 21:31:59

Hej!

Hejsan!

Nu sitter jag här i sängen och för över bilder från mammas dator till min, oj vad mycket bilder det finns! Kul kul :)
Hittade Linneas och min Äppelboda talkshow, man skrattar så man får ont i magen nästan, vi kan vara rätt roliga vi!

Idag har varit en ganska lugn dag. mysig lunch med Hannsi och Vida i centrum!

Lite krångel med busstrafiken, fick stå upp i en FULLsmockad buss ändå till Vaxholm, jag undrar hur många personer som jag smockade till, eller åtminstone stötte till på den resan.

Sen satt vi på båten hem och spelade sommarlåtar för att åtminstone låtsas att det finns något som kallas värme.

Hinner inte skriva så mycket just nu. Ska strax packa.

Pussiluss!
2010-02-23
 14:40:14

Skoldagen

Nu är skoldagen slut för idag, har fått reda på båda historiaproven, fick VG på båda. hade förväntat mig mer, i alla fall på Japan och Kinaprovet, men VG e ju bra :)

Nu ska jag strax sadla om till Matte B tänkte jag, ska köpa te innan jag går. Även om det är ca 11 grader varmare än igår, så e det ju ändå ca -10!
2010-02-23
 09:42:56

Nähäpp

Krångel med bussarna idag igen, fast det flöt på hyfsat till att jag kom till Täby, gick väldans segt på vägen från Vaxholm till Täby en bit i och för sig men blev bara ca en kvart sen till provet. Provet ja, det gick så *pip* dåligt, men jag é inte bitter, näe inte alls. Får satsa på Matte B provet nu på torsdag , ska försöka ladda om.

Snart väntar filosofi, och lunch på EH. Behöver jag nämna att jag inte gillar filosofi någe vidare värst?

Todeloo!
2010-02-23
 06:29:25

God morgon!

Nu sticker jag strax iväg till skolan och har Matte C prov.
Idag hejjar jag på lokaltrafiken igen.

2010-02-22
 22:30:12

Näe, ja é inte bitter!

Dagen började bra med att båten nästan var på tid. Men sedan gick det utför kan man säga. Bussen i Vaxholm var en kvart sen. När vi sedan börjar närma oss Täby, och rösten säger: Roslags Näsby Trafikplats, då gör jag mig i ordning för att gå av, men då, ja då dundrar bussen förbi hållplatsen! De hade alldeles nyss snackat nåt om Mörby i mikrofonen, men jag hade inte riktigt hört vad de sagt, men nu fick jag det svart på vitt, rätt i fejjan! Åkte i alla fall vidare till Mörby, lånade toaletten och thanks för Espresso House! Köpte en take-away-latte, den satt fint!

Sen kom i alla fall 604:an och jag hoppade på den. Lite småkrångel på vägen vid Lahäll, men ca 2 timmar efter att jag lämnat huset klev jag alltså in i engelskaklassrummet. En dryg halvtimma sen, så det blev en kortis och jag fick hoppa direkt in i hörövningen.

Sen var det historia, på vilken jag kunda vara med en kortis innan jag skulle till Mando.
Jobbigt möte, och jag måste nån gång använda vattenfast mascara!

Went back to school, fast hade ingen lektion direkt. Gick vidare till biblioteket och satt och pluggade matte i ca 2 timmar. Och nu börjar det skita sig.
YTar 619 till Roslags Näsby tpl. Går ner och väntar på bussen ganska länge, men äntligen så uppenbarar sig siffrorna sexa sjua nolla och bokstäverna som bildar namnet Vaxholm i horisonten (Eller okej, vid Lahällskurvan typ) Men har den lust att stanna där? Näe då. Den dundrar förbi, och lägg märke till att detta inte var i samma riktning som imorse. Först klämemr jag ur mig något näpet som; Neej. Sen går ljuset upp för mig att jag kommer att missa 18:40-båten och inte komma hem förrens efter 8. Då lät det annorlunda, ungefär såhär; Men vafaan! Jag undrar vad de andra resenärerna trodde om mig. Tar mig i alla fall vidare i ca -20 till Näsbydal och väntar väl kanske en halvtimme, på en buss, Vida och ammam var gulliga att vara mina argumentationsplank. Jag var nte glad på SL. Jag förstår om bussr kan vara inställde, eller som i detta fall hållplatser vara inställda pga vädret, men att inte informationen fungerar bättre, vi lever väl ändå på 2000-talet?

Väl framme vid Danderyd, så är Vaxholmsbussen ca 25 minuter sen men kommer i alla fall till slut. Efter ytterligare 25 minuter är jag i väntsalen i Vaxholm och värmer fötterna på deras nu upptäckta värmegolv, eller så var jag så kall att jag trodde att det var värmegolv.

När de till slut öppnar dörren till båten skyndar jag mig ombord, och utbryter något i stil med; Du käre tid, värme! Och sätter mig ner på golvet längst bak i båten vid ett ca 60 gadigt element. Sen kom mamma och hämtade mig och några andra vid båten.

Efter ca 5 timmars resväg till och från skolan, är jag lagom mör. Spänningshuvudvärk, det är dessutom något nytt, har nog inte direkt haft det förut.

Nyss var det ca -22 grader utanför fönstret.

Några fina bilder blev det i alla fall.




Näe jag é inte bitter alls!

2010-02-21
 19:46:31

Beck-time!

Nu har jag skrivit klart (tror jag) mitt PM till Historian.
Så nu blir det Beckfilm tillsammans med min lillebror!


(Titta vad jag sprang på i somras!)
2010-02-21
 19:16:30

Linnea här!

Tjo Bhree!
här kommer en bild på min kära vän Sophia!
// Linnea




söt

2010-02-21
 16:58:10

Svårt val

 Eller------>

?

2010-02-21
 09:21:46

Upplopp!

Är det revolution på gång?

”Totalt upplopp” Strax innan Hallsberg stannade SJ-tåget mel

”Totalt upplopp” Strax innan Hallsberg stannade SJ-tåget mellan Göteborg och Stockholm. Efter tio timmar började tåget att röra på sig vid 02.30-tiden i natt. ”Det är totalt upplopp och väldigt aggressiv stämning. Jag såg en person som öppnade en av nöddörrarna och bara slängde sig ut”, säger Frida Grönborg som var ombord på tåget.
2010-02-21
 08:53:21

Melodifestivalen 1980

Melodifestivalen 1980 sändes från studio 1 i TV-huset i Stockholm lördagen den 8 mars 1980. Sändningen i TV 1 gick från klockan 19.30 till 21.00. Programledare var Bengt Bedrup. Kapellmästare var Anders Berglund och för första gången på flera år sände man direkt.

Segrande melodi blev Tomas Ledins Just nu!, som fick representera Sverige i Eurovision Song Contest 1980.

Fortfarande var det fritt fram för alla svenska medborgare att skicka in bidrag, men nu krävdes att de först skickades till musikförlag anslutet till Svenska musikläggareföreningen (SMFF). Varje musikförlag hade sedan en kvot på hur många bidrag man fick skicka in till Sveriges Television för vidare bedömning. Företagets storlek avgjorde kvoten, och totalt kom 120 melodier in till Sveriges Televisions urvalsjury.

Det gick inte att närmare uppskatta hur många bidrag som totalt skickades in under åren detta system användes. Svenska musikförläggareöfreningens dåvarande ordförande Kristian Sylván gjorde en uppskattning på 2-3 000 per år, tillgängliga siffror från Sveriges Television uppskattade 1 000-2 000.

Jämfört med 1979 års tävling gick dubbelt så många av bidragen in på Svensktoppen och av dem lyckades Janne Lucas Perssons Växeln hallå och Chips 'Mycke' mycke' mer nå förstaplatsen.

I kvällstidningarna dagen efter påstod vissa att fel låt hade vunnit och att Chips, Kenta eller Janne Lucas Persson borde ha vunnit. Kenta Gustafsson var känd för många sedan tidigare från filmen Dom kallar oss mods.

Bert Karlsson hade fyra bidrag med detta år och sade: Om jag ser till hela startfältet i år så tycker jag att det är ett av dom bästa åren. Jag kan inte påminna mig om att vi haft en bättre tävling sedan 1975 (GT 9 mars 1980)

Nr.ArtistLåtText/musikPoängPlacering
1 Tomas Ledin Just nu! Tomas Ledin 112 1
2 Paul Paljett Tusen sekunder Tania och Torgny Söderberg 32 9
3 Kenta Utan att fråga Kenta Gustafsson och Bo Rosendahl 56 6
4 Eva Dahlgren Jag ger mig inte Eva Dahlgren 48 7
5 Ted Gärdestad och Annica Boller Låt solen värma dig Ted och Kenneth Gärdestad 57 5
6 Chips Mycke' mycke' mer Torgny Söderberg och Lasse Holm 75 4
7 Liza Öhman Hit men inte längre Bengt Palmers 94 3
8 Lasse Lindbom För dina bruna ögons skull Per Gessle och Mats Persson 27 10
9 Janne Lucas Persson Växeln hallå Lasse Holm och Gert Lengstrand 96 2
10 Tania (Britta Johansson) Å sjuttital Torgny Söderberg 41 8


2010-02-21
 08:47:05

God Morgon!

Nu har det kommit ca 15 cm snö till. Med andra ord har det kommit ca 30 cm på två dagar. Snacka om att det är mycket nu! Ska ut och skotta innan våra gäster kommer senare.

Gårdagen spenderades med fina vänner och fika med födelsedagsinslag. Efter vandrande i måånga minusgrader kändes det skönt att komma in på Kung Carl och värma sina stackars små kroppsdelar.

När jag sedan begav mig hemåt tog jag en tidigare Vaxholmsbuss för att minimera risken att missa båten om det blev nåt krångel med bussen. Kommer ner till kajen kanske 25 minuter innan båten skulle gå, men får reda på att DEN är 30 minuter sen, grejt!

Jaja, några roliga fransmän, roade lite i väntsalen innan dyet var dags att gå ombord, kul att det är någon som gillar snön i alla fall!

Bytte om från höga klackar på båten till stövlar, ett måste när man ska gå upp för en snöoig backe till bussen, eftersom den inte tänkte åka ner till bryggan. antagligen lika bra det!

Sen var jag hemma och nu e det städat på rummet. Mamma fyller ju 50 år idag, bäst att se till att det är rent då.
2010-02-20
 22:37:39

Trött

Efter en dag i 10-15 minusgrader, snöstorm med 15 cm snö och försenade båtar är jag trött.

Skriver mer en annan dag om denna dag.

Pussiluss!
2010-02-20
 10:12:01

Bara för att:

vår katt är söt


(Även om hon äter på mammas tulpaner)
2010-02-20
 09:50:25

Melodifestivalen 1979

Melodifestivalen 1979 hölls den 17 februari 1979 på Cirkus i Stockholm och sändes i TV 1 20.00 - 22.00. Programledare var för tredje året Ulf Elfving. Anders Berglund var kapellmästare.

Vann gjorde låten Satellit, framförd av Ted Gärdestad, som fick representera Sverige i Eurovision Song Contest 1979.

Pontus Platin med låten "Nattens sång" anklagades för att ha köpt låten av britten John Grooves och att ha myglats in av kompisar i urvalsjuryn. Pontus Platin ingick i redaktionen för Sveriges Televisions ungdomsprogram Häftiga fredag. John Grooves, som förnekade detta, hade skrivit alla andra låtar på Platins kommande album, men på Nattens sång uppgavs att Pontus Platin och Susanne Wigforss skrivit musiken, och Patrice Hellberg texten. John Grooves medgav dock ungefär 20 år senare att misstankarna hade grund. Patrice Hellberg tillfrågades av kvällstidningar, men sade inte ha något minnte av att ha skrivit texten och tio år senare hade hon avlidit.

I Aftonbladet och Expressen dagen efter var läsarna eniga: fel låt vann. Istället borde Tomas Ledin eller Eva Dahlgren ha vunnit. Musikern Bosse Blombergh hävdade dagen efter att Gärdestads låt var en kopia av Toto:s Hold the Line. Magnus Uggla Bands sistaplacering har blivit legendarisk och i Aftonbladet dagen efter deppar Magnus Uggla och säger: Nu ska jag utbilda mig till rörmokare istället.

Nr.ArtistLåtText/musikPoängPlacering
1 Ola+3 Det känns som jag vandrar fram Ulf Wahlberg 85 Delad 3:a
2 Tomas & Anders Tillsammans Tomas Adolphson och Anders Falk 58 6
3 Eva Dahlgren Om jag skriver en sång Eva Dahlgren 85 Delad 3:a
4 Tomas Ledin Det ligger i luften Tomas Ledin 96 2
5 Kjell Hansson Mer än bara över natten Kjell Hansson 59 5
6 Timjan En egen fela Peter Olsson och Anders Olsson 39 9
7 Pontus Platin Nattens sång Pontus Platin, Susanne Wigforss och Patrice Hellberg 44 8
8 Py Bäckman & Py Gang Var det här bara början? Py Bäckman 45 7
9 Ted Gärdestad Satellit Ted och Kenneth Gärdestad 105 1
10 Magnus Uggla Band Johnny the Rucker Johan Langer och Magnus Uggla 22 10


2010-02-20
 08:55:07

God morgon lördag!

Vaknar upp till en alldeles vit morgon. Hjälp, tar snön aldrig slut. Nu har det kommit flera cm och det verkar inte vara slut än! Jag hoppas i alla fall att Storstockholms lokaltrafik samarbetar med mig idag!
2010-02-19
 21:32:56

Missing parts of me

Det är helt jävla otroligt! Ibland blir jag så ledsen när jag täner på det. Jag förstörde det. Jag hade det i mina händer, det var mitt liv. Vad hände? Varför?


Många kanske inte förstår, det går inte att förklara, att ett tomrum kan göra så ont.
Jag saknar er, vänner som förgyllde veckan. Även om vi ses nån gång när jag hälsar på, gör det ont. De stunder när jag kände stark lycka, det var många gånger med er!
2010-02-19
 21:05:18

Kul

Här får ni Veckans Kändis som ni aldrig sett honom förut!

2010-02-19
 20:39:50

Grattis Anja!

Som efter den hemska vurpan, kom tillbaka och kammade hem ett OS-brons! Hon är mäktig hon!

Anja Pärson tog emot bronsmedaljen vid morgonens prisceremon
2010-02-19
 20:14:03

Fina vänner är det bästa!

God kväll mina kära läsare!

Just nu sitter jag och fixar med mina naglar, tänkte fräscha upp dem i en härligt vårig stil :)

Jag kom i alla fall hem för ca en timma sen.
Dagen började med Matte C. jag och Victoria hade kanske inte vår mest produktiva dag, men roligt hade vi i alla fall!

Sen var det samling i aulan, istället för handledartid. Det var musikalettorna som uppträdde, jag tyckte att det vra bra poch underhållande, medn man märker verkligen hur mycket de utvecklas fram till 3:e året!
Efter det var det dags för Engelska C. Hade en härlig känsla eftersom jag redan haft min presentation, men den känslan ruinerades ganska snabbt när vi började med listening tests, suck. Inte så svåra frågor egentligen kanske, men hjälp vilket tempo! Haha ibland blev man verkligen helt lost.
Sen hade vi lunch och efter det WebDesign, men först; EN LATTE! Ett måste för lektioner där det gäller att ha huvudet på skaft! Hade förövrigt en ganska bra WebDesign-dag. Skönt.

På lunchen hade jag dessutom, träffat på malin, Hanna och Victoria. När jag sedan satt på WebDesignen skickade jag iväg ett sms till dem och frågade om någon var på, på fika. Det var de :D
Men innan det blev dags för fika så hade jag utvecklingssamtal med ELDA. Skönt att kunna gå på utvecklingssamtal själv nu, man e ju inte tre år längre jue! Trevligt samtal blev det och jag fick reda på att jag har chans på MVG i Geografi A, Naturkunskap A och Naturkunskap B. Måste bara kämpa på, nu på slutet. Fast vi pratade nog nästan mer om olika logotyper än vad vi pratade skolarbete, haha det var lite roligt.

Sen träffade jag på Hannsi i korridoren och vi slog följe till EH. Där mötte vi upp Linda (som oturligt nog var sjuk, så hon gick hem nästan precis när vi kommit) Malin och Victoria. Hanna Malin och Victoria skulle åka och se på bio sedan så de skulle vara kvar i centrum ett tag. Efter fikan gick V och M till skolan och hämtade Victorias mattebok, och jag och Hanna gick till Kicks och handlade nagelprytlar. Dessutom hade vi en diskussion om hur man uttalar nagellacksmärket Mavala, haha det spårade nog lite på slutet. Vi frågade jag i alla fall butikspersonalen på Kicks, och det visade sig att jag, enligt henne, hade mer rätt ;)

Sen åkte jag med till teknis med roslagsbanan och tog Vaxholmsbussen tillbaka, jag var så kissnödig, men lyckades hålla mig till kajen, där jag fick långa toaletten, puh!

Tog mig hem i snöväder, just ja! Imorse var bland den värsta promenade till skolan jag varit med om. Bussen på Tynningö var sen=båten blev sen=missar 07:32-bussen i Vaxholm= missar buss 604=får gå till Tibble, i snöstorm och en massa minusgrader. Jag hade nästan ingen känsel i ansikte, fingrar och tår, usch vad det var äckligt, tog ett tag att tina upp!

NU är jag i alla fall hemma, ska väl inte gå och lägga mig så sent, ska iväg på 18-års firande av mig själv 4 månader senare imorgon.

Pussiluss!
2010-02-19
 19:45:16

Melodifestivalen 1978

Melodifestivalen 1978 sändes den 11 februari 1978 i TV 1 20.00 - 22.05 från Cirkus i Stockholm. Melodin Det blir alltid värre framåt natten, framförd av Björn Skifs, vann och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest 1978.

Dock var det inte direktsändning, allting spelades in på eftermiddagen. Programledare var Ulf Elfving och kapellmästare var Anders Berglund med Anders Berglunds orkester.

Allmänheten var inte välkommen med bidrag. 47 olika låtskrivare och låtskrivarpar bjöds först in, men genom lobbying från branschfolk utökades antalet till 60.

Soundet blev mer traditionellt dansbands-, schlager och Svensktopps-orienterat. Bäst på Svensktoppen gick Pugh Rogefeldts Nattmara och Wizex Miss Decibel som låg alla elva då tillåtna veckor.

Låtarna Det blir alltid värre framåt natten och Miss Decibel slutade båda på 100 poäng då alla elva jurygrupper röstat. Då blev det skiljeröstning där varje jurygrupp fick lägga sin röst på någon av dessa, och Björn Skifs gick segrande ur striden med 8 röster av 11.

I kvällstidningarna dagen efter ansåg många att fel låt vann - att Wizex med Miss Decibel borde ha vunnit och att Björn Skifs var chanslös vid finalen i Paris. Där slutade Sverige på 14:e plats. Wizex hade skivkontrakt med Bert Karlssons skivbolag Mariann Grammofon och detta var första året som han var inblandad i Melodifestivalen. Även om Wizex haft hitlåtar före 1978 brukar festivalen räknas som ett genombrott för bandets dåvarande sångerska Kikki Danielsson.

Nr.ArtistLåtText/musikPoängPlacering
1 Pastellerna I dag är det vår Stig Jonsson och Peter Wanngren 52 5
2 Thomas Munch Nåt som gör dej glad Thomas Munch, Karin Stigmark och Anders Henriksson 11 9
3 Tomas Ledin Mademoiselle Tomas Ledin 78 4
4 Harlequin Harlequin Johan Langer och Jan Askelind 49 7
5 Göran Fristorp Längtan om livet med dig Göran Fristorp 85 Delad 3:a
6 Kikki Danielsson och Lasse Holm med Wizex Miss Decibel Lasse Holm och Gert Lengstrand 103 2
7 Kenneth Greuz Åh, evergreens Kenneth Greuz 50 6
8 Pugh Rogefeldt Nattmara Pugh Rogefeldt 85 Delad 3:a
9 Jörgen Edman och Polarna Lilla stjärna Monica Carlsson och Pär Björk 29 8
10 Björn Skifs Det blir alltid värre framåt natten Peter Himmelstrand 108 1
2010-02-18
 23:09:12

Melodifestivalen 1977

Melodifestivalen 1977 sändes från Cirkus i Stockholm lördagen den 26 februari 1977 i TV 1 klockan 20.00 - 22.05. Programledare var Ulf Elfving och kapellmästare var Lars Samuelson.

Vann gjorde låten Beatles, framförd av Forbes som fick representera Sverige i Eurovision Song Contest 1977 .

Europeiska radio- och TV-unionen hade beslutat att samtliga deltagarländer skulle betala en viss summa i deltagaravgift, för att inte drabba arrangörslandet lika hårt vad gällde ekonomi.

Melodifestivalen öppnades återigen för alla, och inte bara några inbjudna låtskrivare. 1 103 bidrag kom in, men bara 965 av dem uppfyllde reglerna för att bli bedömda, som var: Pianostämma, kassettbandsinspelning och förseglat kuvet med upphovsrättsman, bidrag som saknade detta diskvalificerades.

Bara tre av melodierna nådde Svensktoppen, men däremot blev många melodier som inte kom med hitlåtar på Svensktoppen, bland andra "En hägring" med Säwes (etta i fem veckor), samma låt med Vikingarna (etta i en vecka), "Dandy" med Harpo och "En vagabond" av Wizex och framför allt Guenerina med Paul Paljett som gick rakt in på första plats på Svensktoppen för att stanna där i sju veckor. Hans album sålde mer en alla finalister sammanlagt och då det getts ut på Mariann Grammmofon AB gav Bert Karlsson ut en blandade artister-samling med ratade melodier. Bland de ratade melodierna fanns även en låt av Ralf Lundsten, svensk pionjär inom elektronisk musik .

1977 var discomusiken på frammarsch, vilket märktes i låten Åh, vilken sång.

Dagen därpå var både Expressens och Aftonbladets läsare eniga om att fel låt vann och att bidrag nummer 5, Ola mä fiola, var bäst.

Nr.ArtistLåtText/musikPoängPlacering
1 Lena Andersson Det bästa som finns Ted och Kenneth Gärdestad 55 8
2 Greta & Malou Åh, vilken sång Greta Zachrisson och Malou Berg 72 4
3 Mats Rådberg Du och jag och sommaren Tomas Ledin 19 10
4 Landslaget Sommaren -65 Lasse Lindbom 73 3
5 Kenneth Greuz och Eric Öst Ola mä fiola Little Gerhard (Karl-Gerhard Lundkvist) 47 9
6 Tomas Ledin Minns du Hollywood Tomas Ledin 63 5
7 Svante Thuresson Johan B. Lund Åke Larsén och Per-Arne Eklund 75 2
8 Jan Lundegren Trädets rot Jan Sjunneson 60 6
9 Eva Rydberg Charlie Chaplin Tomas Ledin 57 7
10 Forbes Beatles Sven-Olof Bagge och Claes Bure 117 1

2010-02-18
 22:57:29

Va lite tacksamma istället!

Hej!

Nu e jag hemma efter en dag innehållande ca 14 timmar på resande fot, and I lööööööv it! :D

Dagen började mindre lyckat när jag äntligen skulle pallra mig till polisen och hämta ut mitt pass. Tar bussen till Östra Tynningö. Färjan till Norra Lagnö. Sen vill inte bussen till Gustavsbergs centrum starta!!! Busschauffören försöker om och om igen, men den vill inte alls fungera. Man riktigt känner hur det blir kallare och kallare i bussen. Norra Lagnö är nog dessutom en av de mer öde platserna jag känner till, lyckad kombination? Nej, inte direkt! Till slut får vi reda på att en extrabuss ska komma och plocka upp oss, ca 30 minuter efter ordinarie avgång, alltså ca 7 minuter innan får vi reda på det. När det bara är ca 5 minuter kvar tills bussen ska komma, vad händer då? Jo, vår buss STARTAR!

Kommer till Gustavsbergs centrum, tar bussen till tpl och hämtar pass och beger mig av in mot kulturhuset där jag ska möta upp klassen, för en utställning. Utsällningen var bra och kort, ungefär så länge som man orkar koncentrera sig.

Sen bar det av till Wayne´s coffe för mig och Vida. Där skulle vi äta lunch.
Mysigt till max när vi fick bästa platserna. Fast båda är överrens om att Espresso Houses latte ÄR GODAST!
Skulle besöka toaletten på caféet, på vilken jag hittade en rolig skylt ovanför toasitsen:


Sedan skulel vi till Biograf Zita, och lyssna/kolla på föreläsningen, med olika filmklipp. Det var "VI och Dom"-tema. Mycket intressant!

Sen skulle jag vidare in till stan för att fixa present till mamma. Inne i affären ska jag betala med kortet, och hon säger en mindre summa än vad jag var beredd på först, men jag sa inget, perfekt tänkte jag! Sen kommer hon då på att hon glömt det och ber sååå mycket om ursäkt. Jag brukar i vanliga fall inte bry mig och säga att det gör inget, men nu behstämde jag mig för att verka sur. Och minsann, det lönade sig. Jag fick extra stämplar som man får som nåt slags rabatt sen tror jag. Och så proppade hon ner såna här små provgrejor av flera olika sorter, och beklagade sig ännu mer! Jag gick väl dock inte därifrån särskilt ledsen ;)

Sen shoppade jag lite till mig själv, nämligen skorna som jag skrev om i tidigare inlägg. Visar bild nån annan gång. Just ja, det påminner mig om att jag ska visa kappan också, det har jag ju inte gjort än!

Nästa anhalt blev träningen, simhoppen. Träningen gick ganska bra tyckte jag. Blev riktigt stressigt hem sen, när jag missar Vaxholmsbussen med 2 minuter. I och för sig skulle jag hinna med båten även om jag tog bussen som gick en halvtimme senare, men jag ville inte chansa. Men nu blev jag nju tvungen, och dessutom tvungen att vänta vid Danderyd i 27 minuter! Lagom kul.

Haha, sen när jag kliver ombord på båten, ca 21:49 (båten ska gå 21:50) Märker jag att besättningen inte alls ser glada ut. Tittar på klockan och suckar. Jag frågar sedan om jag var den enda på båten, men jag uppfattade inte riktigt svaret. Sen frågar jag om jag inte skulle ha varit med på båten nu, skulle ni då inte ha behövt åka den här turen? Till svar får jag: Näe! Just det! Då hade vi gått och lagt oss nu. Och jag kände att det inte bara var ironi i svaret jag fick. Dessutom, när jag skulle kliva ombord och kliva av, drar de inte ens ut landgången ordentligt, utan säger; Det här får duga! Det här får duga! Om jag hade varit vuxen hade det aldrig hänt! Då hade de säkert minsann varit andra tongångar. Jag försökte propagera för att det faktiskt är jag som betalar deras lön (läs semester) Men de var på för dåligt humör för att kunna diskutera med nästan, fast också lite ironiska vid detta tillfälle.

Sen kom mamma och hämtade mig, och nu är min mormor hos oss.
Pussiluss!

2010-02-18
 07:41:41

Hjälp!

Det var en riktigt hemsk vurpa som vår alpina stjärna Anja Pärsson var med om igår. Hörde dock just på radion att hon kan vara tillbaka i backen redan ikväll. Strong tjej!

2010-02-17
 20:46:24

Veckans kändis! V7

Den här veckan får en stilig man ta denna plats. Han är speciell för mig :)

Ladies and gentlemen, for you I present:
MIKAEL PERSBRANDT!



Mikael Åke Persbrandt, född 25 september 1963 i Jakobsberg, Järfälla kommun, Stockholms län, är en svensk skådespelare, racerförare och UNICEF-ambassadör. Han var sambo med skådespelerskan Maria Bonnevie 1998–2005. Han har två söner tillsammans med journalisten Sanna Lundell. De bor på Ingarö i Värmdö kommun, Stockholms län. Persbrandt är i grunden balettdansör.

Källa
2010-02-17
 20:12:55

Support

Tänkte nog supporta Sweden i Vancouver strax. Var mycket bra att kolla på tyckte jag, jag tror det alpina startade alldeles nyss.
Grattis till Björn Ferry och Charlotte Kalla förresten!

<b>JUBLAR</b> Charlotte Kalla tar OS-guld i Vancouver.

2010-02-17
 17:53:53

Melodifestivalen 1976

Melodifestivalen 1976 ställdes in, och Sverige deltog inte i Eurovision Song Contest. Eftersom Sverige arrangerat Eurovision Song Contest året innan saknades pengar för tävlingen, dessutom framfördes protester mot tävlingen från politiska vänstergrupper som ett kommersiellt jippo. Rädslan för sabotage fanns där också.
2010-02-17
 17:50:53

Bekymrad dag.

Halloj!

Nu är jag hemma efter dagens äventyr.
Som jag skrev tidsigare i updaten så hade vi religion på morgonen. Eller nej, först måste jag berätta att det var typ första gången i världshistorien som Nämdö var i tid på 08:55 turen från Höganäs! Helt sjukt. Vi var inne i Vaxholm ca 5 över nio, jag som i vanliga fall brukar behöva springa till 10 över, eller i vissa fall skynda lite till 20 över bussen, blev mäkta imponerad!

Jaja sen hade vi ju då Religion A. Vi gick igenom Hinduismen. Spännande var det tyckte jag. Fick en smärre chock när det visade sig att vi typ torsdagen efter lovet ska ha prov! Det är ju i och för sig ett tag till dess, som tur är!

Sen hade vi Svenska, då vi tittade på ett avsnitt ur mitt kanske nya favoritprogram Värsta Språket. Idag handlade det om maktspråk, mycket intressant! Vi avslutade vårat avsnitt om språksociologi, så nu ska vi börja med det nya, nämligen läsa en bok från en lista som MAED gjort, jag tror att avsnittet kallades något i stil med 1900-tals författare, eller minns jag fel. Märkte i och med detta i alla fall att vi måste ha varit väldigt duktiga på min förra skola, eftersom jag hade hört talas om alla böcker, och jag tror jag hade läst hälften av dem, och ett utdrag ur en till. Ville väl egentligen läsa en av de jag redan läst förut (Den allvarsamma leken eller Doktor Glas) Men min lärare tyckte att jag skulle välja Dvärgen av Pär Lagerqvist eller Processen av Franz Kafka, och det blev Processen.

 
Sen hade vi i alla fall Filosofi, lite segt blev det tyckte jag, var tvungen att lyssna lite på musik i smyg för att orka hänga med. Vi pratade och diskuterade i alla fall Utilitarism.

Sedan lånade jag pengar av Vida för att köpa te. Deut roliga i kråksången är att jag lånar pengar av henne dag 1. För att lämna tillbaka de på förmiddagen dag 2. För att låna samma pengar till te i slutet av dag 2 å så håller det på så, haha.

Så tog jag mig till Vaxholm för att klippa mig. Känns ganska bra, lite kort, men fräscht, eller det e inte kort egentligen det bara känss så, klippte kanske 2 -2,5 cm.

Nu e jag i alla fall hemma och ska börja på mina ESV-uppgifter, lagom kul, eller inte alls!
2010-02-17
 11:20:01

Update

Nu sitter Vida och jag i biblioteket och fixar lite olika saker. Vår religionslektion var alldeles nyss slut och vi pratade om Hinduismen. Dessa lektioner blir mer och mer intressanta tycker jag.

Idag så har vi svenska och filosofi kvar, sedan åker jag iväg och klipepr mig.

Todeloo!
2010-02-17
 08:32:31

God morgon!

God morgon!

Nu sticker jag iväg till skolan, och sen vidare för att klippa mig.

Pussiluss!
2010-02-16
 21:25:40

Pick och pack!

Nu tänkte jag börja förbereda mig för att gå å lägga mig, får se om jag läser någe om Cubakrisen.

Imorgon ska jag klippa mig, hjälp, jag ser inte fram emot det.

Pussiluss!
2010-02-16
 20:13:12

En av de finaste låtarna

LYSSNA!

2010-02-16
 20:06:44

Melodifestivalen 1975

Melodifestivalen 1975 var den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest 1975. Programmet sändes i TV 1 den 15 februari 1975 klockan 20.05 - 22.10 lokal tid. Det spelades in i Studio 1 i radio- och TV-huset (Synvillan) i Göteborg. Programpresentatör var Karin Falck och kapellmästare var Sven-Olof Walldoff.

Eftersom Sverige hade vunnit Eurovision Song Contest året innan med Waterloo med ABBA stod Sverige som arrangör för den europeiska finalen och det kom att ske i Stockholm.

Poängsystemet och juryn ändrades igen. Varje jurygrupp hade nu elva medlemmar och varje medlem hade fem poäng att fritt dela ut mellan melodierna. Poängsummorna blev något jämnare än 1974.

Nr.ArtistLåtText/musikPoängPlacering
1 Landslaget Den gamla jukeboxen Lasse Lindbom 47 7
2 Nils-Åke Runesson Oh, Juicy Nils-Åke Runesson 25 10
3 Ann-Christine Bärnsten Ska vi plocka körsbär i min trädgård? Little Gerhard och Börje Carlsson 30 9
4 Hadar Kronberg med Glenmarks Lady Antoinette Hadar Kronberg 48 6
5 Lasse Berghagen Jennie, Jennie Lasse Berghagen 117 1
6 Ted Gärdestad Rockin' 'n' Reeling Ted och Kenneth Gärdestad 47 7
7 Svenne & Lotta Bang en boomerang Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Stikkan Anderson 84 3
8 Björn Skifs Michelangelo Bengt Palmers och Björn Skifs 55 5
9 Göran Fristorp Som min vän Göran Fristorp 59 4
10 Gimmicks Sången lär ha vingar Bo Sylvén och Bo Carlgren 93 2

Källa



Här är den på svenska!

2010-02-16
 19:53:50

Två dagar!

Eftersom jag var så extremt dålig på att uppdatera igår, tänkte jag vara desto bättre idag!

Igår var det den 15 Februari. Min dag började bra, i och med att jag hann med tio över nio bussen från Vaxholm, det ger verkligen en bra start, att inte behöva stressa in direkt till lektionen.

Första lektionen var Engelska C . Jag var lugn innan, jag skulle ju nämligen hålla mitt föredrag denna lektion! Men så fort jag satte mig ner oi klassrummet greps jag av en smärre panik! Vida försökte verkligen lugna mig, snäll som hon är. Det gick bar till en början. Sen upptäckte jag att jag hade glömt mina egangjorda quiz-lappar i skåpet! Springer ner som en illbatting. Hämtar lapparna, å så upp igen. Sätter mig ner i stolen, säger till Vida; Bara jag inte är först! Hinner knappt säga sista ordet innan mina ögon faller på tavlan dör vår lärare skrivit upp vilka som ska ha föredrag idag, gissa vem som står som nummer 1? Jo, just det... Då grips jag än mer av panik, kändes som om jag skulle spy. Sen blir det till sist då min tur. Youtube och ljudet var inte helt på min sida, men det redde ut sig. Pratade på om Churchills liv och tal, men haha vilket dåligt ljud det var på videon jag spelade upp, som jag förressten räddade genom att läsa upp ett stycke som knappt hördes på klippet, *stolt*.

Jag tyckte att jag sluddrade på en massa svåra ord, och var inte helt nöjd med hur det gick, men fick en trevlig överraskning när läraren pratade med mig efteråt. Hon gillade både; My introduction and my interaction, inte helt misslyckat med andra ord ;)

Blood sweat and tears

At 1874 a man who would become famous to a whole world, a great speaker was born. His name was Churchill, Winston Churchill. Even though he was privileged in life, he wasn´t happy. His parents were distant persons in his live, and he was raised by his nanny before he started school. Churchill was regretting his lack of university education and practice in public speaking.

In his first speeches he would try to avoid specific words that he found difficult. That was because he suffered from a slight stammer. But he was very good at practicing which led to a time when he could master his pronouncing. Sometimes he could spend weeks just constructing, practicing and improving his speeches. By this technique he invented his own unique style. His language contains a huge vocabulary, metaphors, alliteration, vivid imagery and inventive word play.

Although he had all these qualities in his speeches, not everyone was satisfied. Some criticized the speeches for being out of touch and contributing little to the debate. He was often telling apocalyptic messages, so the politicians believed he was a crying wolf. But it was between 1938 and up to World War II people noticed his speeches more.

He became prime minister in 1940, and at that time he became accepted, and people started think that he might be the right man for this.

He became the person who would help the whole British nation in the fight against the Nazis.

 

One of Churchill’s most famous speeches is Blood sweat and tears. This was his first speech to the House of Commons after he was elected.  

This speech is today one of the most famous of all time. It is a short but “effective” speech which contains a straight forward message, and it is famous for its verbal communication) use of the words and the language to illustrate the subject. The speech is also noted as a very motivational and inspirational, which probably was much needed in the time of World War II.

I would like to show you, or let you listen to a part of the speech right now.

As you can hear in the speech he is using a straight forward message. Although he uses difficult words he says everything in black and white not as our politicians today are experts at, holding an extremely long speech, without saying a thing worth remembering.

He says as you probably heard; But we are in the preliminary phase of one of the greatest battles in history. We are in action at many other points  - In Norway and in Holland – and we have to be prepared in the Mediterranean. The air battle is continuing, and many preparations have to be made here at home. This is a very good example I think, which show us the big vocabulary ha had, but also his knowledge and his way of saying things straight forward.

Vad hade vi sen? Jo just ja, sen hade vi historia, sista lektionen innan provet, Vida och jag gick och satte oss i skolbiblioteket och jag letade upp en bok om Cubakrisen.
Sen hade vi naturkunskap och gick igenom blodomlopp, lungor och hjärta å sånt. Jo jus ja, sen fick vi testa vår vitalkapacitet, alltså hur mycket luft man kan blåsa ut på ett andetag:

Här ser vi Vida in-action!
Jag tror att jag fick 3,9 eller nåt, lite roligt var det i alla fall.

Sedan hade jag PA-möte en kort stund. Panik är det på det arbetet!

Efter det gick jag till biblioteket för att plugga till historiaprovet med Vida.


Mängder med papper får man ofta från GUHO.

Åkte hem med 18:40-båten, så jag hann inte plugga så mycket på kvällen. Gick och la mig i sängen och läste och gjorde post-it lappar med ord på och liten förklaring eller årtal på andra sidan, som jag satte upp på väggen. Jag sov även på häftet om Kina, jag la det under kudden. Har gjort så förr och tyckte i alla fall at jag fick ut något av det.

16/2
Vaknade upp med en post-it lapp på bakhuvudet (Vem vet, kanske allra bästa sättet att få in något i skallen?)
Hade ovanligt mycket tid på mig på morgonen, jag blir typ stressad, eller jag får i alla fall en konstig känsla av att ha gott om tid, men skönt var det hur som helst.

Hade Matte C som första lektion, fick kanske inte så mycket gjort. Men det jag gjorde kändes väl ganska OK i alla fall.

Sen hade vi filosofi, ganska intressant ämne vi talade om, nämligen vad som påverkar oss när vi fattar moraliska beslut, det e banne mig mycket! Fasdt Vida och jag håller fortfarande fast i att människan har en fri vilja.

Sen hade vi naturkunskap där lektionen tog vid på samma ställe som igår, lite uppgifter i häftet och genomgång av blodomloppet.

Sedan gick jag i rask takt till Täby Centrum för att köpa en latte på Espresso House, för att få energi till provet.
Och det funkar verkligen tycker jag. Kände mig väldigt pigg även om det var skrivkramp med besked ibland. Svarade på alla frågor, Var en fråga där jag verkligen inte kunde komma på svaret, men det var endast 2 poäng så jag tyckte att det var OK att svamla lite. Satt över tiden litegrann, vilket gjorde att det skulle blivit lite stressigt att hinna med tåget jag hade tänkt ta, så jag tog bussen till Mando istället.

Mando, ja. Nu e jag trött på det, inte på Mando direkt alltså, men på anledningen varför jag är där! Jag säger bara salt, det får sammanfatta besöket där. (Salt som i en kroppsvätska alltså, orkar inte skriva mer om det, mer än att det var jobbigt) Tog bussen mot Vaxholm, satt och nördade mig med boken om Cubakrisen, fastän jag borde läsa min Engelskabok. Det är helt skrämmande vad nära det var ett kärnvapenkrig, och hela planetens existens stod typ på spel under krisen. Hjälp säger jag bara!

Nu är jag i alla fall hemma och ska verkligen försöka uppdater i alla fall lite varje dag, för det var lite jobbigt att skriva två dagar i samma inlägg, puh!

2010-02-15
 21:09:53

Ursäkta

Måste ursäkta mig för usel uppdatering ikväll, men jag måste verkligen plugga på kina och Japanprovet till imorgon.
Tänkte bara säga att jag står på plats 7 på en lägenhet i bostadskön!

Pussiluss!

2010-02-15
 13:30:33

Finally!

Ja, äntligen kan jag lägga redovisningen om Churchill och hans tal Blood sweat and tears bakom mig!

Jag tordde seriöst att jag skulle svimma, gråta eller nåt annat preci innan mig, men Vida höll mig lugn. Det gick hyfsat tyckte jag, blev lite förvånad över lärarens kommentarer, hon tyckte tydligen att det var bättre än vad jag själv tyckte. Hon är inte så läskig som hon verkar ;)

Pussiluss!
2010-02-14
 23:05:53

God natt

Nu ska jag sova, och hoppas på en bra dag imorgon. Dagen börjar i alla fall med sovmorgon!

Pussiluss
2010-02-14
 21:13:42

Frågor och svar

Är jag hemlig, ointressant, töntig, snäll? Hur mycket vill du egentligen veta om mig? Läs på egen risk!

Äsch det e bara en lista jag hittade på en annan blogg, skit i't eller läääs ;)

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Uppstressad
Favoritgodis: Fudge
Är det nåt du absolut inte äter: Crabfish
Kläder just nu: Tajt långärmad tröja, Herrtröja, mjukisbyxor och så undisar ;)
Musik just nu: Carola - Fångad av en stormvind
Vad sa du senast: Hej då, till busschaffisen.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Framtiden, eller återuppleva 90-talet!
Sommarplaner: Rhodos (?) Jobba, sola, bada, umgås med fina vänner!
Fisk eller badkruka: FISK!
Saft eller alkohol: Nr 2!
Hur många kuddar sover du med: 2
Favoritväder: SOL!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Vän, Båt, bensin (till båten)
Spelar du nåt instrument: Nej, men jag har gjort.
Morgon- eller nattmänniska: Både och faktiskt!
Sparare eller slösare: Periodvis.
Bästa film: Pirates of the caribbean (Stavas?) Léon, Beck, med flera.
Tror på liv på andra planeter: Ja.
Kommer du ihåg din första kärlek: Japp
Tror du på mirakel: JA!
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja, fast jag märker att min stubin är olika lång för olika personer :P
Ser du på kärleken som ett misstag: NEJ!
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Jag vet inte om jag vill ha barn när jag blir äldre.
Bio eller promenad: Beror helt på.
Är du kittlig: Eum, lite olika, beror på, men jag måste nog säga ja.
Snarkar du? Vet ej.
Stjärntecken? Våg.
Rädd för insekter? Nepp, uppvuxen på landet vettu :P
Äckligaste insekten: räknas daggmask?
Största svaghet: För många.
Det här är jag bra på: Jag hoppas att jag är bra på att vara en bra vän och kunna göra dem glada.
Bästa bok? Den allvarsamma leken. Av Hjalmar Söderberg.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna göra allt bra!
Vad vill du jobba som? Något som har med omvärlden att göra. UD? EU?
Skriver du dagbok? Jag bloggar jue!
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Jag har piercing i naveln.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Just nu ser det inte så städat ut, men jag har blivit bättre på att ha ordning tycker jag.
Gungar du på stolen? Inte längre, tror jag.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Ja.
Vilken hand håller du gaffeln i ? Beror på om jag äter med kniv och gaffel har jag den i vänster, men äter jag bara med gaffel håller jag den i höger hand.
Är du rädd för blod? Inte mitt eget.
Gillar du att sjunga? Japp, fast mycket hellre än bra.
Brukar du sola? Ja, fast inte solarium, har bara gjort den någon gång.
Vad gör du om du får hicka? Håller andan, dricker vatten.
Snusar du? Nej!
Använder du knark? Nej!
Kaffe, te eller inget? LATTE! Annars te.
Har du en besatthet? Obsession is my second name!

2010-02-14
 20:32:20

Nyss hemkommen

Japp nu sitter jag här i köket tillbaka på ön. En lång dag iväg har det blivit.
Började dagen med att klockan 11 gå hemifrån för att ta mig in till ett bibliotek i stan för att plugga, eftersom jag tycker att det är helt omöjligt (nästan) att plugga hemma och i skolan, jobbigt eftersom det typ är där, på de två ställena mitt liv spenderas, när jag inte är på resande fot. Men jag tog mig i alla fall in dit och satt där i ett par timmar och pluggade till historiaprovet vi har på tisdag. När jag började plugga kändes det som om jag hade i alla fall lite koll på Kina, så jag började plugga på Japan istället. Konstigt nog kändes det typ helt tvärtom när jag gick därifrån, Japan; OK! Kina; Hej kom och hjälp mig! Men det känns ändå helt OK, skönt att plugga så pass "långt" (Hrmpf, två dagar innan provet är långt om jag jämför med hur det brukar vara inför HiC-prov) innan provet är. Känns som om att jag behöver det eftersom jag har två GIGANTISKA matteprov veckan efter denna vecka som kommer. Och alla som känner mig vet att, tja, matte är inte min grej direkt.

Å fy tusan vilken träningsvärk jag har idag! Bara fasar för hur det kommer kännas imorn. Jag har till och med träningsverk i halsen, när jag sväljer känns det som när man är sjuk och har ont i halsen, fast det i själva verket är träningsvärk i musklerna som sväljer! Fast värst är det nog i vaderna, den var INTE att leka med när jag skulle gå av Vaxholmsbussen efter att ha suttit ner i typ 43 minuter!

Efter att ha pluggat, skulle jag träffa min underbara vän Olivia, vi spenderade ca 2 timmar på ett urmysigt café, som heter Café Noco! Vi samtalade om allt! Sminkproblem, tatueringar, piercingar och bara hade det trevligt, hon är fin hon!

Han otroligt nog med bussen till Vaxholm 18:15 som gjorde att jag hann med den båten som jag helst ville hinna med! Ibland flyter sånna saker verkligen på. Träffade på en vän på bussen också, som bidorg till att den långa resan från startstation till stoppstation gick betydligt mycket snabbare än vad den brukar göra!

Nu måste jag städa upp på rummet, efter att ha varit på resande fot denna helg och bara kommit hem å i stort sett bara bytit om ser mitt rum ut som jag vet inte vad!

Men först kommer lite bilder från igår!


Linda!

Malin Victoria och Hanna melodifestivalmyser

Mickan å Vida väntar förväntansfullt i köket!

Jag fasar för bilderna som finns på mig sen igår.
Pussiluss
2010-02-14
 09:36:25

Dagens låt 14/2-10

Eagles - Hotel California

2010-02-14
 09:26:41

Glad alla hjärtans dag!

2010-02-14
 09:15:07

Melodifestivalen 1974

Melodifestivalen 1974 sändes från Studio 1 i TV-huset i Stockholm, lördagen den 9 februari 1974. Johan Sandström var programledare. Lars Samuelson var kapellmästare. Segrande melodi blev ABBA:s Waterloo, som fick representera Sverige i Eurovision Song Contest 1974. Ingen radiosändning genomfördes.

Efter mycket klagomål efter festivalen året innan lät man grupper med vanligt folk utan musikalisk utbildning välja ut vinnaren. Det här var Östen Warnerbrings sista framträdande i melodifestivalen.

Alla låtar presenterades i Sveriges Televisions program Sveriges magasin där de framfördes av sångkvartetten Ajax, som i tävlingen kom att medverka som bakgrundskör. Tittarna fick sedan skicka vykort med namn på sina favoriter. Den som haft samma favorit som den riktiga juryn var med i utlottningen av tre kassettbandspelare i slutet av sändningen från Melodifestivalen.

Förutom Melodifestivalen 1960 så är detta den äldsta, i sin helhet, bevarade Melodifestival som finns lagrad i Sveriges Televisions arkiv.

På varje ort fanns det en jurygrupp med 15 stycken personer, som delade ut 3,2,1 poäng var. Det slutade med att ABBA vann en överlägsen seger, till skillnad från året innan.

  • Lena Ericsson - En enda jord
  • Östen Warnerbring - En mysig vals
  • Göran Fristorp - Jag minns dej nog
  • Titti Sjöblom - Fröken ur sång
  • ABBA - Waterloo
  • Lasse Berghagen - Min kärlekssång till dig
  • Inger Öst - En grön dröm om mig
  • Sylvia Vrethammar & Göran Fristorp - En dröm är en dröm
  • Lena Bergqvist - Den sista sommaren av mitt liv
  • Glenmarks - I annorlunda land
  • ArtistLuleåFalunKarlstadGöteb.UmeåÖrebroNorrk.MalmöSundsv.VäxjöSthlmSummaPlacering
    Lena Ericsson 10 20 15 6 11 10 30 21 15 24 23 185 3
    Östen Warnerbring 5 0 0 0 0 0 0 4 1 0 0 10 10
    Göran Fristorp 7 0 0 1 0 2 0 0 0 0 6 16 7
    Titti Sjöblom 12 18 14 14 14 20 10 12 7 15 7 148 4
    ABBA 26 27 24 35 41 26 34 16 32 24 17 302 1
    Lasse Berghagen 26 21 20 25 17 18 12 14 22 18 18 211 2
    Inger Öst 2 1 9 3 4 9 4 11 9 3 6 61 5
    Sylvia Vrethammar & Göran Fristorp 1 0 0 5 0 1 0 9 3 4 8 31 6
    Lena Bergqvist 0 0 2 0 3 4 0 0 0 0 2 11 9
    Glenmarks 1 3 1 1 0 0 0 3 1 2 3 15 8
    Källa

    2010-02-13
     23:23:22

    Ps

    Bilderna kommer nog imorn, nus ka jag sova ska plugga å träffa en finfin vän imorgon!

    Pusselipuss!
    2010-02-13
     23:19:59

    God kväll!

    Nu e jag hemma igen efter en alldeles underbar middag med några av de finaste vänner :D

    Men först kan jag berätta lite om dagen i övrigt;

    Började med att ställa klockan på 07:45 för att hinna göra i ordninga allt innan jag skulle åka iväg till simhoppen. Trodde att jag var sen till bussen, men där ser man på, ibalnd kan till och med jag hinna i tid :P Även om det blev stressigt ändå...

    Tränade simhopp för första gånbgen på, ja, vad kan det vara? Ett och ett halv kanske 2 år sen, och JA! Jag var verkligen ringrostig, men det gick hyfsat snabbt att träna upp det något sånär i alla fall.

    Efter träningen begav jag mig hemåt, för att bara i stort sett packa om en liten väska, och byta till lite mer kalasiga kläder ;) Klev på bussen (Den här gången hann jag verkligen bara precis!) För att vid Norra upptäcka att; NEJ! Kavajen hänger kvar hemma! Men jag ringde mamma och hon skulle snällt komma och lämna den till mig, eller hon gav den till en man som senare gav den till mig :)
    Försökte hjälpa besättningen med att lösa en Sopborste-konflikt, ja ni läste rätt! Missade precis bussen i Vaxholm, så det tog lite tid att ta sig till Linda, men väl framme blev det myspys. Hannsi och jag hjälpte till i köket och språkade med Lillnoddan pappa om typ allt och inget.
    Lite senare kom Vida, efter att ha gått lite fel, men mobiltelefoner är verkligen en bra uppfinning, öven om jag kanske inte alltid är så bra på att förklara. Änne lite senare svängde Mickan förbi, så trevligt att se henne igen :D
    Sen anläände Malin och Victoria på fräsigaste sättet; I EN BIL, som Malin satt bakom ratten på :) Coolt så det stänler om det. För att de inte skulle missa vilket hus Lillnoddan bor i, stod jag och dansade vilt och hett i fönstret i köket, det var nog ganska svårt att missa vilket hus det var, skulle jag vilja påstå. Malin och Victoria började undra om jag var full, men icke sa nicke, just då var jag helt nykter, skulle vara om jag var hög på klor från bassängen isåfall.

    Skratt, prat, melodifestivalen, och fina vänner. Lyckad kväll helt enkelt. Lite fnissi fnissi kanske på slutet. Man börjar ju undra när jag dansar till Calle Moreaus (eller hur det stavas) och kramar TV-apparaten när Andreas Johnson (stavas?) sjöng. Ja ni hör ju själva.

    Jag har i alla fall de bästa av vänner. Puss på er! Grattis återigen Linda!
    2010-02-13
     16:33:02

    Halloj!

    Nu är jag hemma från simhoppen, men jag får berätta mer vid ett senare tillfälle, nu ska jag nämligen svida (svira? vad heter det nu?) till 18-årsmiddag hos Lillnoddan :D

    Pussiluss <3

    2010-02-12
     20:46:23

    Nu blire...

    Nu blire Beckmys för hela slanten! :D

    2010-02-12
     20:01:22

    Melodifestivalen 1973

    Melodifestivalen 1973 var den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest 1973 i Luxemburg och sändes från studio 1 i TV-huset i Stockholm, lördagen den 10 februari 1973. TV-sändningen finns inte bevarad i SVT:s arkiv. Programledare var Alicia Lundberg och kapellmästare var Lars Samuelson. Efter tävlingen kom Ring ring (Bara du slog en signal) att bli det mest framgångsrika bidraget och den engelska versionen av låten kom även att klättra på listor i andra länder. Även Ted Gärdestads och Lasse Berghagens bidrag blev framgångsrika i Sverige.

     
    BidragArtistText/musikPoängPlacering
    Sommaren som aldrig säger nej Malta (Göran Fristorp & Claes af Geijerstam) Monica Dominique, Carl-Axel Dominique och Lars Forssell 37 1
    I våran värld Ann-Kristin Hedmark Bengt-Arne Wallin och Anja Notini-Wallin 29 2
    Ring ring (bara du slog en signal) Agnetha, Anni-Frid, Björn, Benny Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Stig Anderson 8 3:a
    Oh, vilken härlig dag Ted Gärdestad Ted Gärdestad och Kenneth Gärdestad 7 Delad 4:a
    En liten sång som alla andra Glenmarks Östen Warnerbring 7 Delad 4:a
    Avsked från en vän Lill-Babs Peter Totth och Britt Lindeborg 7 Delad 4:a
    Ding-dong Lars Berghagen Lars Berghagen 3 7:a
    Historien om en vän Claes-Göran Hederström Claes Dieden och Anders Henriksson 1 8:a
    En frusen ros Inga-Lill Nilsson Mats Olsson och Karin Stigmark 0 Delad 9:a
    Helledudane en sån karl Kerstin Aulén och Mona Wessman Peter Himmelstrand 0 Delad 9:a

    www.wikipedia.org
    2010-02-12
     19:53:00

    Back!

    Jag ska försöka vara back on track nu, efter ganska dålig uppdatering igår.

    Dagen till idag bestod av ett långt mobilsamtal på morgonen, fick typ strålningssjuka i örat! Farliga grejjor det där :S Ett mycket givande samtal var det i alla fall!
    Sedan hade jag Matte C tillsammans med finfina vänner som gör alla mattelektioner lättare att genomlida. Satt och försökte förbereda mig inför mitt föredrag som jag trodde att jag skulle ha idag. Försökt översätta ett ord, indistinguished, eller vad det nu hette, svårt var det i alla fall. När jag sedan kommer till skåpet berättar en klassvän för mig att lektionen är INSTÄLLD!!! Gissa om jag blev lättad, ville nästan kyssa henne ;) Tråkigt att läraren var sjuk, men skönt med en håltimme. Den håltimmen betydde att det blev som en lång lunch, som jag och Vida spenderade dels i biblioteket, med att plugga och skaffa ett Täby bibliotekslånekort till mig :) Sen skulle Vida göra ett tredje hål i örat, så jag följde med som en räddare ifall hon skulle få för sig att svimma, men hon var så duktig så :)
    Sen hade vi WebDesign vilket idag gick ganska bra, ganska få utbrott på Adobe Dreamweaver! Fixade header idag :)

    Efter skolan gick jag åter till biblioteket och pluggade. Matte C och Engelska C blev det denna gång :)

    Träffade Lillnoddan och Hannsi på bussen, mycket trevligt, vi språkade om morgondagen som går i födelsedagsmysets tecken :) Middag @ Lillnoddans place, typ ;)

    Sen trodde jag att båten gick 17:40 hem, men icke sa nicke, fick ta en sightseeing trip till Vikingsborg först typ, innan den 18:10 gick hem ;) Träffade på Virran på båten, myselipys, fin tjej det där ska ni veta :D <3

    Måste leta fram baddräkten idag, för imorn blir det SIMHOPP!!! :D Å så kul det ska bli!

    Pussiluss!

    2010-02-11
     21:43:20

    God kväll!

    Har inte blivit så mycket bloggande idag. Tänkte i alla fall uppdatera er om dagen i alla fall;

    Först hade vi Naturkunskap på morgonen, vi givk igenom andningen i människokroppen, vilket till vår STORA glädje tog oss tillbaka till kemin som ELDA ville dra liknelser med. Verkar som om man aldrig kommer ifrån det ämnet! Fick dessutom till min STORA förtjusning nu på kvällen reda på att lillebrodern har prov imorgon på samma sak jag hade i NkB härom veckan, man kan ju alltid försöka förklara lite...

    Sedan hade vi i alla fall dagens sista lektion, Svenska B, där diskuterade vi resultaten från gårdagens intervjuer, spännande diskussion, och så läste vi ett stycke ur boken Ett öga rött.

    Vår egentliga sista lektion Religion var idag inställd och Vida och jag drog efter ett lite kopierande, iväg till biblioteket för lite plugg. Jag gjorde lite Matte B och Engelska C. Känns ganska skönt att ha börjat med båda nu.

    Sedan skulle jag in till stan för en fika med min finafina vän Annsing! Åh vad länge sen vi fikade. Blev iaf Wayne´s like old times! Supermysigt, och hon var så fin i sitt nyfärgade hår!

    Åkte sedan hemåt.

    Var lite omtumlad och kände mig tom, fick ett mejl om att en av mina vänner från Malta gått bort. Förra året, men jag har inte vetat om det. Vi kände väl varandra knappt längre, hade bara varandra på Facebook, men vi hade ju roliga minnen från Malta! Det var en så konstig känsla. Det är ju lika hemskt oavsett! Så nu har jag gråtit här hemma.

    Nu ska jag gå och lägga mig och läsa om Churchill.


    Här är en enkel header jag börjat med till WebDesignen.
    2010-02-10
     22:28:42

    Måste bara...

    ...lägga in detta klipp, HELT UNDERBART!

    2010-02-10
     21:56:43

    Viktigt!

    Igår kväll skedde en hemsk och tragisk händelse.

    Mitt under rusningstrafik, i T-centralen, i tunnelbanan, på röda linjen, tappar en man ner sin mobiltelefon på spåret. Jag vet inte exakt vad som hände sedan. Han befinner sig dock på spåret senare och ska antagligen hämta sin mobiltelefon när tåget kommer. Mannen avled av sina skador.

    Jag uppmanar er alla, för det är många som åker tunnelbana, ja inte bara till er som åker tunnelbana utan till alla, LÄMNA ERA SAKER, RÄDDA ER SJÄLVA! Det går lätt att köpa en ny mobiltelefon, det är svårare med ett liv.
    Snälla snälla, lova mig att aldrig hoppa ner på spåren, ut i vägar eller liknande.

    2010-02-10
     21:33:10

    Melodifestivalen 1972

    Melodifestivalen 1972 sändes den 12 februari 1972 från Cirkus i Stockholm. Programledare var Gunilla Marcus. Kapellmästare var Lars Samuelson. Bakgrundskören bestod av Kerstin Bagge, Kerstin Dahl och Annica Risberg.

    Nr.ArtistLåtText/musikPoängPlacering
    1 Östen Warnerbring Sån E' du sån E' jag Peter Himmelstrand 17 2
    2 Sylvia Vrethammar Din egen melodi Peter Himmelstrand 1 10
    3 Cornelis Vreeswijk Önskar du mig, så önskar jag dig Cornelis Vreeswijk 8 6
    4 Family Four Härliga sommardag Håkan Elmquist 24 1
    5 Kisa Magnusson Kär och sisådär Peter Himmelstrand 9 5
    6 Lena Andersson Säg det med en sång Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Stikkan Andersson 12 3
    7 Björn Skifs Andra kan väl också se Claes Dieden, Anders Henriksson & Bo Carlgren 4 9
    8 Kjerstin Dellert Kärlek behöver inga ord Patrice Hellberg, Marcus Österdahl & Curt Peterson 10 4
    9 Tomas Ledin Då ska jag spela Tomas Ledin 6 8
    10 Monica Zetterlund Krama mig och dansa Lars Nordlander och Tommy Körberg 8 6

    2010-02-10
     21:26:33

    Sophia är glad tjej!


    Tidig alla-hjärtans-dag-present! :D
    2010-02-10
     20:09:54

    10/2-10

    God kväll!

    Nu har jag slagit mig till ro (eller njae) på mitt rumsgolv och sitter nu å ska ladda in bilderna på båtarna jag tagit till mitt WebDesignarbete. Jag tog bilderna med mammas kamera vilket betyder att de är så stora och tar massor av tid att lägga in här, måste alltså förminska de rejält innan ni får se dem, sjuuukt bra blev dem i alla fall om jag får säga det själv. Nämdö och Solöga var modeller denna dag. Nämdöbilderna blev absolut bäst! Visade dem för matrosen på Solöga när jag åkte hem, fast han tyckte nog att jag skulle ta på just Solöga istället, wonder why... ;)

    Idag hade vi i alla fall religion först, jag tycker faktiskt mer och mer om de lektionerna! Spännande är det, jag ser framemot när vi ska läsa om sekter!
    Sen skulle vi ha Svenska, och vi hade i grupper fått i uppgift att intervjua 4 tjejer och 4 killar om språkskillnader mellan män och kvinnor, rätt spännande ämne! Vida och jag snappade upp inte mindre än två killar (elelr 1 kille och en man, LABY träffade vi nämligen på och började intervjua honom) Och sen intervjuade jag Vida som då räknades som våran tjej ;)
    Sen hade vi Filosofi, vilket inte är mitt favoritämne, men idag var det helt OK. Man måste verkligen typ hänga med nästan hela tiden för att ha en chans att fatta och tycka att det är någorlunda intressant. Fast det som är lite jobbigt, är att när vi (enligt mig) börjar komma in på de mer intressanta sakerna, utbrister vår lärara; HELVETE, vad långt ifrån ämnet vi kom! Attan, säger jag...

    Sen begav sig jag och Vida till biblioteket, Vida för att återlämna en försenad bok, som hon dock inte behövde betala för :) och jag för att plugga. Satt och lästa igenom Kinapappret inför provet nästa vecka, jag har en känsla; det här kommer nog gå bra! Eller i alla fall hyfsat, amn vet ju aldrig med Gumpas prov.

    Ordnade upp lite grann med min Sam B uppgift, så att jag slipper filma mig själv när jag pratar. Ska göra allt per telefon istället, sååååå mycket bättre, elelr INTE, men va tusan lite bättre i alla fall.

    Tog mig till Vaxet och beställde klipptid till mitt superslitna hår, på onsdag, verkar det bli av! ska bli härligt att klippa bort kluvna hårtoppar.

    Nu måste jag börja på WebDesignen!

    Pusshej!

    Här är en ganska liten variant på bilden, den e snyggare i verkligheten (Det tog inte så lång tid att ladda upp tydligfen, trodde den skulle vara för stor ;) )
    2010-02-09
     20:25:21

    God kväll!

    Nu börjar denna dag lida mot sitt slut. Sitter här vid datorn och funderar på vad jag ska hitta på, finns för mycket jag borde göra.

    Dagen spenderades mestadels iväg, var på möte på Mando. NU E JAG BANNE MIG SÅ TRÖTT PÅ ATT VARA SJUK, BLÄÄÄÄÄÄÄÄ! Tog i alla fall ytterligare ett steg framåt idag, det e braaa!

    Jag har sett ett par snygga skor på Din Sko men jag har myycket svårt att bestämma mig, antingen 449 kronor fattigare och ett  par skor rikare, eller 449 kronor rikare loch ett par skor som inte blir mina, I-landsproblem, tjejproblem, kalla det vad ni vill, det e ändå ETT PROBLEM!

    Nu e jag lite borta i skallen, elelr jag får inte riktigt ro att blogga när det e så mycket annat jag måste fixa.

    Imorn e det i alla fall skola igen. Religion, svenska och filosofi står på schemat, efter skolan blir det ännu mer råplugg, usch, jaja, nu måste jag sätta igång!

    Pusshej!
    2010-02-09
     10:05:08

    Melodifestivalen 1971

    Året innan (1970) hade Nordens länder bojkottat Eurovision song contest, eftersom 1969 hade hela 4 låtar vunnit, en regeländring krävdes. Därför hoppar jag till 1971:

    Melodifestivalen 1971 sändes från studio 2 i TV-huset i Stockholm den 27 februari. Programledare var Lennart Hyland och kapellmästare var Claes Rosendahl. Inför tävlingen sändes fem delfinaler i Hylands hörna, där samtliga bidrag framfördes av Tommy Körberg, Sylvia Vrethammar och Family Four. I semifinalerna var Putte Wickman och Leif Asp kapellmästare. Samtliga delfinaler vanns av gruppen Family Four. Detta år var första gången som Melodifestivalen (inklusive delfinalerna) sändes i färg.


    Bidrag i finalen
    1. "Vita vidder" (text & musik: Håkan Elmquist) 22p
    2. "Tjänare kärlek" (text & musik: Peter Himmelstrand) 17p
    3. "Heja mamma" (text & musik: Peter Himmelstrand) 11p
    4. "Min sång" (text: Anja Notini-Wallin, musik: Bengt-Arne Wallin) 10p
    5. "En sång om världen" (text: Göran Dahlström, musik: Anders Bergsjö) 9p


    (Wikipedia)

    2010-02-09
     09:30:57

    God morgon!

    Vaknade för ungefär 1 timme och 40 minuter sen. Halsen känns nästan nästan helt OK nu :) Fast jag hade nog inte varit pigg om jag faktiskt inte hade tagit det lugnt igår, känner mig nöjd :)

    Mamma och jag brukar göra nian i Svenska Dagbladet på mornarna och kvällarna. Ni vet den där ordleken, nio bokstäver står i en fyrkant :
    ABC
    CDE
    FGH

    Typ så, och så måste centrumbokstaven, i detta fall "D" vara med i alla ord man gör. Minst ett ord bestär av alla nio bokstäver, vi blir verkligen bättre och bättre på det :)

    Dagens agenda innehåller bland annat en trip til Mando, senare ikväll komemr jag att vara ensam hemma, då tänkte jag spendera tiden med att plugga.

    Imorgon är det skola igen, men veckan kommer kännas betydligt lättare nu när det redan är onsdag första dagen, wihooo!

    Tänkte bara visa att jag troligtvis bor på den vackraste platsen i världen:

    Medan andra väntar på att få åka till skolan så här...


    ...så väntar jag så här!

    2010-02-08
     21:34:41

    8/2-10

    Måndag, ingen skola, var länge sen jag fick sova ut kändes det som, behövdes efter lördagsnatten, helt hes, och lite ont i halsen har jag haft, men tror att det är kroppen som skriker på sömn.

    Dagen började i alla fall lugnt hemma, hade ingen speciellt för mig. Dammsög lite här hemma som mamma bett mig om.
    Lite senare bar det av mot Vaxholm, båten var sen men eftersom jag var ute i god tid (!) behövde jag inte bli stressad. Busschauffören och en dam på bussen ojade sig över att det var sen; "Det här kan inte stämma!" Tänk om man hade haft bråttom!" osv. Hon vänder sig senare om till mig och frågar; "Har du bråttom någonstans?" Varpå jag stolt svarar som en pensionär; "Nej, jag tar dagen som den kommer". Härligt härligt. Båten speedade upp sig rejält och vi var framme vid Vaxholm bara 5 eller 6 minuter efter ordinarie ankomsttid, vilket betydde att jag ändå hann med bussen som man ska hinna med enligt tidtabell, varför då stressa upp sig?

    Träfafde på J på bussen in mot stan, snackade om skolpanik och annat "trevligt" men som vi båda höll med om, är det bara att hålla ut nu sista terminen!

    Hade tänkt gå en shoppingrunda i stan, men kom på att, näe, jag åker till Nacka Forum istället! Där hittade jag en kappa, med rea-på-reapriset, sånt gillar jag! Den kostade från början 799, men jag behövde endast pynta ut 199,50! Rena rama superfyndet, och fin var den dessutom! Lägger in bild sen. Gick runt där i en elelr en och en halv timme, tycker fortfarande att det är lika svårt att hitta ut från det där stället! Näe jag röstar för Täby centrum, som jag skulle kunna gå igenom till rätt utgång i sömnen! Fast NF har faktiskt aningens bättre affärer, sorry Täbban!

    Sen bar det iväg till det som stod på dagens to-do-list, nämligen åka och hälsa på min gamla gymnastikgrupp! Har varit lite blandade känslor när jag varit där förut, blkir alltid glad av att träffa alla igen, men ofta får jag en klump i magen när jag åker därifrån, för att jag saknar det så mycket, och det känns som om jag sabbade allt... Men idag, då var det ren glädje, det finns få männsikor som kan få mig på så bra som vissa där kan! Det går inte att förklara, extas, typ :) Lite ledsen i ögat var jag ett tag, men fina vänner räddar allt! Att jag fick delta, om än lite, gjorde ju inte saken sämre!

    Mamma hämntade mig och vi begav oss hemåt. Så nu sitter jag på golvet (igen) och ska strax dressera om mig till pyjamas. Imorgon bär det av till Mando, Danderyds sjukhus för samtal...
    Pusshej!

    2010-02-08
     11:16:21

    Dagens melodifestivalklipp

    I dessa melodifestivaltider tänkte jag försöka lägga ut Dagens melodifestivalklipp.
    Idag är det Sofia Källgrens låt - Handen på Hjärtat.
    År: 1990
    Artist: Sofia Källgren
    Låt: Handen på hjärtat
    Vinnare det året: Edin-Ådahl - Som en vind
    2010-02-08
     10:41:03

    Veckans kändis! V6

    Bara för att sjunka lägre än någonsin har jag startat kategorin Veckans kändis! Ibland har jag för lite att göra (eller för mycket saker att göra som jag skiter i att göra ändå)

    Veckans kändis denna vecka är i alla fall...

    DOLPH LUNDGREN!




    Han leder just nu Melodifestivalen, bästa programledaren på länge.



    2010-02-08
     09:47:53

    Lyx

    Lyx kan vara olika saker för olika människor.
    För mig är det bland annat att hela dammsugarsladden åker in hela vägen när man trycker på knappen...

    2010-02-08
     09:45:32

    Insikt

    Ja, jag har blivit mer insiktsfull. det blev ingen visning idag, tyvärr, vaknade med lite ont i halsen och har varit mycket trött, så jag bestämde mig redan igår för att skippa visningen idag. jag stod på 21 plats, det fanns lixom inte ens en chans att jag skulle få den. Dessutom har jag inge jobb ännu. Hade jag legat på 15 plats eller bättre hade jag åkt dit på en gång, men ja idag blev det som det blev. Har ändå många saker att fixa idag. Sticker hemifrån lite senare för att försöka hämta mitt pass. Dessutom ska jag senare idag träffa gamla vänner :)

    2010-02-07
     13:15:18

    Gårdagen

    Nu är jag åter hemma på ön.
    Halsen är lite torr, ögonen är lite tunga, men tusan va kul det var!

    Vi höll kvällen till ära hus på ACE. Mycket dans, speciellt snickardansen, malin är banne mig ett geni!
    Råkade sätta handen i en spya under kvällens gång, få långa ett par brillor av en labbpojke, sno en mössa.
    Försökte räkna matte under kvällen också, och jag kom fram till att det svåraste talet i världshistorien (typ) är 118/2 som vi till sist fick ut är 59, men det tog verkligen en tid. Nästan lika svårt var det att forma ett P med fingarna.

    Fnissifnissi blev nog gårdagens mest frekventa ord ;)

    Nu har jag massor av saker att fixa, ska iväg och kolla på konstsim, om ett tag!

    Pusshej!


    2010-02-06
     10:09:42

    God morgon!

    Ja, eller jag har varit vaken sen klockan 8, då väckarklockan ringde, jag försöker lära mig att ha tid på mig på mornarna, blir så stressigt annars. Trodde helt på att det var skola först när klockan ringde men kom sedan lyckligt på att, just ja, det är ju lördag!

    Så nu har precis damsugit badrummet, mammas rum, och skurat toaletten. Dessutom har jag packat sminkat mig. OJ va bra mascaran var, lättt mycket bättre än dken dyra jag köpte, eller egentligen vet jag inte eftersom de är så olika, men den här var i alla fall grym!



    Nu kanske det inte komemr att bli så mycket uppdatering på ett tag.
    Puss hej!
    2010-02-05
     23:47:25

    -

    Jag förlorade min fristad. Some of you know, some of you don't. Face it!

    2010-02-05
     20:55:14

    5/2-10

    Heej!

    Snö och dimma är två ord som beskrev norra delen av Stockholm idag. Tog ett tag innan man visste om det snöade eller om det var dimma. Lite häftigt är det att bo på en ö, när man ska åka till skolan, och i bakgrunden har en lila soluppgång, sakta flytande isflak och dimma som stiger mot skyn, för att citera Vida; Du bor så exotiskt! Och ja, ibland e det faktiskt najs. By the way så har Vaxholm nu fått sin 11000onde invånare, även vår kommun går nu mot civilisationen!

    Näe, idag var inte min och Jennys mattedag, men för sjutton, vi kommer igen nästa fredag! Min hjärna ville verkligen inte tänka idag på lektionen. Gick vidare för at ha samtal med min handledare. Men han sa, näe Sophia dig behöver jag nog inte prata med (ungefär) Varpå jag fick påminna honom om mina IG:n i Matte B, Engelska B, Historia B, och Samhällskunskap B. Men försäkrade honom om att jag var på banan, så jag gick därifrån för att förbereda mitt föredrag på engelskan, vilket jag dock inte hann göra idag, var inte jättetaggad, så det var nog bara bra att det blev nästa vecka.

    Sen hade vi Webdesign fixade med hemsidan, fick ett antal vredesutbrott, på de där tusans prickasde linjelrna runt texten som trollade bort halva pricken över ået! Det ska jag nof förresten börja köra med, istället för att säga att det var pricken över iet, så däger man det var pricken över ået! Haha, hur står mina vänner ut med min humor?!

    Sen lullade jag runt i Centrum, var på jakt efter en mascara, vilket jag åxå fick tag på, en MaxFactor, en sån som spretar och gör fransarna längre, på kampanjpris dessutom! hundratrettionio riksdaler tror jag att det var.

    Vida skulle ha lektion, men berättade att hon skulle gå lite tidigare för att hinna till tandläkaren, och jag skulle på bio, konstigt då att vi gick på bio tillsammans, klura på den ni! ;)

    Vi såg i alla fall Prinsessan och Grodan! Typiskt Disney, med fint budskap; Ge aldrig upp dina drömmar! Den var braaaaaa :)

    Nu är jag efter mycket halkande hemma igen och förbereder mig så smått inför helgens bravader, kanske ses vi i vimlet? Men idag blir det en hemmakväll, tjejig kväll, raka benen och sånt som vi kvinnor har för sig ;)

    Funderar å att se en film ikväll, måste bara välja.

    Imorn blir det lunch och fika med M, myspys blir det. Kommer förmodligen inte bli så mycket blogg imorn eftersom vi gör stan osäker senare på kvällen, jag och fina vänner. Men jag hinenr uppdatera några gånger innan dess.

    Hittade lite gamla bilder på mig från  fjortisåldern, se och njut (skratta)



    Haha, den självklara bilden tagen vid en spegel!

    2010-02-04
     21:06:51

    Dagen i bilder!

    Det gick ju inte att ladda in bilder förut, så det kommer nuuuu:

    Från köksfönstret!

    Filmvisning på NkB

    Veckans citat utanför matsalen i skolan.
    2010-02-04
     19:17:03

    Last preparations

    Nu är jag hemkommen igen!

    Sitter och ska förbereda det sista inför mitt föredrag imorn, gå igenom vad jag ska säga och klippa ut quiz-papper, sånt där lite småplock som kan kännas ganska lugnande att göra.

    Shiieet pommesfrittes vilket väder måste jag bara få be om att tala om! Hagel och flera decimeter snö! Om det var vitt igår var det banne mig dubbelvitt idag! Högen utanförköksfönstret bara växer!

    I skolan idag såg vi på en film om lungor och hjärta, och för många blev det kanske lite väl detaljerat. Jag brukar inte ha så mycket problem med "äckliga" saker, men det var lite magstarkt ibland, som när man var inne i svaljet typ, å så kom det en massa slem, bläää.

    För övrigt verkar det inte som om att det går att ladda upp nya bilder på blogg.se för tillfället, så det kommer förhoppningsvis lite senare!

    Det får bli en gammal så länge:

    En riktigt gammal blev det, på Malta, från sommaren 2007, med mina älskade skåningar!
    2010-02-04
     15:00:20

    @school

    Min hjärna har nu officiellt gått hem för dagen! Tur då att skoldagen faktiskt är slut. Men för det är inte plugget slut. Tänkte bege mig till biblioteket, (inte skolans) för att plugga. Fick i uppdrag att prova det, eftersom jag måste plugga ordentligt nu.

    Dagen började dessvärre NO GOOD! Vi fick tillbaka NkB proven, och jag hade verkligen hoppats på mer, men det känns ändå inte så farligt, eftersom jag pluggade mycket och kände mig redo, what else to do then? Äsch detta kapitel kanske inte var min grej bara.

    Sen hade vi svenska, fast det övergick nog för Vida och mig som en finskalektion. Trevligt trevligt. Vi kom på att om man översätter drake till svenska direkt från finska så blir det "laxorm" Oj jisses vad skraj man blir ;)

    Sen hade vi religion, och vår lärare pratade nästan mer om sin 105 år gamla mamma, men det gjorde inget för oss. Jag tror till och med att vår klass kände sig hedrade, för han sa att han inte hade berättat det för någon annan, för att det inte var deras ensak, men så gjorde han det för oss!

    Nu ska jag som sagt bege mig till bibblan och ta med mig plugg. Wish me luck!
    Puss 
    2010-02-03
     20:46:37

    Dagens låt 3/2-10

    Har återupptäckt lite gamla svenska godingar, här Patrik Isaksson


    Hos Dig är jag stark
    Hos Dig är jag underbar
    Hos Dig har jag allt
    Där vågar jag stanna kvar
    Men när Du inte ser
    När Du inte rör mig
    Kan Du ha hittat nån annan
    Säg nu hur Du ser mig

    Jag undrar om Du
    Hade kraft o ge Dig av
    Eller mod o stanna kvar
    Vågat bygga på nåt nytt
    Jag undrar om Du
    Har kunnat ge och kunnat ta
    Kunnat öppna Dig som jag
    Vågat vara här och nu
    För allt jag kräver är ett svar

    När jag tagit slut
    När jag inte orkar mer
    När rädslan tar vid
    Rädslan förstår mig mer
    Då kan jag inte se
    Kan jag inte röra Dig
    Har jag då hittat nån annan
    Säg nu hur Du ser mig

    Jag undrar om Du
    Hade kraft o ge dig av
    Eller mod o stanna kvar
    Vågat bygga på nåt nytt
    Jag undrar om Du
    Har kunnat ge och kunnat ta
    Kunnat öppna Dig som jag
    Vågat vara här och nu
    För allt jag kräver är ett svar

    Jag undrar om Du
    Hade kraft o ge Dig av
    Eller mod o stanna kvar
    Vågat bygga på nåt nytt
    Jag undrar om Du
    Har kunnat ge och kunnat ta
    Kunnat öppna Dig som jag
    Allt jag kräver är ett svar

    Jag undrar om Du
    Har kunnat ge och kunnat ta
    Kunnat öppna Dig som jag
    Vågat vara här och nu
    För allt jag kräver är ett svar

    Hos Dig är jag stark...
    Hos Dig är jag underbar...
    2010-02-03
     19:21:59

    Vill ni veta en hemlis?

    Vill ni veta en hemlis? Hur jag pluggar...
    Klicka här!


    Men schyysss, det är en hemlis...

    2010-02-03
     18:57:31

    Engelska C

    Sitter just nu på golvet och är lite förgrymmad för att jag måste göra läxor, förbereder mitt föredrag i Engelska C som jag tidigare talat om, Winstons Churchills Blood sweat and tears.


    Förgrymmad flicka!
    2010-02-03
     17:36:47

    3/2-10

    Kolla datumet! 3 2 1 0. Lite dålig humor är befogat så här efter en skoldag och snökaos.

    Ja apropå snö, oj vilket oväder! Helt vitt blev det ute helt plötsligt. Det som var ganska "skönt" väder imorse, blev till värsta snöstormen, och det ryktas om flera decimeter! Bara att erkänna, vintern tänker inte ge sig.

    Annars har dagen innehållit Religion A på morgonen, Svenska B efter lunch, där vi fick titta på Värsta Språket, med en koröv som talade, precis rätt nivå för våran klass. Efter det skulle vi ha Filosofi, och JA det är en aning ansträngande att ha det sista lektionen, i en timma och en kvart!

    Vida och jag slog följe till centrum innan jag tog tåget in till Tekniska, ett under att kommunikationerna fortfarande fungerade, peppar peppar ta i trä.

    iPhonens bilder gör inte snön rättvisa, det syns inte ens att det snöade, men det gjorde det!


    På bussen hem talade jag i telefonen med en god vän jag inte träffat på väldigt länge! Mycket trevligt var det och vi bestämde att vi skulle ses snart.

    Och ja, nu sitter jag här på min pilatesboll och bloggar, känns som om dagen gått förbi i dimma. Längtar till fredag, då det ska bli biomys, med en fin vän!
    2010-02-02
     22:26:21

    Ibland är jag helt OTROLIG!

    Fick ett mess från vida att Internationella relationerbetyget ligger uppe på schoolsoft. Gick alldeles nyss in och kollade. Ni som känner mig vet antagligen att jag ligger efter en del i skolan pga sjukskrivning stor del av förra året. Fick ta igen en stor del av tvåan på ganska kort tid, och har fortfarande kvar saker. MEN VAD SER JAG NÄR JAG ÖPPNAR DEN INDIVIDUELLA STUDIEPLANEN? MVG I SVENSKA C! MVG I SVENSKA B (än så länge) MVG I INTERNATIONELLA RELATIONER! Ibland så, jag ibland så känner jag mig, ganska nöjd :)
    2010-02-02
     22:22:11

    Jag är skyldig...

    Jag är skyldig mig själv att må bra!

    Från och med nu tar jag INGEN SKIT! INGET, INGEN ska få förstöra mitt liv! Jag är skyldig mig själv att forma mitt eget liv, skapa lycka. Jag är skyldig mig själv det...

    2010-02-02
     22:09:39

    Dagen i ord!

    Bilder från dagen komemr senare när min ajfown är laddad!

    Dagen skulle kunna sammanfattas i några enstaka ord: Matte, hjärnskrynkleri, prov, kalla kriget,  biobiljetter, kliiiiiiimax, Mando. Ja det var nog dagens dag.

    Dagen började med matte C, Jenny och jag var ju superduktiga, mot oändligheten och vidare, inte ens geometeriska talföljder kan hindra oss!

    Sedan hade vi Filosofi, efter ett tag blir det jobbigt att lyssna, när varenda nervtråd i hjärnan knutit ihop sig med en annan... Vi diskuterade moral, knepigt ämne minsann...

    Lunch med lite stressplugg följde, innan det var dags för prov i NkB, kemi. Gick ganska bra tyckte jag, bara dessa formler som det tjorvade sig lite på, men jag är nöjd!

    Sedan skulle jag och Vida hämta biobiljetter i Camera. Gick och funderade på om man skulle kunna skriva en novell på bara vägen dit, beskriva allt, som snön exempelvis. Vida klurade ut att då skulle klimax vara ungefär på centrumparkeringen, då slog tanken mig att, där, ja där skulle bilregistreringsnumret jag leter efter nu finnas. Och vad står inte precis på parkeringen?! Jag utropar 120!!! Varpå Vida frenetiskt börjar klappa händerna och utropa kliiiiiimax! Helt normalt? Ja vi säger så :)

    Men Camera öppnade inte kassan förrens klockan 17, men vi deppade inte ihop för det, vi tog några bilder och hämtade Metro, City och lokaltidning i centrum istället, begav oss tillbaka till skolan, för att ha Historia C. Blev dock ingen längre lektion, Man skulle bara komma på ett ämne till den stundande uppsatsen vi ska skriva. Mitt ämne blir att jämföra två tidningar på 60-talet, och deras syn på kalla kriget. Efter det tog jag och Vida åter en tripp till centrum, kollade böcker och hälsade på Teliabutiken, som jag för övrigt är stammisar hos.

    Drog mig sedan vidare till Mando. Tillfällig behandlare, men det gick över förväntan, jag hade räknat ut att jag skulle vara där från 15:30 till ca 16:00. Lite paff blev jag när vi pratat klart och jag kollade på klockan; Nästan halv sex!!! Aja efter att ha fått prata av mig, gick jag tixom på moln, i alla för för ett tag. Åkte sedan in och hämtade biljetterna i stan istället.

    Fick stå ute på kajen och vänta på att få gå ombord båten, i ca 25 minuter, men va tusan! Vad gör man inte för att få bo på en ö? ;)

    Kom hem efter ett tag, kollade posten, där kallelsen till visningen låg, och i mejlen låg en massa roliga mejl, sånt gillar jag!

    Nu kan jag förresten lägga in lite bilder;

    2010-02-01
     20:56:48

    Nu är biljetterna bokade!

    Nu är som sagt biljetterna till prinsessan och Grodan bokade! Jag och Vida ska gå på premiären, nostalgi på hög nivå!

    2010-02-01
     19:22:56

    Vem är jag?

    Tänkte, bara för att vara lite extra töntig, göra en sån här lista som så många andra gör, läs och njut!

    Namn: Sophia
    Smeknamn: Fian Pian (därav namnet på bloggen!)
    Hårfärg: Blond
    Ögonfärg: Svår att definiera, spräcklig, räknas det?
    Ålder: 18
    Syskon: Lillebror
    Bor: På sommaren: Paradiset. På vintern: Näe inget paradis direkt...
    Husdjur: Katt
    Skola: Tibble
    Favoritämne: Internationella relationer!
    Svaga punkten: Matte... Say no more
    Sporter jag utövat: Truppgymnastik, simhopp och dans.
    Dold talang: Kan låta mycket likt en fågel. Dessutom har jag väldigt lätt för att komma ihåg helt onödiga saker...
    Piercingar: Öronen och naveln
    Favoritlåt: För kärlekens skull med Ted Gärdestad
    Favoritårstid: SOMMAR!
    Favoritplats: I en segelbåt vid en egen kobbe.
    Favoritsysselsättning: Fina stunder med fina människor, segling, få andra på bra humör.
    Gör jag för ofta: Oroar mig.
    Gör jag för sällan: Lever i nuet
    Favoritcitat: Tänk att få vara en snöboll. Födas genom kramar, flyga genom livet, för att till sist träffa den man är ämnad för, och smälta.
    Spara eller slösa: SLÖSA!
    Framtidsplaner 2010: Studenten, egen lägenhet!
    Framtidsplaner annars: Australien
    Favorit TV-serie: Dexter
    Favoritbok: Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg
    Favoritfilm: Léon, Seglarresan, Göta kanal (Den första, absolut inte de andra!) Blood Diamond, BECK!
    Favoritskådespelare: Mikael Persbrandt, Peter Haber (Jag vet, jag är nööörd)
    Då mår jag bra: Med mina vänner
    Då mår jag mindre bra: Ja, ibland
    Favoritkläder: jeansleggings och en fin tröja :)
    Drömresemål: Australien och Rhodos
    Tycker om: Uppskattning
    Tycker midre om: När folk säger åt mig; Nu får du ge dig Sophia!
    Vad jag vill bli: Lycklig

    2010-02-01
     16:23:29

    1/2-10

    Nu har jag pluggat massor med Kemi, jag tor bestämt att min hjärna har omvandlats till en oxoniumjon!
    Ska alldeles strax fortsätta plugga, ska försöka få lite projektarbete gjort också, slänga iväg några mejl.

    By the way så fortsätter jag samla vuxenpoäng, fick idag reda på att jag blivit kallad till visning, som äger rum under nästa vecka. Jag vill flytta snaaaaart!

    Imorgon är det alltså dags för prov, som sagt. Klockan 12:10 kan väl alla sända en extra tanke och lite extra energi till mig, så att jag klarar mig igenom alla polära molekyler, isotoper, salter, syror och baser? annars komemr dagen antagligen innehålla Matte C, Filosofi, och Historia C, njae, jag e inte riktigt ett fan av tisdagar, men för sjutton, går man bara in med rätt inställning ska nog allting ordna sig.

    Lite tunt med bilder idag... så ni får nöja er med en gammal!


    Ja, jag kan ju alltid önska att de sjunger om mig... ;)
    2010-02-01
     13:28:07

    Mina största fans...

    Här har vi beviset, jag är bloggkändis ;)

    Linda och jenny sitter i skolans bibliotek, och gissa vad de läser? Inte e det företagsekonomi i alla fall!
    2010-02-01
     13:05:43

    Vilken morgon!

    Ja det kan man säga. Nu blir det Naturkunskap B, och kemi. Prov imorgon. 

    H2CO3 (kolsyra) + H2O à HCO3- + ?

    Nu åter till arbetet!

    Just ja här är inbjudan till min studentmottagning, som jag gjort i Adobe Illustrator, vill du ha en inbjudan? Släng iväg ett mess eller riiiing  ;)