2010-05-31
 22:32:25

Måndag 31 Maj 2010

Datumet 3:e juni kommer närmare och närmare. Med stormsteg dessutom!

Idag var det sista måndagen i skolan, och jag kan väl erkänna att det inte var mycket till lektioner vi hade idag. Hoppade över (den obefintliga?) engelskan på morgonen, cyklade på mina nya fräsiga cykel till båten 09:40 och mötte upp Vida i skolan. Vi tog oss till centrum och köpte blommor och kort till vår käre historielärare Gumpa. We will miss him a lot! Riktigt fin växt och ett fint kort som alla i klassen skrev på sedan.

Historielektionen gick i sedvanlig Gunnar-anda, å inte mig emot. han suktades oss med både den ena och den andra resan. Vi pratade om vad vi ska göra efter studenten. Det är så skönt att prata med Gumpa om den saken. Hans er det som en fullkomlig "release" istället för alla andra som snackar om att nu börjar ansvaret å bla bla bla. Näe Gumpa tar banne mig livet som det kommer, och det är så jävla härligt!




Efter Historian skulle vi ha naturkunskap, å vet ni vad?! Vi spelade Jeopardy! Naturkunskap A-jeopardy. Vårat lag "student" kom på en hedrande delad 3:e plats, av 5 lag :)


Efteråt hade vi flakmöte och pengadelande för alla flak öl och pynt som ska köpas, shiet vad mycket det är att fixa som man inte tänker på. Men mina klasskamrater är banne mig grymma på att hålla i sådant där! All cred till dem!

Efter flakmötet slog jag och Vida följe till centrum där vi sedan skiljdes åt och jag skulle bege mig till Värmdölandet. När jag passerade Slussen upptäckte jag att jag hade massor av extra tid så jag tog en extra sväng till Liljeholmstorget och deras otroligt snygga centrum! Note to myself: SÖK JOBB DÄR SOPHIA!

Efter ett tag tog jag bussen ut till vår mötesplats för avslutningen med gympan. Vi åt middag, spelade brännboll, och jag lyckades typ ut för en megastukning av min långa stortå, bye bye högklackat? Eller naje vi får allt se hur det blir med den saken ;) Vi hade mycket trevligt, men det sorgliga låg i att våra tränare skulle sluta, väldigt tråkigt eftersom vi haft dem så länge nu. Jag har fällt tårar för det här, men jag är samtidigt så tacksam för de åren jag fått ha dem som tränare, så jag e lycklig i alla fall :)

Jag lämnade över mina presenter och kort som jag fixat åxå :)
Men jag fick banne mig ett urgulligt och värmade kort av dem!


Hade sällskap med Nadja påväg hem på bussen och mamma kom å hämtade mig innan vi åkte till färjan.

Massor som hänt denna dagen. Och tänk, imorn e det redan tisdag!
2010-05-31
 21:36:24

Ajaj

Ont i min stackars tå. Update om dagen kommer senare, ska bara äta lite först!

Pusshej!

2010-05-31
 07:44:52

Favoriter

Som den bitna Eurovision song contest-nörden jag är, tänkte jag lägga upp mina favoriter från årets tävling. om det skulle roa någon, annars kan ni skita i detta inlägg, helst inte bokstavligt talat, det blir så kladdigt då.
N-joy!

Nummer 1



Norge: Didrik Solli Tangen - My heart is yours

Nummer 2



Rumänien: Paula Seling & Ovi - Playing with fire

Nummer 3:



Tyskland: Lena - Satellite

Det här var alltså mina topp 3 framträdanden. Det gick bra för både min 2:a och 3:a, lite sämre trist nog för min 1:a, men man kan väl inte få allt antar jag.
2010-05-30
 21:29:36

Gamla bilder

Tänkte att jag kunde lägga upp lite bilder från tiden jag haft min blogg, spännande att se vad som intresserade mig då :)


För endast ett par månader sedan var det skitkallt och skitmycket vinter


Jag körde på egobilder rätt ofta...



Jag fick den nyaste Beck, gullade med katten och försökte ta mig igenom Franz Kafkas Processen.



Fotade båtar och saknade gympan.

Nu är det strax sommar och livet tar en ny vändning!
2010-05-30
 20:56:27

Whooopie!

Hemkommen tös på denna sidan datorn. Har precis ätit middag och har den här känslan av att inte veta vad jag ska göra härnäst, då såklart är det dags för lite bloggning. Sämst med bilder har jag varit på sistone. Idag tog jag inga bilder, lite synd eftersom det var mäkta fint väder. Var hemma och slavade för mamma på förmiddagen, innan jag på eftermiddagen åkte med mor och bror i bilen. Mamma släppte av mig i Orminge och jag fortsatte mot Nacka forum för att titta på skor till studenten. Sedan åkte jag vidare till Vaxholm och åt glass. Mjukglass med karamellströssel, slå det om ni kan!

Fy tusan vilket härligt väder vi har haft idag. Hela dagen blev rätt härlig. Även om den hade kunnat börja bättre, men då får man ta fram alla sina goda egenskaper och göra dagen så bra som möjligt ändå.

Lite samma problem som i fredags har jag nu inför imorgon, ska jag åka till engelskan och se klart filmen, det lär bara vara jag där. Eller så kommer jag till historian och naturkunskapen. Det fula är att jag typ vill åka till skolan för att se klart filmen, men som sagt, det kommer bara vara jag där. Lite halvpinsamt kanske. Får se hur det blir med den saken.


Gammal bild från förra sommaren. Låt denna sommar bli minst lika bra som den!
2010-05-30
 09:47:27

Vet ni?!

Jag råkade just dammsuga upp ett helt par trosor! Just nu sitter de fast i slangen och jag försöker använda min obefintliga hjärnkapacitet för att på ett så smidigt sätt som möjligt få ut dem.



To be continued...
2010-05-30
 09:05:38

30 maj 2010

Sicket underbart väder! Om du har vägarna förbi Vaxholm, var så säker att jag är där med en glass i handen! Å vad man blir glad av sol!

Nu på morgonen ska ju jag och mina käre bror vara någon form av slavar, jag tänkte typ börja med det strax så att man får resten av denna fina dag ledig. Enkel ekvation!

Ibland dyker det upp sådana här små sötnosar på youtube, måste ses. Tänk om man vore sådär söt!
2010-05-30
 00:28:37

Jaja

Lite trist att det inte gick så bra för vårt kära grannland Norge. Men han e söt, snygg, bäst och allt det där i alla fall.

Nu blev jag jättetrött och ska gå och lägga mig. Imorn (eller egentligen idag) är det Mors Dag och jag och min käre bror ska, om jag citerar mamma, vara mammas slavar under 3 timmar. Låter härligt va?

Kanske åker till Vaxet å käkar glass om vädret tillåter.

So long!

2010-05-29
 20:44:48

Finally!

Äntligen är jag klar med hemliga sakerna. Ni får dock vänta ett par dagar innan ni får veta vad det är jag gjort. Det enda jag kan säga är att jag grät när jag gjorde dem.

Snart är det dags för Eurovision song contest 2010. Heja Norge, Heja Didrik! Ikväll ska det sjungas från Tynningö!


Muppbild på mig, men sedan så är jag ju lite muppig

2010-05-29
 18:46:05

Shorts i alla väder!

Hejsan svejsan på dejsan! Long time no see!

Nu är jag hemkommen och har precis ätit middag.
Gårdagskvällen var mycket mysig, med rolig film och god dricka :)
Inte mycket mer att säga, än att det var en lyckad kväll!

Idag var en mycket seg dag på morgonen, men till slut var Jag, Sofie, Malin, Martina och Hanna samlade på Djurgårdens gräsmattor med picknick och snackade om ormar, vädret och en massa annat. Och vädret ja... först fick vi en del sol på oss, även om det blåste en del, men sen kom det! REGNET! Shiet pommes frittes vilken skur. Och jag som spatserade runt i shorts, aningens kallt, men är det sommar så är det!

Vi drog oss tillbaka till Norrort, och jag älskar när man har turen att båten ankommer samtidigt som bussen och man inte behöver vänta ett dugg. Kom till och med till bryggan där min cykel stod. Kan det bli mycket bättre?! Ja förmodligen, men det satt som en smäck just då.

Ikväll är det Eurovision song contest och nu hejjar vi alla på NORGE!
2010-05-28
 18:56:33

Myskväll

Bloggar mer imorn, sticker iväg på myskväll!

So long!


Aldrig mer båten Sunnan. Massa sen, alla bryggor, ej fungerande biljettmaskin och jag fick sitta på golvet i över en timme. Nej inte igen. Helst!
2010-05-27
 22:56:49

Faan!

Va trist att hon inte gick vidare, faan. Jaja nu står hoppet till Norge istället.

2010-05-27
 22:17:17

Heja Anna!

Ett mycket bra framträdande tycker jag att Anna gjorde. Jag gillar ju inte låten, men hon e rätt cool. Själv e man ju lite förälskad i Norges bidrag i år, men de är ju redan kvalificerade till finalen, så den får vi se först på lördag.

Kom just på att jag inte vet när jag börjar imorn :S Antingen åker jag till matten eller till handledartiden. Svårt val? Njae inte egentligen, men va tusan. Jag undrar hur Linda ska göra. Jag frågar och gör likadant.

Puss

2010-05-27
 20:05:43

Kommer ni ihåg?

När jag träffade Peter Siepen?

2010-05-27
 19:22:10

Smisk och pisk!

Smisk och pisk vilken dålig bloggerska jag varit! Men snart så ska ni få reda på de mest smaskiga och glamourösa detaljerna i mitt jetset-liv.

Dagen började inte helt otippat lite stressigt, fick cykla som en galning till båten, men jag måste ha cyklat fort för jag fick till och med sitta och sola en stund innan jag klev ombord på båten, inte mig emot dock!

Tog världens mest sega Vaxholmsbuss till tekniska, usch för trafikstockning vid Roslagstull! Kom dit ca 10:48, hann springa ner till T-snabben och inhandla lunch och kliva på tunnelbanan 10:50, det gäller att vara effektiv när tiden tryter! Mötte upp Vida och vi letade oss stabilt fram till rätt buss som skulle ta oss till Sjöhistoriska. Där stannade vi tillsammans med klassen och hade det trevligt och "tittade" på rodden. Om jag ska vara ärlig så har jag typ ingen aning om hur det gick i själva tävlingen, men trevligt hade vi det!

Eftersom bussarna på hemvägen var proppade med skolungdomar kom vi inte på och vi bestämde oss för att gå. Jag spatserade från Sjöhistoriska till PUB-huset vid Hötorget. Det är banne mig en sträcka som heter duga! Mötte upp pappa där, och vet ni vad?! JAG HAR BLIVIT MED CYKEL! Wihooo! En fin Sjösala-Dam/Stads-cykel. Me like a lot! Efteråt gick vi och fikade på Wayne´s och pratade om livet, typ ;)
Tog mig sedan hemåt och på Vaxholmsbussen, träffade jag Mickan! Hon e rolig hon! Vi samtalade även vi om livet, framtiden och studenten :)

Åkte ett varv med båten innan jag cyklade hem. (Inte min cykel dock, ska hämta den imorn!) Nu sitter jag här och undrar var samhället är påväg! Sanna mina ord! Mer kärlek åt folket. Over and out!






Minst sagt härlig dag! Ännu härligare blev det när jag träffade på både Vanessa och Sofia! :) Puss å kram på dem!
2010-05-26
 21:41:53

Mediokert

Ganska bra möte på Mando. 210 och 350. Bättre än på länge. Men just nu e jag lite vissen. Ska väl gå å lägga mig snart. Länge sen jag kände såhär.

Imorn e det dags för rodd och jag börjar 11:30. Ganska schysst!
2010-05-26
 09:20:22

KLANTARSLE!

Det e vad jag är!

Här har man i kanske 2 veckors tid gått å förberett mig på ett möte klockan 12 idag. Igår tänkte jag att jag bara skulle kolla en extra gång i mitt liv (kalendern) å där står det ju klockan 11!!! När tusan ska jag vara där kan man ju undra!

Ringde upp och kollade, och min kalender har då banne mig aldrig fel! Klockan 11 ska jag infinna mig i Danderyd. Sicken tur att jag kollade upp det!
2010-05-25
 22:47:45

<3

En kompis sa just till mig att hon älskar mig!
2010-05-25
 22:30:59

Studsmatta

Kom just hem från studsmattehoppande och efter att ha varit hos min fina vän Linnea. Länge sen vi sågs nu. Men det ska det bli ändring på nu när plugget är slut :)

Just nu sitter jag och äter kvällsmellis, tänkte kanske gå och lägga mig och skriva lite hemliga saker på ett kort (ja, fortfarande hemliga grejor jag håller på med ;) ) Ni får veta tids nog. Tänk att gå till skolan imorn utan att behöva stressa sönder för någe prov eller inlämning, förlåt att jag tjatar om det, men jag kan inte sluta förundras över denna känsla. Sjukt najs :)

Jag komemr faktiskt inte på så mycket att skriva nu. Jag undrar om det är någon som vill fika med mig imorn. Hmm.

Just ja, imorn ska jag till Mando, sjukt att det redan var 2 veckor sedan jag var där. Får se om det händer underverk imorn. Blir det bye bye MandiePandie eller får jag behålla den ett tag till? Det får morgondagen utvisa!


Här tar vi emot Guldmedaljen på Trollbäckencuperna 2010. Vi är BÄST!
2010-05-25
 19:14:10

Wiee!

För första gången sedan sommarlovet mellan ettan och tvåan har jag nu en dag/eftermiddag/kväll där jag inte BÖR göra något. För jag kan inte göra något som har med skolan, för det är slut, the end, finito! För jävla skönt! Det låter inte lika bra när jag säger att jag har hela PA-arbetet kvar till nästa år, så det nämner vi inte ;)

Whats up with today?! Matte C nationella provet på morgonen, och jag säger Tack men ALDRIG igen! Fy tusan. Men det gick bättre än katastrof, vilket är en bedrift.
Efter provet möttes jag, Linda, Jenny och Vida upp och gick och lunchade på EH i centrum. En välbehövlig latte och en panini satt som en smäck! Jenny och LInda hade some lessons left och lämnade mig och Vida, vi två spatserade runt i centrums förtjusande affärer och tänkte på allt som vi INTE behöver göra ikväll.

Jag hade en aning viktiga ärenden att uträtta så jag tog mig in till staden, men kommer på på vägen att jag glömt MandiePandie i skåpet. Damn! Jag uträttade mina ärenden som är lite hemliga än så länge och tog sedan kära roslagsbanan tillbaka till kära Tibble innan jag begav mig mot Vaxet och till slut hem.

Nu ska jag städa mitt rövhål till rum innan det förfaller helt.
Just ja, jag blev taggad i ett GAMMALT foto på facbook häromdagen. Och bara för att göra mina läsare extra glada följer här en lite bildkommentar också!



Luciafirande på dagis (kanske 1996 eller nåt) Jag är grisen längst till höger.
2010-05-25
 11:08:59

Frihet

Nu är allt plugg klart för iår! Matte C-provet är härmed officiellt över! JAg kommer långt ifrån få ett bra resultat, fast G är iofs outstanding för mig, även om det så är ett poäng över G-gränsen, jag blir banne mig lika glad för det. Så skönt att det är klart så idag firar jag.

Nu är det bara sommaren som saknas!

2010-05-24
 21:07:19

det finns saker som är värre än ett nationellt Matte C prov

som att mina tränare ska sluta. Jävla skit. Så nu gråter jag en skvätt. Fan att det skulle bli såhär :(
2010-05-23
 20:20:05

When...

"when life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile"
:)

2010-05-23
 15:55:50

Matte all day long

Nu har jag suttit med matten i princip hela dagen. Så därför är jag i desperat behov av ett avbryt, någon som vill äta glass?

2010-05-23
 12:05:42

Bloggen är INTE färdig!

Bli inte skräckslagna, det ska ordna upp sig!

Sitter just nu och pluggar Matte C. Sådär lagom kul, men vad gör man inte för skolan?
Har i alla fall hittat Årets Eurovision song contests starkaste kort.

2010-05-22
 18:30:53

Funtar

Sitter å funtar på om man skulle ta å göra om i bloggen lite, det jobbiga kommer väl bara när man ska göra det. Jag kan ju inte!

Så bli inte vettskrämda om det nästa gång du kikar in här ser ut lite som Reinfeldts flint; KALT!

So long

2010-05-22
 11:09:26

Sjukhuset

Idag när jag vaknade kändes det mesta mycket bättre än vad det gjort på ett tag. Men så lyfte jag ögonen och kände att det gjorde ungefär precis lika vidrigt ont i huvudet som det gjort sedan i måndags. BLÄÄ!
Så mamma ringde till närakuten och vi fick en tid. VI åkte dit och jag blev undersökt av sjuksyster och en doktor. De trodde att jag fått bihåleinflammation, så nu ska jag äta antibiotika i 9 dagar. Man får inte sola när man äter dem så nu hoppas vi på ett jävla skitväder nästa vecka! Eller hur? Det ska ju i och för sig bli sämre väder har jag hört, inte mig emot alls! Men bättre att inte få sola än att ligga hemma och vara jättesjuk.

Dagen idag kommer att ägnas åt matematikplugg och naturkunskapsplugg.

So long!
2010-05-21
 08:59:28

Ljusglimtar

När man e deppig är det underbart att tänka på de fina vänner man har och allt fint de gör för en:





2010-05-21
 08:47:29

Suck!

Fortfarande sjuk! Har svinont i huvudet och det är nu riktigt irriterande och jag ORKAR INTE MER! Jag vill bara bli frisk nu så att jag också kan gå ut och njuta av det fina vädret.

Det här får bli ett sådant där bittert klagoinlägg, men bättre att det hamnar här på bloggen än någon annanstans.

Jag har massa ont i huvudet (ni vet när man tittar upp med ögonen sådär)
Jag har säkert lite feber fortfarande
Jag har ont i hela ryggen, skuldror, axlar osv osv bara för att jag legat ner så mycket de senaste dagarna.
Jag har knappt fått njuta något av det underbara vädret
Jag känner ingen smak när jag äter
Jag hostar som en rökare som rökt 2 paket cigg om dagen i 50 år
Jag fick inte träna varken onsdag eller torsdag
Jag lyckades missa ett för mig viktigt naturkunskapsprov
Jag har pga huvudvärken inte kunnat plugga någonting alls





Låter som några riktigt bra dagar va? Det kan ni ju fetglömma!
Tack för mig!
2010-05-20
 12:13:56

Finally

Äntligen kan jag sitta upp! i 2 dagar har jag inte gjort annat än legat ner, fy tusan vad det är tråkigt! I princip har det inte hänt någonting av värde dessa dagar. Supertrist att jag inte kan träna, vi som skulle ha träning både onsdag torsdag. Jaja, det är väl bättre att bli helt frisk.

Haha ni skulle se hur ruggugglig jag ser ut, smörfett hår, blek som en snöboll och allmänt ofräsch, men man orkar ju inte ;)

So long!
2010-05-18
 21:17:08

Sjukling

Idag tänker jag inte blogga för jag är sjuk, blandat med pollen, bläää. Nu ska jag sova.
2010-05-17
 22:25:43

Jasså?!

Några kontrollanter steg idag på bussen vid Polackstorp. När en av dem kom till mig och frågade efter biljetten, tog jag fram mitt plus-kort. Han fick ett litet smajl på läpparna och sa att det var en aning slitet och att jag kunde byta det inne på SL-center. Jasså, där ser man på!

2010-05-17
 21:05:45

Hemkommen!

Nu har jag precis landat här hemma efter träningen.

Dagen idag har varit lite jobbig, på grund av allt pollen. Kunde inte gå till skolan på första lektionen, det kändes som om jag skulle svimma och jag hade jätteont i huvudet. Jag läste på biverkningarna på mina pollenmediciner, och ja där stod det att huvudvärk var mycket vanligt hos ungdomar, kul! Njae.

Jaja jag tog mig samman och några alvedon senare begav jag mig till skolan och skrev historiaprovet. Så skönt att det är över nu. Känns konstigt att det förmodligen var sista Bronto-Gunnar-Provet. Vi har ju ändå haft mannen i 3 hela år snart! Provet gick i alla fall bättre än vad jag hade väntat mig. Fast första sidan, hjälp va svårt!

Naturkunskapen var inget särskilt. Men efter lektionen gick jag och Vida till centrum och köpte glass. Mjukglass och Ben n´ Jerrys. Mumsigt, och vi satte oss vid Fontänen och njöt av solen.

Jag knallade sedan tillbaka till skolan för att göra klart min websidan till WebDesignen. Det kändes skönt!

Sedan åkte jag till träningen. Och så här efter tävlingar och medaljer var det dags för lite stationsträning, länge sen nu, och lite airtrack blev det också :) Fick lite info om kommande läger och tävlingar kuuuuul :D

Nu är det dags för sista avsnittet av Hollywoodfruar! :D

Pusshej!
2010-05-16
 20:01:01

Usch och fy för pollen!

Usch det e nog böand det sämsta med våren. Just nu är jag så allergisk att jag har lite svåprt att andas med både munnen och med näsan, snacka om att jag flåsar mig fram just nu. Trött och ont i huvudet får man också. Även om mina mediciner är bra så är de inte tillräckligt bra för att stå emot de värsta dagarna.

Det är som värst när det varit lite regningt nån dag, om det blir sol dagen efter, och dagen efter den dagen, usch då e det jobbigt :(

Vi får hoppas att det blir bättre till imorn. Ska ju ha prov, då vill man ju inte sitta å hosta å hålla på, näe det vill vi inte veta av!

Nu vill vi ha sommar, elelr i alla fall en vår utan pollen!

2010-05-16
 10:44:59

Guests from the states!

Igår träfade vi två vänner från USA. Här kommer bilderna!




2010-05-16
 10:16:30

El Camera is laddad!

Japp, nu har jag åtminstone laddat kameran lite, så pass mycket att jag kunde överföra de sista bilderna :)

Jag orkar inte visa alla, för det är väl en miljard eller nåt ;)

När jag kom hem från tävlingen gick jag som sagt över till Linnea och vi tog oss ner till havet och jag badade, Linnea var snäll och dokumenterade ;) Jag har en video, men jag har dock inte bestämt mig för om jag vågar lägga upp den än.





Efter badet gjorde vi som vi alltid gör på sommaren, vi gick upp och hoppade studsmatta :D


Linnea får högtflygande planer!


Jag öhm, kastar mig bakåt? Graciös som få ;)


Hjälp! Pappa brinner!

Nu orkar jag inte riktigt mer. Kanske att en video kommer upp senare. Stay tuned!
2010-05-15
 22:49:08

Och förstaplatsen går till... Värmdö skärgårdsgymnaster Vinden!

Wihoooo! Ja, vi vann faktsikt GULD idag på hoppcupen! Det trots ett fall, en halv istället för helskruv. Vi fick ihop hela 9.16 poäng! Det är verkligen INTE ILLA!

Men vi kan dra allt lite snabbt från början;

Jag sov borta eftersom det inte skulle gå att ta sig från Tynningö. Jag gick och la mig vid 22-snåret eftersom jag visste att det skulle bli en tidig morgon. Jag ställde väl typ 3 väckarklockor, plus att mamma skulle ringa mig på morgonen, jag ville ju inte fösova mig! Min första väckarklocka ringde klockan 04:00. Då var jag duktig och gick nog upp på direkten. Hoppade in i duschen innan mamma ringde mig vid halv 5. Tio över 5 spatserade jag genom Stockholms gator till tunnelbanan. Det var så vackert på morgonen. Så lugnt, varmt och fint :) Jag tog mig till Gullmarsplan (inte mycket folk ute i tunnelbanan heller) Väntade utomhus i ca 25 minuter på att buss 890 (sista nattbussen tror jag) skulle gå mot Tyresö Kyrka. Jag kliver på, och får sitta bland en hel blandning folk. Först ett par i min ålder som bråkade högljutt om relationsproblem, stackarna. Sen sätter sig några bakom mig som pratar engelska och jag får försöka lära och bedöma deras uttal av tyresö. Spännande ;)

Efter ett litet tag (dock gick allting smidigt) är jag framme vid Tyresö Skola och Tyresö Hallen där tävlingen ska hållas. Jag är där ca en halvtimme tidigare så jag sätter mig och pluggar Historia. Sedan kom min grupp och vi började göra oss iordning och värma upp. Frisyrer fixas och vi förbereder oss för förträning. Kort sådan, endast 3 minuter hade vi på oss.

Vi gjorde oss iordning för "riktig" tävling sedan och körde på och gjorde vår grej.

Vid priutdelning hade väl hoppet gått ut en bit när de skulle räkna upp första platsen på hopp. OJOJOJ vilket liv det blev när de läste upp vårat namn! Åh så glada vi blev. Pepp pepp pepp!

Efter tävlingen gick vi ut i det underbara vädret och fotograferade och fixade.

Efter det skulle jag och mamma träffa vänner från USA som är här på besök. Så vi begav oss till Hermans för att luncha och fika! Massa trevligt var det att träffa dessa underbara människor. Jag längtar redan till nästa gång!

Jag åkte hem över Vaxet för att ta hem min borders cykel. När jag kom hem var jag så varm att jag sprang över till Linnea och frågade om hon ville dokumentera årest första havsbad för min del. Och det ville hon. Vi knallade ner de ca 100 metrarna till havet och jag gick i. Och fy tusan va kallt! Men svalkad blev jag sannerligen!

Och nu är det sommar! Milt i luften, badning, grillning, trädgårds-beach-tennis, studsmatta! Ja det måste ju vara sommar!

Nu är det så att min kamera typ är helt urladdad så just nu kommer det inte så mycket bilder, förmodligen kommer det imorn. Men några kommer här:






Mer bilder väntas!
2010-05-14
 19:18:38

En dag i stan

Idag tog jag 12-båten in till Vaxet och sedan vidare for jag mot staden. Närmare bestämt Drottninggatan och Hurtigs konditori. Där väntade Lena och Olivia och Mamma på mig, det var dags för födelsedagslunch och fika. Massa mys :) Satt där till ca 3 och sedan skulle jag möta upp pappa för lite planerande för ikväll. Sedan tog jag båtem från Slussen hem. Stack över till Linnea en snabbis och bjöd på mitt eget bakade bananbröd, det tog slut ganska snabbt om jag säger så, det får väl tolkas som ett bra betyg :)

Nu håller jag på att packa inför tävlingen imorn, massa saker som ska med! Kommer nog inte blogga förrens imorgonkväll eftersom vi efter tävlingen imorgon ska träffa några vänner från USA som är här på besök, massa trevligt!

Här kommer en bild från dagen:
Söta Olivia


Och by the way; Nu har jag (eller OK brorsan var snäll och hjälpte mig) fixat så att jag bara använder iPhonen nu, så nu är k810i-eran över lite för min del. Att det skulle gå så långt att den strejkade på sms, är en annan femma ;)

Skönt med en lur som har just telefon, iPod, Spotify, spel, kamera, videokamera å allt annat som en iPhone har, på samma ställe :)

2010-05-14
 11:36:32

Jag håller schemat hyfsat

Ja hyfsat i alla fall. Jag är strax klar för att åka till båten och sedan vidare in till staden. Det ser ut att ordna upp sig till imorgon åxå, sköna puckar!

Just nu står jag och torkar mina leggings med hårfönen, sooo Sophia-style! Haha näe nu skojjade jag allt ;) Fast det där med hårfönen är sant :)

Men nu måste jag logga ut!
Pusshej!
2010-05-13
 23:16:29

To do

Späckat schema imorn:

08:00 - Frukost
08:45 - Tvätta tävlingskläder
09:00 - Städa rummet
10:00 - Packa
11:30 - Åka hemifrån

Bara för att jag e nörd och för att jag vet att Linnea nog stör sig lite på att jag planerar så mycket ;)

Får dock se hur bra jag lyckas hålla detta schema ;)

2010-05-13
 19:51:59

Nacka forum!

Hallojsan alla där ute!

Är nyss hemkommen från en heldag iväg. Dagen började med att jag tog båten in till stan, vandrade genom Kungsträdgården med de fina körsbärsblommorna, innan jag, efter lite om och men lyckades ta mig till Nacka forum. Där skulle jag nämligen tillbringa dagen tillsammans med Devi :D

Vi gick runt i ett par timmar, shoppade, provade en del kläder. Satte oss och åt å snackade lääänge. Sen gick vi runt lite till och efter ännu en liten stund köpte vi varsin glass och satte oss ner och pratade igen. Hon e fin hon!


Satt ute på båten


Körsbärsblommor








Vi körde på nostalgi och gick in på BR





Tack för idag Devi! <3

Efter våran utflykt åkte jag hem enstund till Linda och hennes ursöta hund Totte :)

2010-05-13
 09:20:51

Är det inte sjukt orättvist?




Men egentligen är väl alla barn? I sinnet åtminstone!

2010-05-12
 23:37:00

Trötter

Just nu har jag ingen direkt ork att blogga så det blir ett litet kort inlägg.

Jag måste ju ändå berätta vad som hände idag!!!!!
Idag så tog vi bort det ena M:et. El schemotsio! Wihoooo. Så lycklig är jag. Jag tycker både att det är spännande och lite läskigt. Om allt går som det ska så kanske Mandiepandie försvinner om 2 veckor :D

På kvällen hade vi träning, och det gick OK tyckte jag. Sista träningen innan tävling. Just nu är jag med på alla varv :D

Puss och God natt!
2010-05-12
 09:47:20

God morgon i stugan!

Nu sitter jag här och har försökt plocka upp det värsta från golvet, kläder, träningsprytlar, papper osv. Jag funderar på att göra en sån där stor klädutrensning såhär till sommaren. Kanske att Linnea skulle vilja ta en titt och se om hon vill ha något av mina gamla saker? :)

Idag så är jag ju ledig från skolan, annars skulle jag om en kvart sitta på religionslektionen i skolan, men istället sitter jag i mysigtpysigtkläder på rummet.

Ska till Mando klockan 14:00 idag, och ikväll är det som tidigare sagt träning.

So long!



Go bananas!
2010-05-11
 23:53:13

Vickitickitoria och Lajnaja

Eftermiddagen har ägnats åt gamla goda vänner på ön. På cykel möttes Vickan och jag och beslöt oss för att cykla till Maren och snacka. Vi satte oss på bryggan bredvid det spegelblanka vattnet och pratade om livet, skolan och annat. Vi har inte setts på ett tag nu, skönt att få prata ur sig. :)




Efter det besökte jag Linnea och hennes familj. Mycket tal om skolan och plugg. Men även om andra saker i livet. Djupa samtal!


Nu ser det fortfarande förskräckligt ut på mitt rum, men det får bli morgondagens projekt. JAg har i alla fall plockat ur diskmaskinen ;)

Imorn tänker jag INTE ställa någon klocka! Förmodligen vaknar jag väl 07:00 i alla fall. Skönt att få sova tills man vaknar i alla fall.

Sussa gott!


2010-05-11
 19:22:39

Fredag?

Idag är det faktiskt som fredag för mig. Jag är med andra ord ledig onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag! VÄLBEHÖVLIGT! Imorn är det tema rester, vilket betyder att man får arbeta på valfri plats med det som man har kvar att göra.

Jag ska i och för sig iväg i alla fall. För jag ska till Mando. Känns som om jag aldrig är där längre nu, eftersom jag bara är där en gång varannan vecka, helt sjukt skönt! Imorn kan det hända spännande saker dessutom!

På kvällen är det sista träningen innan tävling också, dags att TAGGA! :)

För att tala om dagen då; Vi började med Matte C, sista mattelektionen innan Nationella provet! Vi hade vikare, som faktiskt var min gamla mattelärare från ettan! (Ettan på gymnasiet alltså) Hon kände igen mig ;)

Efter matte hade vi filosofi, men saken var den att jag inte behövde vara kvar eftersom de skulle ha nån uppgift som bara de som vill satsa på högre betyg måste göra, och jag nöjer mig starkt med att G, alla gånger! Så jag fick gå ifrån lektionen sa läraren, då gick jag och satte mig i biblioteket och pluggade lite naturkunskap och gick in på datorn.

Efter lunchen var det dags för prov i NkA om Vår miljö och Energi. Jag hade ju redan G på detta kapitel eftersom jag klarat Miljökörkortet, men jag vill ju satsa på minst VG, så jag ville göra ÖG-provet också. Jag hade inte pluggat så mycket, men jag verkade vara en av de få som inte klagade på provet efteråt, jag tyckte att det var ett helt OK prov, ganska svårt, men lite roligt också. mycket tänka själv och resonera-frågor. Interesting!

Sista lektionen var Historia C. Vi gick igenom en sista gång inför provet, saker vi skulle trycka på och vad vi skulle stryka. Vi tittade också lite till på filmen Ådalen 31.

Efter slutade vi och jag och Vida slog följe till centeum. Vi skiljdes åt och jag önskade henne och bad att hon skulle hälsa till min andra vän E, en trevlig resa. de åker ju utomlands ikväll! Trevlig resa tjejer!

Jag gick vidare till EH och mötte Hannsi, Malinski och Vicki!





Sedan begav jag mig hemåt, köpte en tröja. hann inte prova den idag, har provet den förut, nästan likadan. Men jag ska prova den ikväll istället, få väl lämna tillbaka den om jag inte gillar den ;)

Ska möta Vickitikitoria om en liten stund ;)

Pusshej!

2010-05-11
 06:56:27

Ingen bloggning igårkväll

Näe jag uppdaterade inge vidare igår överhuvudtaget. Mycket plugg nuförtiden sätter käppar i hjulet för mycket! Idag är det NkA prov, vår Miljö.

Träningen igårkväll gick bra, och jag fick reda på att jag ska dansa fristående på tävligen!

So long!
2010-05-10
 11:02:26

English C

Just nu sitter vi i sal 335 och skriver på våra engelska CV:n. Jag tror att jag strax är klar med det som heter resumé. Idag ska vi ha Historia och NkB sen också.

Ikväll är det träning.

See you soon!
2010-05-09
 23:22:27

Mycket bra

Kolla in den här Spotify listan om du vill lyssna på some good music!
2010-05-09
 23:19:27

Dagen i små ord

Allting kommer antagligen på väldigt länge kännas ganska oviktigt om man jämför med gårdagen, men jag tänkte att jag ju i alla fall kunde förtälja en del av historien om dagen idag 9 maj 2010.

Ställde klockan på 08:00 för att vara ute i god tid till båten på morgonen. Idag var det dags för utbildning till mitt sommarjobb i Waxholms gästhamn. Fick ändå bråttom till båten, men fick ändå stå och vänta eftersom den var något sen. Då var man ju svettig. När den värsta svetten lagt sig började man dock känna hur kallt det faktiskt var.

Vi gick igenom allmänna saker och regler, samt miljöfrågor i en timme. Sen gick vi runt i små grupper och gick igenom hamnrutiner, i ca en timme till. Sen var det lunch, och det serverades paj. Vi åt lunch i ca en halvtimme, sen begav vi oss till Waxholms strand, alltså campingen och mötte upp gänget som var på utbildning där (man kunde ju välja hamnen eller campingen) Där delades vi in i 2 grupper (typ hamnarbeterna och campingarbetarna) Vår grupp fick först en ca en och en halv timmes brandövningar. Vi fick släcka en brinnande människa (docka) och släcka gasolbränder. Vi gick igenom för och nackdelar och allmän info om de olika brandsläckarna. Vi övade och fick även en liten genomgång på hur man lägger ett förband.

Sen skulle vår grupp gå vidare till HLR-utbildningen (Hjärt och lungräddning) Där gick vi igenom kompressioner, mun-mot-mun-andning, stabilt sidoläge och sen fick vi även en liten genomgång på hur en defibrillator (hjärtstartare) fungerar. Helt fantastisk pryl! Larma och kolla medvetande övade vi också på. Detta pågick även det i ca en till en och en halv timme skulle jag tippa på. Efter det hade vi en halvtimme lång information om lite psykologiska grejjor. Hur man faktiskt påverkar Waxholms gästhamn utåt, och tips och tricks på hur och vad man ska tänka på.

Sedan grillade och minglade vi runt.
Tog båten hem vid fem (haha det rimmade!) och då hade jag varit utomhus hela dagen, med undantag för ca 10 minuters båtfärd och tio minuters genomgång inne i en halvvarm kiosk, från ca 09:35 till 17:20 var jag alltså utomhu med alldeles för lite kläder, snacka om att jag var frussen när jag kom hem!

Freddan och jag minglade runt tillsammans idag. Kul att vi har börjat träffas lite mer nu. Vi har ju inte umgåtts på flera år typ.

Nu måste jag plugga lite NkA, prov på tisdag.

Pusshej!

2010-05-09
 20:46:26

Videoklipp från uppvisningen









2010-05-09
 20:15:32

Bästa dagen i mitt liv

Idag är det söndag. Men det är inte söndagen (idag) som varit den bästa dagen i mitt liv. Nej för det var igår. Lördagen den 8 maj 2010 kommer jag för alltid minnas som den mest underbara dagen.

Dagen började med att jag gick upp strax efter klockan 06:00. Det var uppvisningsdag i VSG. Våruppvisningen 2010. Vi skulle samlas 09:00 för att fixa iordning allt, prata ihop oss och förträna.

Första uppvisningen gick av stapeln 11:30. Nadja och jag gömde oss i plinten under defileringen, å vi var verkligen nära på att bli av med både fötter och ben när de körde oss in på golvet. De sa att vi skulle styra, haha hur lätt e det när man sitter instängd i en mörk plint ;) jaja vi har dock både fötter och ben kvar trots allt!

Första uppvisningen gick bra. Vi hade mycket roligt och den uppvisningen slutade ca halv 2 och då skulle vi ha rast till kvart i 3 innan nästa förträning skulle börja. Vi snackade och hade massa trevligt tillsammans. Vi tränade lite fristående och tio i 3 började vi träna de andra redskapen. man började känna sig lite mör i kroppen efter en hel dag i hallen, men vi körde på som attan ändå!

Defilering igen, nu med ny publik. Nadja och jag kom på en lite smartare idé till denna uppvisning. nu skulle vi sitta med fötterna på några stänger i plinten så att de bara kunde köra oss, så att vi slapp sitta och springa på huk och garva sönder oss i plinten, även om det var sjukt kul ;)

Denna uppvisning kändes grymt bra, voltlängor, skruvar och dansen kändes så bra. Euforisk känsla. På denna uppvisning hade vi våra "hopp" sist och när de var avklarade rusade jag ut i omklädningsrummet för att byta om till vanliga kläder och tvätta bort lite av "mimar-sminket". Alla undrade varför, och jag sa att jag ju skulle prata om simskolan, och promota den lite, eftersom det var så mycket barn och föräldrar där på uppvisningen. Jag kommer ut och mina tränare frågar om jag inte är nervös?! Mitt svar var; Jag e sjuukt nervös! Det var jag också.

Jag kliver fram till speaker-bordet och väntar. Speaker (förövrigt en av mina underbara tränare) Detta är händelseförloppet;
Nu har Sophia något att berätta här.
(Jag ber henne säga om vad, eftersom jag vet att hon vet att jag ska prata om simskolan)
Sophia från gruppen Vinden ska prata om sin simskola.
Jag tar micken och kliver ut en bit på golvet.
Ja mitt namn är alltså Sophia, och det här med att jag ska prata om simskolan, det är egentligen lite falskt, eller det är faktiskt helt falskt.

Nu börjar mina tränare och alla andra för den delen undra vad jag håller på med.

Jag ska istället berätta en liten historia/berättelse för er.

Sen började mitt tal, här är på ett ungefär början:

För ca 7 eller 8 år sedan började jag på gympa i den här föreningen. jag märkte redan efter första träningen att det verkligen var det här jag ville göra, det här jag tyckte om. Jag tränade 2 eller 3 ggr i veckan i många år. Men för ca 1 och ett halvt år sedan förändrades mitt liv totalt. Jag var tvungen att avbryta min träning här av personliga skäl. Jag blev såklart väldigt ledsen eftersom det är det här jag älskar att göra. Jag fick höra utifrån av många, att Sophia, det är bara att inse att du kommer aldrig att komma tillbaka till gympan. MEN! Det fanns människor som trodde något annat, som trodde på mig! Och jag råkar veta att dessa undrbara människor finns i den här hallen idag. Så nu skulle jag vilja att hela Vinden, Carro, Helena, Sanna och Kattis kommer ut hit på golvet. Jag tycker vi ger dem en stor varm applåd!

Då kom alla springande och gåendes ut på golvet och jag fick bamsekramar av alla!

Och så fortsatte talet. Jag hade svårt att hålla mig från tårar när jag tittade på alla. Alla grät så målade mustacher rann! ;)

Talet slutade ungefär så här;
Tack för att ni trodde på mig! Idag tror jag på mig själv. Och det är tack vare er. Jag hade ALDRIG klarat det här utan er. Jag ÄLSKAR er.

Massa kramar utbröt och jag kände mig så lycklig. Jag hade väntat så länge på att få säga alla dessa saker. Alla dessa människor betyder så otroligt mycket för mig. Jag älskar dem!

Kramarna fortsatte ända tills vi för dagen skiljdes åt när uppvisningen var slut.

När jag kom hem hade massa skrivit så fina saker till mig på facebook och mobilen. Jag känner mig så glad. Detta är det bästa som hänt mig. Det känns helt underbart!


















Filmer från dagen kommer i ett senare inlägg.

Jag skriver bloggen för att minnas. Och denna dag vill jag för alltid minnas.

Åter igen. Ni har gjort så mycket för mig. Det betyder så enormt <3
2010-05-08
 23:38:19

Att sätta ord på något så underbart går inte, men jag gjorde mitt bästa idag!

Det finns så mycket jag vill berätta om dagen. Jag vet inte vart jag ska börja. Måste nog smälta allt tills imorn! Den här dagen, har nog varit den bästa i mitt liv, och jag älskar er! Ni vet vilka ni är!
Ni är helt undrerbart bäst och jag hade aldrig klarat någonting utan er!


Ni är helt underbart bäst i hela världen!
2010-05-08
 07:43:48

Nu sticker jag!

So long!

2010-05-08
 07:21:31

Uppladdningsfrukost!

Ja, en riktigt bra uppladdningsfrukost sitter jag just nu och äter. Om ca en halvtimme åker vi iväg till gympauppvisningen, vi ska samlas 09:00 och kommer antagligen inte bli klara förrens 18. Skojjsigt ska det bli, men jag kommer förmodligen vara helt slut ikväll, men det är det värt, alla gånger. Spännande ska det också bli. Är lite nervös bara.

Nu måste jag göra mig iordning!

Pusshej!
2010-05-07
 21:35:54

Dagen i bilder och text!

Ujujuj vilken dag!

Började inte skoldagen förrens klockan 13:05 med WebDesign. Då skulle vi ju som tidigare nämnt få feedback på våra hemsidor. Jag hoppades på åtminstone ett VG, i bästa fall. När jag blir uppropad att gå till läraren får jag en liten chock. IG? Haha näe jag hade faktiskt VG och inom parentes MVG, vilket betyder att om jag finslipar det grejorna jag fick veta så blir det ett MVG! Trevlig överraskning!

Sen ilade jag iväg några minuter tidigare till ett PA-möte. Gick faktiskt bra och vi ska talas vid igen någon gång nästa vecka.

Sedan ilade jag åter iväg. Denna gången till en SAM-lärare som gav mig smärre panik, elelr jag kanske gav honom smärre panik när det visade sig att jag missuppfattat en uppgift lite. Vi kom överrens och sedan ilade jag för tredje gången iväg och satte mig i bibblan och skrev på det obefintliga arbetet som gav både läraren och mig den där "smärre paniken". Satt och skrev i lite drygt en timma, och det resulterade i ett typ helfärdigt arbete, *klappa Sophia på axeln* kände mig mäkta stolt över mig själv, och nu är det endast några få grejor som ska rättas till, typ grammatik och missade bokstäver. Inte helt lätt att hålla koll på dem när man sitetr och skriver i 120 och hjärnan jobbar i 580!


My work of art!
Min rubrik på arbetet är Valet i Storbritannien och Krisens Europa

Efter denna rush med ett arbete satt Vidas och min efterlängtade fika som en smäck!
Vi åkte in till EH och det var en mycket mycket mysig fika. Samtalsämnena varierade och vi talade om både mycket viktiga och helt oväsentliga ämnen, precis som det ska vara <3! Puss på henne! Hon e bäst!





'



Efter fikat drog jag mig till Tekniska och kom lagom till bussen. Åhh vad arg jag blev på vägen hem! Skrikande barn är bland det värsta när man inte e på humör för det. Eller man e aldrig på humör för skrikande barn, så näe det va inte kul! Å när barnet äntligen slutat skrika upptäckte jag att jag satt mig på heeelt fel ställe i bussen, nämligen precis under den högtalaren som skriker högst i hela bussen KOOOOOOOCKTOOOORP! Och nu har de ju börjat att säga vissa hållplatser TVÅ gånger! Haha snacka om oflyt på bussen. Jaja klev av bussen vid kajen och idag är det ju 7 maj, vilket betyder att vårtvåan börjar, alltså vårtidtabell numemr två, vilket i sin tur betyder att de gamla ångbåtarna börjar köra. Jag fick åka Norrskär idag, som förövrigt firar 100 år i år. Därför fick man ta finfina knappar ombord på båten. Jag frågade snällt om man fick ta en sådan, visst sa de, jag tog en, och när de sedan vände sig om tog jag två till ;)







Nu är jag hemma och ska väl strax sätta igång med plugget och sen packa alla tusen miljoner saker till uppvisngen imorn :)

Nu fick jag dessutom ett webcam-ryck! Here is the result!







Jag e en apa!
2010-05-07
 13:39:33

WebDesign

Nu sitter jag på Webbisen och väntar på att mitt namn ska ropas upp så att jag kan få feedback på min hemsida. Nervöööös! Som tur är så börjar mitt efternamn på "J" och vi går i bokstavsordning :)
2010-05-07
 09:56:46

God morgon

Jag har inte tagit mig in i duschen med mitt äckliga hår än, men snart måste jag göra det så att det inte blir stressigt sen. Leaving home ca halv 12, alltså om ca en och en halv timme. Känns som om det är ganska gott om tid, men jag vet ju också hur snabbt tiden går såhär på förmiddagen.

So long
2010-05-07
 07:36:44

Kolla in!

Vill ni kolla in den mest klockrena bloggen av dem alla, min favvo?

Klicka här!

2010-05-06
 22:05:14

Morgondagen och god natt

Nu tänker jag strax säga god natt. Imorn ska jag sova tills jag vaknar av mig själv, åhhhhh va skönt. I helgen lär det ju INTE bli mycket vila. 09-18 lördag 10-18 söndag med uppvisning och utbildning.

Imorn är det tema rester på förmiddagen, alltså börjar jag inte förrens 13:05 och kan åka 12:00 hemifrån. WebDesign står på schemat. Ska ha PA-möte också. Sen ska jag vänta och plugga tills att Vida slutar vid 16:00 så ska vi på en efterlängtad fika.

Mitt hår e smutsigt och äckligt och jag e trött. Så god natt!

2010-05-06
 20:24:11

Pippihus?

Mina vänner brukar kalla mitt hus för ett Pippihus. Men ni är många som inte sett huset och därför tänkte jag ta tillfället i akt och visa hur jag bor :)







2010-05-06
 19:00:47

We dont get surprised anymore

Nej jag och min jetsetkollega träffas nu typ dagligen, oplanerat, men inte mig emot, Det är mycket trevligt :D Vi satt på morgonen och planerade sommaren, den kommer att bli grym, massor med idéer dyker upp när man väl börjar tänka på det. Hon var supergullig och lånade ut sin svartvitrandiiga tröja till mig. Åh nu e jag massa glad :D

Annars har dagen innehållit plugg om evolution, svenskalektion som handlar om futurismen och ett göööööööra svårt religionsprov. jag som tyckte att jag kunde en massa, men shiet när man ska tillämpa det blir allt så mycket svårare, aja jag svarade i alla fall på allting.

Efter det drog jag mig vidare till centrum och sen vidare in mot staden och provade lite kläder, kom inte hem med något idag dock. men när jag satte mig på bussen hem, då sa det nästan bara PANG! Så var en enorm trötthet ett faktum, ojojoj det var länge sen jag kände mig så trött. Supertrött, fett hår, och lite halvdant smink efter en hel dagh i skolan, DAMN vad jag kände mig het! Eller njae inte direkt. Jaja nu sitter jag här i mjukisar och ska strax skriva på mitt PA.

Pussiluss!
2010-05-06
 07:54:34

Almost ready

Ja nu är jag färdigsminkad och ska strax sätta på mig kläder och sedan dra iväg till el pluggo.

Idag ska vi börja dagen med vår kära naturkunskappåtorsdagarsomärenochenhalvtimmelång -lektion. Men det är ju med vår käre ELDA, why complain?

Sen ska vi ha svenska och förhoppningsvis har Malin fått igång VHS:en idag och efter svenskan har vi religionsprov.

So long

2010-05-05
 22:46:45

Lights my way

"Ni som kliver av får ha en fortsatt trevlig eftermiddag och vi tackar för att ni medverkat" "Ni som kliver på, vi fortsätter alltså mot Fruängen" "Nästa station blir Gamla Stan som fyller (antal år?)" "Nu är vi i T-centralen, och häifrån kan ni ta er vart ni vill i världen" "Efter Gamla stan kommer alltså Slussen, här kan ni ta Saltsjöbanan, och bussar mot Värmdö och Nacka. Man kan säkert ta sig till flera andra ställen härifrån också! Jo just ja, Gröna linjen går ju både i Nord och sydlig riktning härifrån" "Nu racar vi mot gröna!"

Haha det här måste ha varit den skönaste tunnelbanechaffisen på läääänge! Tror aldrig jag har stött på någon som snackat så mycket. Jag skrattade nästan hela vägen från Tekniska Högskolan till Slussen. Han roliggjorde min färd radikalt!

Nu är jag hemma från träningen, som enligt mig gick sådär, men det gick nog ganska bra iaf, jag måste sluta jämföra hela tiden. Kanske inte lika bra som förra hoppträningen men ganska bra ändå :)

Nu har jag pluggat och plockat in varor som mamma handlat och det börjar bli dags för sängen, eller jag ligger redan i sängen, men snart e det dags att sova.

Imorn kommer målarna igen, vilket betyder att jag inte vill vara kvar i huset när de kommer, idag var jag grymt tidig bara av den orsaken ;)

Pussar

2010-05-05
 15:34:35

Ihopkokta planer

Japp nu är det kokta fläsket stekt, den flamberade bananen torr, det bubblande vattnet avslaget osv osv. Planer har smidits. Watch out!

Nu har vi slutat och jag sitter i skolans bibliotek och ska plugga lite religion.

Idag skulle vi ha haft Religion på morgonen men när vi kommer dit möts vi av den tråkiga nyheten att Vår lärare är sjuk, tyckte jag hörde någon säga att han låg på sjukhuset :/ Skönt med ingen lektion, men jag tycker synd om läraren. Vida och jag tog tillfället i akt och pluggade Religion i alla fall innan vi gick på lunch. Efter lunch hade vi svenska och vi skulle ha sett på film, men vi fick inte igång VHS(!!):en shiet att skolan fortfarande använder sådana?! Så vi gjorde en del andra saker.

Sista lektionen var Filosofi och när jag kommer in lite senare än de andra rips jag plötsligt av ENORM mag och hjärtknip! Det var på grund av att jag såg att proven skulle delas ut. Usch det kändes som om jag skulle spy! Jag har dessutom blivit mer och mer säker för varje dag att jag faktiskt skulle få se ett IG på mitt papper. När jag til slut vågar titta på bokstäverna i hörnet på pappret får jag till min förvåning men också till min lättnad se ett "G+" Wieee! Samma som på förra provet med andra ord. Han sa att det är flera som aspirerar på högre betyg och kan få bevisa att de förtjänar det genom att läsa lite ur en bok och sen samtala om det i grupp. Men jag tänker INTE göra det, har så mycket annat att göra nu så jag tänker lägga krutet på det istället, och jag är SÅ nöjd med ett G i filosofi.

Ikväll är det träning så jag ska ta tåget från centrum om ett tag.

So long!

2010-05-05
 07:45:47

Off to school

Nu sticker jag alldeles strax till skolan!

So long!
2010-05-04
 22:22:14

Tisdag

Filosofitemahalvdag. Eller njae, det varade inte längre än en timma, sen hade vi håltimme från halv 10 till 12:10. Värt? Näe inte direkt.

Sen hade vi NkA och Historia C. Vad jag minns hände iaf inget special på dessa lektioner, mer än vanligt då. Satt å pluggade lite i skolan innan jag begav mig till centrum för att köpa tröja, finfin den är :) Har dock inte riktigt bestämt om jag ska behålla den, jag tror iofs det men vi får se.

Skyndade mig till bussen och vem satt där om inte Tynningö-Jetset! Vi skrattade och snackade gott hela vägen till Vaxet, eller till och med längre än så. Maria Montazami och kisspöl på toaletten var dagens snackisar. Till slut vågade jag dock gå på toa, även om jag höll på att springa in i pölen andra gången.

Nu har jag suttit och pluggat religion, och gjort lite annat ett tag, och nu ska fortsätta eftersom det är prov på torsdag, börjar dock känna mig mer och mer förberedd.

Imorn e det träning och jag har ju skatten i mina händer, nämligen friståendemusiken. INTE GLÖMMA IMORN SOPHIA!

Näe det bliva ett litet kortare inlägg idag för jag måste plugga nu.

Nu vaknar vi på rätt sida imorn!

Puss puss!



Fokilooki? Eller? ;)
2010-05-04
 20:42:56

Plugg plugg bara massa plugg

Sitter med reliogionsboken och tusen papper i högsta hugg! Sitetr och skriver sån där sammanfattning som jag alltid gjorde på högstadiet. Inte nog med att man kan ha med sig sin egen sammanfattning i ett häfte istället för en bok och massa papper, man lär sig dessutom en massa medan man skriver! Två flugor i en smäll, typ ;)

Skriver kanske lite mer senare ikväll när jag kommit lite längre med pluggandet. Träffade på min Tynningö-jetset-kollega idag på bussen hem, det förvånade oss inte för vi brukar ses titt som tätt på båtar bussar och kajer. Ojoj vilken skrattfest det blev när vi hittade kiss på toalettgolvet ;) Tell you later!

Pussar

2010-05-03
 22:57:51

Vett och etikett i kollektivtrafiken

Som en (om jag får säga det själv) van kollektivtrafiksåkare, och förespråkare för att nästan alltid åka kommunalt istället för att ta bilen, skulle jag bli väldigt glad om just du ville läsa dessa regler, för allas trivsel!

Om du står upp i tunnelbanan i rusningstrafiken, SNÄLLA TA AV DIG RYGGSÄCKEN! Hur många ggr har man inte blivit mosad av dessa säckar fyllda med jobbsaker, skolsaker, bara för att folk inte orkar att ta av sig rygssäcken! Dessutom måste det väl bli mycket säkrare, för du lär ju ha svårt att upptäcka om någon snor saker om du har säcken på ryggen.

Please håll i dig! Visst är det mysigt med lite kramkalas på tuben vid 17-snåret när man ska hem eller träna, eller NEEEJ! Det finns stänger, handtag och stolar.

Stirra inte på mig, jag är INTE intresserad! (Kan iofs bero lite på ;) )

Och sist men inte minst! Om vi säger att tåget åker i väst-östlig riktning, STÅ DÅ FÖR BÖVELN INTE och försök PARERA med fötterna i NORD-SYDLIG riktning! Det säger ju sig självt, då kommer du att RAMLA!

Men åk gärna kommunalt! Tänk på miljön. Men snälla tänk på medpassagerarna också. (Ps, läs detta inlägg med en nypa salt, men det finns saker värda att tänka på)


Puss
2010-05-03
 22:48:27

Måndag

Ny vecka, ny start!
Dagen började lite smått med en rush, trodde att jag var sen, lite sen var jag allt, men så mycket i tid att det räckte. I skolan stod Engelska C på schemat, och som tidigare berättat gjorde vi typ CV:n.
Efter det hade vi Historia C. Jag var inte direkt taggad, men höll ut, och det konstiga är att lektionerna går så fort ändå, trots att historia C alltid är 1 timme och 25 minuter. Idag slutade vi iofs kanske några minuter tidigare, Gumpa e snäll han :) Till sist hade vi Naturkunskap B och vi höll som vanligt på med det ganska tråkiga avsnittet Evolution, jaja de lektionerna brukar flyta på rätt bra i alla fall. Vida och jag var duktiga och vi börjar bli riktigt bra på det där med Kladistik, eller vad det nu heter :)

Efter skolan stannade jag kvar och försökte plugga lite innan jag åkte iväg till träningen. Var kanske inte den bästa träningen för min del, men det kan bero på att matta inte e min gren, men jag försöker tänka på att det kanske egentligen vore konstigt om jag bara kunde allt sådär igen hux flux efter tiden jag hade uppehåll, men snart går det nog. Fick iofs till några riktigt fina salto mortaler ;)

Nu är jag hemma och mamma och jag har just tittat på Hollywoodfruarna, och ja, det kan vara det bästa som hänt Sverige. Maria Montazami är min idol! Typ, eller nåt sånt. Go e hon i alla fall.

Imorn är det Filosofitemadag. Jippie säger jag. Jaja bättre än Matte C 08:20 kanske i alla fall. Det är på förmiddagen, sen har vi vanliga lektioner efter på eftermiddagen.

Tjohej, leverpastej!
2010-05-03
 15:29:42

Scools out!

Skoldagen är slut och jag sitter i biblioteket och skriver på mitt PA och läser religion.
Dagen hittills har gått fort, hade iofs bara 3 lektioner, men de är långa så det räcker; Engelska C, Historia C, och naturkunskap B. På Engelska började vi skriva som ett CV och ett personligt brev. Spännande eftersom jag inte gjort det på engelska förut.

Ska strax bege mig till Täby Centrum, hade tänkt svänga förbi Bik Bok i syfte att försöka hitta en klänning.

Ska träna ikväll så vi hörs nog inte förrens ikväll.

So long!
2010-05-02
 23:13:03

Just nu

Har jag massor att göra, så det bliva en kort resumé som heter duga.

Igår stack vi iväg på estetmusikalarnas musikal Jekyll & Hyde. Så sjukt bra att man inte behöver vara ett dugg orolig för vad som ska hända med dessa människor efter studenten. Broadway here they come! Min fina vän Emelie spelade rollen Nellie och sjöng ich dansade sjukt bra!

Idag var en seg morgon men träffade på fina Evelina och tog en mysig fika på EH. Uteserveringar is the shit! ;)

Nu ska jag tvätta bort sminket. Ska bättra på med uppdateringen, blir lite så här hafsigt när jag gör mycket saker på helgerna.

Goder natter!
2010-05-02
 19:57:53

Snart så!

Snart kommer en update om dagarna som varit :)

Hold on!
2010-05-01
 14:44:29

Varför varför varför?

Varför kan inte folk och fä tänka sig för innan de säger saker.

Jag pallar inte!

2010-05-01
 13:14:51

Städa städa städa

Mitt rum såg rent ut sagt förskäckligt ut efter denna vecka! Det blir ju lätt så när man inte är hemma så många vakna timmar på dygnet. Man kommer hem på eftermiddag och hinner vara hemma nån timme innan man ska iväg på galej. "Av med kläderna!" "På med kläderna" "Fel kläder!" "Byta kläder" Och allting hamnar ju såklart på golvet, eller som i mitt fall, på en sån där sacko/ris-säck, jag tror att jag lägger det där bara för att det ska se lite "snyggare" ut än om det ligger på golvet ;)

Nu har jag iaf ägnat förmiddagen till att städa upp lite. Har inte dammsugit eller dammat så efter det kommer det ju att se ännu bättre ut. Men än så länge:





To be continued
2010-05-01
 10:50:31

Middag

Som jag tidigare berättat har två av mina finfina vänner gått och blivit hela 19 år nu i veckorna! Igårkväll var det på tiden att fira det!

Vi firade hemma hos Malin. Jag tror att vi var 12 stycken som hade det trevligt tillsammans, dansade till Jag är en gummibjörn, Markoolio och Maskinen! Malin och Jenny stod för maten som blev helt utsökt! Räkwook med ris och två stycken tårtor/kladdkakor! Jag tål tyvärr inte Daim så jag kunde bara smaka av den ena, men det var heeelt underbar! Good work girls! Räkwooken var fantastisk!

Och till min förtjusing serverades det Rosévin! Mumma!









KVÄLLENS BILD! :D










Typ åxå kvällen bild ;)











Jag följde inte med ut sen, jag har varken råd eller tid med en Dagen efter kände jag. Har så mycket i skolan. Så jag begav mig mot Vaxet, men råkade ta fel på en timme. Jag fick sitta i Vaxhol i ca 1 och en halv timme, men det gjorde inte så mycket för jag hann med att plugga igenom alla sidor som handlar om Judendomen till provet. Sen blev jag så trött att jag la mig ner för att vila. Jag ställde klockan på mobilen ifall jag skulle somna. Och mycket riktigt det gjorde jag också! Det mest spännande var när jag skulle cykla hem 00:00. Det var lite vingligt, och jag såg nästan INGENTING! Haha och inga reflexer heller, stabilt Sophia, stabilt!

Here is some video for you!




Jag älskar mina vänner! All of you! <3
2010-05-01
 10:34:25

Ett steg i taget

Ja, eftersom dagen igår blev ganska lång och händelserik, så skulle det säkert ta ett halvår för mig att skriva ett enda inlägg med allt det, och dessutom skulle säkert internet krångla elelr datorn sprängas precis innan jag var klar, och allt jag skrivit skulle försvinna. Känns inte så lockande. Näe så jag tänkte att det får bli gårdagen "step-by-step" Och vi börjar med skoldagen:

Klockan ringde 05:00, men jag snoozade hela 9(!) minuter ;) så jag var ändå uppe i rätt god tid, idag var det ju viktigt att allting skulle finnas med! Mössa, overall, pickninck, kamera osv osv. När vi kom till skolan var det en ovanligt upplättad stämning. Nog för att fredagar brukar vara rätt lätta att handskas med, var det inget mot idag. Färgglada overaller och vitas mössor överallt. Liten men trevlig mösspåtagning i matsalen innan alla drog vidare. Montana Vida och jag hade ingen större lust att åka till Norskogen, så vi splittade vårat gäng och vi tre begav oss mot Hagaparken, mysigt värre!





















2010-05-01
 00:29:09

Mösspåtagning, picknick, middag, rosévin, fina vänner, en cykeltur mitt i natten!

Ja allt detta får ni höra mer om imorn (eller ja eftersom klockan är så mycket nu så får jag väl säga att ni får höra det senare idag)

En oförglömlig dag, men nu är jag trött, lite frussen och kanske inte helt klar i bollen.

See you in a few hours!



Precis som my dear friend Linda (på bilden) känner jag mig nu! FESTLIG! Wihoo!